Haberler

Karaciğer Nakli Olan Yasin Yeniden Okuluna Döndü

Antalya'nın Demre İlçesi'nde doğuştan karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören 8 yaşındaki Yasin Peker'e, geçirdiği epilepsi krizi sonucu beyin ölümü gerçekleşen Sinan Özer'den alınan karaciğer nakledildi.

Antalya'nın Demre İlçesi'nde doğuştan karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören 8 yaşındaki Yasin Peker'e, geçirdiği epilepsi krizi sonucu beyin ölümü gerçekleşen Sinan Özer'den alınan karaciğer nakledildi. Nakil sonrasında yaklaşık 5 ay tedavi gören ve iyileşerek yeniden okuluna, arkadaşlarına kavuşan Yasin, şimdi çok mutlu.

Demre Atatürk İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Yasin Peker, karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü sırada, geçen yıl "Yaşamak istiyorum" diyerek yardım istedi. Sebze serasında çalışan 35 yaşındaki Selma ve aynı yaştaki eşi Ramazan Peker, doğuştan karaciğer yetmezliği bulunan oğulları Yasin için geçen yıl 22 Ocak'ta gözyaşları içinde organ bağışında bulunulmasını istedi. Yasin için sevindirici haber, tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden geldi. Epilepsi hastası olan 8 yaşındaki Sinan Özer'in, 16 Kasım 2011'de geçirdiği epilepsi krizi sonucu götürüldüğü Özel Yaşam Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar, Sinan'ın daha önce defalarca yaşadığı epilepsi krizleri sonucunda yorgun düşen kalbinin son krize dayanamayıp durduğunu söyledi. Yıkılan ailesi, Sinan'ın organlarının başka bedenlerde yaşaması ve başkalarına can olması için bağışladı.

Sinan'ın karaciğeri, 16 Kasım'da Akdeniz Üniversitesi Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde Prof. Dr. Ayhan Dinçkaya başkanlığındaki ekip tarafından başarılı bir operasyonla Yasin'e nakledildi. Yasin Peker, uzun bir tedavi sürecinin ardından iyileşerek yeniden okuluna ve arkadaşlarının yanına döndü. Yasin'i sınıf arkadaşları ve öğretmeni Fatma Bağlı birlikte karşıladı. Yeniden okula kavuşan ve arkadaşlarıyla dilediği gibi oynayan Yasin, çok mutlu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ZİYARET ETTİ

Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal ve Okul Müdürü Resul Bozkurt, Yasin Peker'i sınıfında ziyaret etti, 'Hoşgeldin' dedi.

Oğlunun sağlığına kavuşması için çok gözyaşı döktüğünü belirten anne Selma Peker, "Sinan'ın ailesi organlarını bağışlayınca oğlumuz yeniden doğdu. Onların sayesinde kurtuldu. Sinan'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Dört cana hayat verdi" dedi.

ÖĞRETMENİ ÇOK MUTLU

Sınıf öğretmeni Fatma Bağlı, Yasin'in doğuştan karaciğer hastası olduğunu söyledi. Bağlı, "Aynı zamanda dalağında da problem vardı. Uzun süre okuldan ayrı kaldı. Ama çok mücadele etti. Sağlığına kavuştu, okula geri döndü. Sınıfına, arkadaşlarına kavuştu. Okula gelmediği için evine gittik ve orada ders vermeye devam ettik. Şimdi diğer arkadaşları gibi, okuluna devam edecek. Hepimiz çok mutluyuz, arkadaşları, ailesi. Organ bağışında bulunan aileye teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - Antalya / Demre

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sinan Özer Antalya Selma Demre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title