Haberler

Kanocular Mayıs'ta Gölyazı'da Buluşuyor

Güncelleme:

Kano Federasyonu'nun 2013 faaliyet programında yer alan 'Bursa Büyükşehir Belediyesi Kano Yarışları' 3-5 Mayıs 2013 tarihlerinde Gölyazı'da yapılacak.

Bursa'nın su sporlarında da ön plana çıkması amacıyla önemli çalışmaların hayata geçirildiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, kano sporunun 18'inci branş olarak resmen Büyükşehir Belediye spor kulübü bünyesinde faaliyetlere başladığını, bu alanda da önemli sporcular yetiştireceklerini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kano Yarışları programı, Tenis Kafe'de düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Toplantıya Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Belediye spor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Kulüp yöneticisi Muzaffer Karadeniz ve Kano İl Temsilcisi Doç.Dr. Hasan Hüseyin Oruç katıldı. Toplantının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye spor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Kanonun 18'inci branş olarak kulüp bünyesinde resmen faaliyetlere başladığını söyledi.

Hedef; çok tesis çok madalya

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ'da Bursa'nın bir spor kenti olması hedefiyle önemli projelerin hayata geçirildiğini hatırlatarak, Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde futbol dışındaki branşlarda önemli sporcular yetiştirdiklerini hatırlattı. Bursa'nın İstanbul'dan sonra sporcu sayısı bakımından Türkiye ikincisi olduğunu kaydeden Karadağ, "Kulübümüz bünyesinde Avrupa şampiyonu, dünya şampiyonu ve olimpiyat temsilcisi sporcularımız var. Bu başarılar tesisleşme ile oluyor. Artık okullarımızda öğrencilerimiz sınıflarda beden eğitimi yapmak zorunda kalmıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak hem okullarımıza spor salonu kazandırıyoruz hem de branşlara özel tesislerle spordaki başarı çıtasını yükseltiyoruz. Biliyoruz ki ne kadar çok tesis o kadar çok sporcu ve o kadar çok da madalya demektir" diye konuştu.

Genç nüfusa hitap etmenin yolu spordan geçiyor

Bursa'nın spor konusunda çok şanslı bir kent olduğunu dile getiren Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu da spora inanan bir Büyükşehir Belediye Başkanı, birçok dalda şampiyon çıkaran bir spor kulübü ve sporla ilgili her faaliyete destek veren bir üniversitenin kent için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Günümüzde genç nüfusa hitap etmenin en önemli yolunun spordan geçtiğini vurgulayan Müftüoğlu, "Gençlerimize daha fazla nasıl spor yaptırabiliriz diye düşünürken, geçtiğimiz yıl Kano Federasyonu Başkanımızı Bursa'ya getirdik. Uludağ'dan gelen akarsularımızı, göllerimizi ve denizimizi inceledik. Yapılan incelemelerde Bursa'nın akarsu kanosu, durgun su ve deniz kanosu için uygun olduğunu gördük. Büyükşehir Belediyemiz de bu konuya sahip çıktı ve bu kadar kısa bir zamanda kano yarışlarına ev sahipliği yapar hale geldik. Yine Büyükşehir Belediyemizin Hüdavendigar Parkı'nda yapacağı parkur ile Bursa su sporlarında da bir adım öne geçmiş olacak. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı 45 bin kişilik stadyum, merkezi hükümetimizin yaptığı spor salonları, atletizm pisti ve olimpik yüzme havuzu ve planlanan tesislerle Bursa'nın sporda da yıldızı her geçen gün daha da parlıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vedat Müftüoğlu Karadağ Gölyazı Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title