Haberler

Kandil Bombası

Terör Örgütü PKK'nın Üst Düzey Yöneticilerinin Kandil Dağı'nda Yaptığı Toplantı Sırasında, Bir Terörist Üzerindeki Bombaları Patlattı. Patlamada, Olaya Neden Olan Terörist Dışında, 4 Üst Düzey Örgüt Yöneticisi Öldü.

Terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticilerinin Kandil Dağı’nda yaptığı toplantı sırasında, bir terörist üzerindeki bombaları patlattı. Patlamada, olaya neden olan terörist dışında, 4 üst düzey örgüt yöneticisi öldü.

Toplantıda bulunanlardan, ’PKK’nın Avrupa’daki kasası’ olarak adlandırılan ve geçtiğimiz günlerde Irak’a kaçmasına göz yumulduğu için Türkiye tarafından Avusturya’ya nota verilmesine neden olan Rıza Altun’un yara alıp almadığı öğrenilemedi. Olayın, PKK içinde elebaşılık ve rant kavgasından kaynaklandığı iddia ediliyor. Murat Karayılan ile Suriyeli terörist Feyman Hüseyin arasındaki çatışmanın bir nedeninin de uyuşturucu kaçakçılığı ve haraç gelirlerinin paylaşılamaması olduğu ileri sürülüyor.

BAHOZ ERDAL DA VARDI

Fransa’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve Kuzey Irak’a geçen hafta geçen Rıza Altun, Kandil Dağı’na örgütün üst düzey yöneticileriyle parasal durumu görüşmek üzere çağrılmıştı. Altun ve örgüt yöneticilerinin toplantısına, PKK’nın dağ kadrosunu yöneten Murat Karayılan son anda katılmaktan vazgeçti. Toplantıya aralarında PKK’nın silahlı kanadı HPG’nin başında bulunan Suriyeli ’Dr. Bahoz Erdal’ kod adlı Feyman Hüseyin, kod adları ’Dijvar’, ’Azat’ ’Zinar’ ve ’Serhat’ olan teröristler ile bazı örgüt yöneticileri katıldı.

ALTUN’DAN HABER YOK

Toplantıya ara verildiği sırada, Feyman Hüseyin oradan ayrıldı. Hüseyin’in ayrılmasından kısa süre sonra ise Suriyeli teröristin ekibinden ’Dara’ kod adlı Muhammet Demirbaş adlı terörist, üzerindeki bombaları patlattı. Ortalık kan gölüne dönerken, saldırıyı gerçekleştiren Demirbaş ile ’Dijvar’, ’Azat’, ’Zinar’ ve ’Serhat’ kod adlı örgüt yöneticileri öldü. Toplantıda bulunanların çoğu yaralanırken, örgüt parasını zimmetine geçirmekle suçlanan Rıza Altun’un yaralanıp yaralanmadığı öğrenilemedi.

BUNALIMA GİRDİ, DEDİLER

Olayla ilgili PKK’dan örgüt mensuplarına yapılan açıklamada, patlamayı gerçekleştiren terörist Demirbaş’ın bunalıma girerek üzerindeki bombaları patlattığı söylendi. Kandil Dağı’ndaki bombalı saldırı ve ardından yaşanan gelişmeler, güvenlik birimlerince telsiz konuşmalarından saniye saniye takip edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title