Haberler

'Kanserden Korkmayın'

Güncelleme:

Sanatçı Vahide Gördüm, sevenlerine moral verdi.

Bursa Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu tarafından düzenlenen 'Kanserden korkma' panelinde ünlü isimler ve uzmanlar kanserin artık korkulacak bir hastalık olmadığının mesajını verdi. Ünlü sanatçı Vahide Gördüm, hastalık sürecini anlattığı panelde, hayranlarının sevgi seliyle karşılaştı.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'nda düzenlenen toplantıda, sanatçı Vahide Gördüm vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Bir grup gencin 'kanserden korkmuyoruz' yazılı tişörtlerini gören Gördüm, gençleri tebrik etti. AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım'ın da katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, 4 meclisi, 34 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüsüyle Bursa Kent Konseyi'nin toplumsal fayda kuruluşu olduğunu söyledi. Bursalılar için faydalı olan her faaliyetin içerisinde yer aldıklarını belirten Keskin, dünyada sıkça rastlanan kanser hakkında bilgilendirmek için toplantıyı düzenlediklerini ifade etti. Keskin, "Gelecekte her 4 kişiden birinin kanser olacağı düşünüldüğünde kanser konusunda bilinçlenmek büyük önem taşımaktadır. Çünkü kanser artık tedavi edilebilir hastalıktır. Toplantının tedavi bekleyen insanımıza umut aşılamasını temenni ediyorum" dedi.

Toplantının moderatörlüğünü üstlenen Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi ve Sağlık Çalışma Grubu Temsilcisi Genel Cerrahi ve Meme Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ceyhun İrgil ise toplantının düzenlenmesine katkı veren Bursa Kent Konseyi'ne teşekkür etti. 25 yıldır aslında hastalıkla mücadele edenlerin kendilerine moral verdiğini dile getiren İrgil, "Dünyanın en demokratik ve adaletli kavramı, hastalıktır. Herkes için eşittir. İngiltere Kraliçesi hangi tedaviyi alıyorsa, Türkiye'de Vahide Gördüm, Bursa'da Fatma teyze aynı tedaviyi alıyor. Biz hekimler aslında çok şanslıyız. Yıllardır hiçbir hastamızı kaybetmedik. Şuanki tedavi başarı oranlarımız yüzde 90'ının üzerindedir.

Kanser amansız bir hastalık değil. Amansız olmadığının kanıtı buradadır. Salonumuzdaki konuklarımızın büyük kısmı meme kanseri ameliyatı olmuştur. Elbette kanser masum bir hastalık değildir. Hala erken teşhise ve daha iyi tedavilere ihtiyaç var. Öte yandan birinin kolu koptuğunda devlet masraflarını karşılıyor. Ancak bir kadın memesini kaybettiğinde protezinin yapılmasını karşılamıyor. Çünkü onu estetik olarak görüyor. Aslında o kadının bir bütünüdür. Bunların da devlet tarafından karşılanması için imza toplauyoruz. Bunları Meclise ulaştırması için Sena Kaleli'ye teslim edeceğiz" diye konuştu.

"Kanserle savaşta umut çok önemli"

Kanser hastalığına karşı verdiği mücadeleyi anlatan sanatçı Vahide Gördüm, "Kanserle savaşta umut çok önemlidir. Şu anda çok mutluyum. Sağlığım gayet iyi. Moralimi bozmadım. Bunu kabullenip nasıl hallederim diye düşündüm. Çok geç de değildi. Biraz kendime dikkat etmemişim. Daha öncesinde olsaydı bunu atlatabilirdim. Geçti artık. Hastalıktan korkmamak gerek. Ne olduğunu belirleyip onun üzerine gitmek gerekiyor. Korku daha da başka büyük sebeplere sebep oluyor. Korkmayın" dedi.

Yoğun çalışma temposu sebebiyle kendisini hiç kontrol etmediğini anlatan Gördüm, zaman zaman duygusal anlar da yaşadı. Gördüm, "Hastaneye gittiğimde muayene olduktan sonra bile 'işe yetişmeliyim' diye acele ediyordum. Ancak doktorumuz 'Filmler iyi çıkmamış. Bir kez daha alacağız' dedi. İnsan hissediyor ama yine de 'Ben değilimdir' diyor. Sonra ikinci evre meme kanseri olduğum anlaşıldı. İnsan önce sarsılıyor. Kolay değil. Ama güzel dostluk bağları kurdum. Çocukların bu savaşı iyi bir şekilde verdiğini gördüm. Doktorlarım bana 'Hasta olduğunu hissettiğin anca iyileşiyorsun demektir' dedi. Gerçekten korkmadım. Doktorum Sualp Bey sayesinde 6 ayı rahat atlattım. Saçlarımı, kirpiklerimi, kaşlarımı kaybettim. Ben hala güzel bir kadınım" diye konuştu.

"Sanatçı ve tanınan biri olduğumdan topluma da örnek olmalıydım ve saklanmadım" diyen Vahide Gördüm, "Topluma karşı uyaran olmak istedim. Saçlarım döküldü ve toplum içerisinde böyle dolaşmaya devam ettim. Bundan utanmadım. Savaşçı ruha sahip olduğum için hiç korkmadım. Tedavi görenlerin ve görmüş olanların bu duyguyu içlerinde de yaşatmasın" dedi.

Panelin diğer konuşmacılarından Bursa Milletvekili Sena Kaleli ise, meme kanseri hastalığıyla ilgili yaşadıklarını ve mücadelesini anlattı. Kadınların kendilerini sürekli kontrol etmesini isteyen Kaleli, hastalıktan da korkmamalarını tavsiye etti. Ünlü Onkoloji Doktoru Prof.Dr. Sualp Tansan 'Kanser tedavisinde yeni gelişmeler ve yeni umutlar', Opt. Dr. Can Başaran ise 'Kanser cerrahisinde yeni gelişmeler' hakkında bilgi verdi.

Toplantının sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, konuşmacılara ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek plaket verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Vahide Gördüm Sena Kaleli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title