Haberler

Kalp Nakli Bekleyen Yalçın'a Okulu Yardım Kampanyası Açtı

Burdur'da yakalandığı hastalık sonrası kalp nakli bekleyen lise öğrencisi 16 yaşındaki Yalçın Korkmaz için öğretmen ve arkadaşları seferber oldu.

Burdur'da yakalandığı hastalık sonrası kalp nakli bekleyen lise öğrencisi 16 yaşındaki Yalçın Korkmaz için öğretmen ve arkadaşları seferber oldu. Yalçın'ın maddi sıkıntı çeken ailesine yardım için valilik ve milli eğitimin de destek verdiği kampanya başlatıldı.

Burdur Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Yalçın Korkmaz'a yaklaşık 5 ay önce 'dilate kardiyomiyopati-kalp yetmezliği' teşhisi konuldu. Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde by-pass ameliyatı geçiren Yalçın Korkmaz, durumunun kötüleşmesi sonucu aynı hastanede yoğun bakım ünitesine bağlandı. 4 ayı aşkın süredir yoğun bakımda tedavisi süren Yalçın Korkmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından kalp nakli listesine alındı.

AİLE İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Yalçın'ın tedavisi için Burdur'dan ayrılan ailesi ise Ankara'ya yerleşti. İşçi emeklisi baba 50 yaşındaki Muhsin Korkmaz ve ev kadını anne 46 yaşındaki Ayşe Korkmaz maddi sıkıntıya düştü. Yalçın'ın Burdur Lisesi'nden arkadaşları durumdan haberdar olunca harekete geçti. Maddi durumu kötüleşen aile için yardım kampanyası başlatan öğrencilere Burdur Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü de destek verdi. 3 ay sürecek kampanya kapsamında toplanacak yardımların, Yalçın'ın ailesine verilmesi planlanıyor.

'HERKESİ YARDIMA DAVET EDİYORUZ'

Kampanyayı organize eden Burdur Lisesi İngilizce öğretmeni Kenan Nurlu, ailenin maddi açıdan sıkıntı içinde olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Yalçın Korkmaz geçen yıl sonuna doğru rahatsızlandı. Hacettepe Üniversitesi'ne götürüldü. Çok ciddi kalp rahatsızlığı var. Hacettepe Üniversitesi'nde kalp nakli bekliyor, birinci sırada. Ailesi Burdur'daki evini kapatarak Ankara'ya yerleşti. Gecekonduda yaşıyor. Ablası üniversitede okuyordu, maddi sıkıntılardan dolayı kaydı donduruldu. Tedavi sürecinde biz de okul olarak Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün izniyle okul idaremiz ve öğrencilerle birlikte kampanya başlattık. Ailenin en azından bu tedavi sürecinde maddi sıkıntılarını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Herkesi yardıma davet ediyoruz."

Yalçın'ın sınıf arkadaşlarından Gizem Kansu da "Yalçın geçen sene rahatsızlandı. Bundan dolayı bir kampanya hazırladık. Herkesin yardımını bekliyoruz" derken, Şaziye Soysal ise "Yalçın ile geçen yıl aynı okulda okuyorduk. Rahatsızlığı yüzünden şimdi aramızda değil. Yalçın için başlattığımız kampanyaya destek bekliyoruz" diye konuştu. - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Ayşe Korkmaz Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title