Haberler

İzmir Tedavi Gören Çocuklar 23 Nisan'ı Hastane Bahçesindeki Şenlikle Kutladı

Tedavi gören çocuklar 23 Nisan'ı hastane bahçesindeki şenlikle kutladıİzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 4. Behçet Uz Çocuk Şenliği gerçekleştirildi.

Tedavi gören çocuklar 23 Nisan'ı hastane bahçesindeki şenlikle kutladı

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 4. Behçet Uz Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Hastane bahçesinde bir araya gelen çocuk hasta ve yakınları, doya doya eğlenmenin tadını çıkardı. Down sendromlu çocukların dans gösterisi yaptığı etkinlikte, çocuklar yüzlerini boyadı, hediyeler aldı, melek, palyaço gibi renkli kostümler giyerek eğlendi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çocuk Şenliği, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde gerçekleştirildi. Tedavi gören çocukların 23 Nisan'ı hastanedeki şenlikle kutlamaları için düzenlenen etkinlikte çocuklar eğlencenin tadını çıkardı. Kurulan stantlarda boyama kitapları ve çeşitli hediyelerin dağıtıldığı etkinlikte, çocuklar yüzlerini boyadı, melek, palyaço gibi renkli kostümler giyerek eğlendi. Down sendromlu çocukların yaptığı dans gösterisi ise yüzlerde tebessüm oluşturarak etkinliğin ilgi odağı oldu. Etkinlikte konuşma yapan Başhekim Tanju Çelik, Bizim hastanemiz çocuk hastanesi. Hastanede kalmakta olan çocuklarımız yarın düzenlenecek olan 23 Nisan şenliklerine katılamayacaklar. Biz bu şenlikle birlikte eğlenceyi onların ayağına getirmeyi hedefledik. Hastanemiz bünyesinde bu şenliği düzenleyerek 23 Nisan kutlamalarını gerçekleştirmiş olduk. 23 Nisan 1923 tarihi hepimizin bildiği gibi ulusal bayram olarak kutlanmakta. Biz de katılımcılarımızla, palyaçolarımızla, müzik gruplarımızla bir şenlik oluşturduk. Burada hasta çocuklarımız için hediyeler dağıtılıyor. Okuyan, yazan çocuklarımız burada boyamalar yapıyor dedi.

'İÇİM ŞENLİK OLDU BU ŞENLİK GİBİ'

Şenliğe katılan lösemi hastası 6 yaşındaki Rüzgar Eser'in annesi Özge Kuruoba, Şenlik çok güzel geçiyor. Bugün tedamizi gördük, daha sonra eğlendik şimdi ayrılacağız. Bizim için çok güzel bir gün oldu çünkü uzun zamandır dışarıya çıkamıyorduk. Onlar için de büyük değişiklik oldu diye konuştu. Şenlikte doyasıya eğlenen Rüzgar Eser ise, İçim şenlik oldu bu şenlik gibi. 23 Nisan çocuklar için çok güzel bir gün dedi. Lösemi hastası oğluyla beraber şenliğe katılan Emine Can, Şenlik güzel geçiyor. Bugün hastanemize geldik tedavimizi aldık. Doktorlarımızdan biri şiir ezberleyip ezberleyemeyeceğimizi sordu. Biz de şiirimizi ezberleyip geldik. Tedavimizi de hemen hemen yarıladık. İnşallah hepsi geçecek diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Behçet Uz 23 Nisan Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title