Haberler

Jüride ünlü isimler görev yaptı

Güncelleme:

EİB XII. Moda Tasarım Yarışması'nın final defilesinin kareografisini ise Öner Evez üstlendi. Sunuculuğu ise Ece Sükan yaptı.

Türkiye'de istihdam ve ihracatın lokomotifi Türk hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü ile tasarımcı gençler arasında köprü görevi gören EİB Moda Tasarım Yarışması'nı genç tasarımcı Emre Pakel kazandı. Harun Çifçi ikinci olurken, üçüncülüğü Ece Dörtköşe elde etti. EİB XII. Moda Tasarım Yarışması Final Defilesi, İzmir'in ilk yerleşim yeri Yeşilova Höyüğü'nde yapıldı.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, Türkiye'ye yıllık 25 milyar dolar döviz kazandıran Türk hazırgiyim ve tekstil sektörlerinin daha katma değerli ihracat yapması için Ar-Ge, Moda ve Tasarım ağırlıklı çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Türkiye'nin ortalama ihraç fiyatı kilogramda 1.5 dolar seviyesinde olduğuna işaret eden Kızılgüneşler, "Hazırgiyim sektörümüzde ise bu rakam 24-25 dolarları buluyor. Amacımız ortalama ihraç fiyatımızı 50-60 dolar seviyelerine çıkarmak. EİB Moda Tasarım Yarışması'nı bu amaçla 12 yıldır düzenliyoruz" dedi.

EİB Moda Tasarım Yarışması'nın final defilesinin düzenlendiği Yeşilova Höyüğü'nün 8500 yıllık tarihiyle İzmir'in ilk yerleşim yeri olduğuna işaret eden Kızılgüneşler, şöyle devam etti: "Yeşilova Höyüğü 8500 yıl önce kadınların ilk kez giysilerini dokumaya başladıkları bir yerleşim yeri. Başka bir ifade ile modanın 8500 yıllık mabedi. İzmirlilerin yeterince tanımadıkları bu mekânın tanıtımına katkımız olduğu için mutluyuz.Genç tasarımcılar; Berrin Özer, Dilara Karaca, Ece Metiner, Ece Dörtköşe, Elif Uysal, Emre Pakel, Harun Çifçi, İpek Çetinoyar, Özgün İnceoğlu ve Yağmur Aysan'ın "Re-FORM" temasına göre hazırladıkları tasarımları ise ünlü isimler oyladı. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş'ın başkanlık yaptığı jüride; Ünlü Moda tasarımcıları Gül Ağış, Dilek Hanif, Özlem Kaya, Ertan Kayıtken, Ayşe Deniz Yeğin, Hatice Gökçe, Gökçe Güner, Sakıp Sabancı Müzesi Ürün Tasarımcısı Bige Ökten, Kreatif Direktör Ceyda Balaban, Stil Danışmanı Ece Sükan, İzmir Moda Tasarımcılar Derneği Başkanı Dilek Süslüer ve Üniteks Tekstil'den Gamze Ünsal yer aldı.

Finalde; yarışmanın birincisi 15.000 TL, ikincisi 10.000 TL, üçüncüsü ise 5.000 TL para ödülüne sahip olacak. Ayrıca dereceye girecek tasarımcılar, Ekonomi Bakanlığı'nın onayı halinde yurt dışında eğitim fırsatına da sahip olabilecek. Final Defilesi sonrasında konuklar, Vasalina Popova & Dj Queto'nun performansıyla eğlendi.

Muhteşem atmosferde gerçekleştirilen "EİB Moda Tasarım Yarışması'nın final defilesine; İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Dilek Didem Ayyıldız, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert, EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, İzmir'in iş, sanat, cemiyet ve basın hayatından 400 isim katıldı.

EİB XII. Moda Tasarım Yarışması'nda birinci olan Emre Pakel'in ödülünü İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Dilek Didem Ayyıldız, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ve TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert birlikte verdi.

EİB XII. Moda Tasarım Yarışması'nda ikinci olan Harun Çifçi ödülünü, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ve Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir'den aldı.

EİB XII.Moda Tasarım Yarışması'nın üçüncüsü Ece Dörtköşe'ye ödülünü Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ece Sükan İzmir Moda Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title