Haberler

İzmir'in 'Expo 2020' Logosu Belli Oldu

İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, İzmir'in EXPO 2020 adaylık logosunun tanıtımında adaylar arasında en tecrübeli ilin İzmir olduğunu belirterek "Galip gelmek için sahaya çıkıyoruz" dedi.

İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, İzmir'in EXPO 2020 adaylık logosunun tanıtımında adaylar arasında en tecrübeli ilin İzmir olduğunu belirterek "Galip gelmek için sahaya çıkıyoruz" dedi.

EXPO 2020 Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Yönlendirme Kurulu Başkanı İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Yürütme Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar, İzmir EXPO 2020 adaylık logosunu Mövenpick Otel'de düzenlenen basın toplantısında tanıttı. Güneş içinde insan figürünün bulunduğu ve sıcak renklerin hakim olduğu logo katılımcılar tarafından beğenilirken, bir konuşma yapan Cahit Kıraç ekibin oluştuğunu, genel sekreterlik görevini İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ergüder Can'ın üstleneceğini, İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) sağladığı ofis binasının bir aya kadar tamamlanacağını, İzmir Ticaret Borsası'nın (İTB) sağladığı ikinci ofiste çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

ULUSLARARASI TOPLANTILAR İzmir'E

Yürütme komitesinde Dışişleri ve Sağlık bakanlıklarından da birer temsilci bulunması için kuruluş yasasında değişiklik talebinde bulunduklarını anlatan Kıraç şöyle konuştu:

"Yaptığımız görüşmelerde uluslararası toplantıların bir ayağının İzmir'de yapılmasını talep ettik. Bu kapsamda 2012'de BM organizasyonundaki Somali Konferansı'na bağlı bir etkinliğin İzmir'de yapılması için çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığı da Dünya Sağlık Örgütü düzeyinde girişimde bulunacak. TOBB'un bir Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi Toplantısı'nı da İzmir'de yapması gündemde. Ayrıca Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı da İzmir'de bir toplantı organize edecek. Dışişleri Bakanlığı da 2012 yılında Büyükelçiler Konferansı'nı İzmir'de yapacak."

GALİP GELMEK İÇİN SAHAYA ÇIKILIYOR

Yapılan çalışmaların rakipler tarafından yakından takip edildiğini söyleyen Vali Kıraç, medyaya da görev düştüğünü belirtti. Kıraç, İzmir'in karşısında dört rakibin bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise, "Biz kendimize bakacağız. Bu yarışmanın en tecrübeli takımıyız, bu takım galip gelmek için sahaya çıkıyor. İzmir'de gencinden, yaşlısına, çocuğundan kadınına herkes bu işe sahip çıkıyor. Bu duygumuzu pekiştirerek, ilgili kesimleri hareket ettirecek şekilde kamuyou baskısını artırmamız lazım." yanıtını verdi.

Vali Kıraç ayrıca, belirlenen 50 milyon TL'lik bütçe için farklı kalemlerin de devreye girebileceğini ifade ederek, bütçede sorun olmayacağını, kimsenin 'Kaynak sıkıntısından bu işi yapamıyoruz' diyemeyeceğini savundu.

KOCAOĞLU: İZİNLER İÇİN HERKES ÇABA GÖSTERMELİ

Toplantıda söz alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu da, İzmir'in 2020 yılı stratejik planının hazırlanması gerektiğini savundu. Kocaoğlu şöyle konuştu:

"Kenti nereye götürmemiz gerektiğini, hangi yatırımları yapmamız gerektiğini bugünden projelendirmeliyiz. İşin bu tarafı beni çok ilgilendiriyor. Çevre açısından İzmir'i belli bir yere taşımayı amaçlıyoruz. Yüzülebilir bir körfez, Kordon'un, kıyıların ve terasların tasarlanması, kent dönüşüm alanları, yeni yolların, metronun, tramvayın yapılması, çöp dönüşüm tesisi ve çamur kurutma tesislerinin yapılması gerekiyor. Bugün bizim, 'kent dönüşümü' gibi Bakanlar Kurulu'nda bekleyen işlerimiz var. Konak tramvayı, Karşıyaka tramvayı gibi DLH ve DPT'de bekleyen proielerimiz var. 2020'ye kadar bunlar bitecek ancak, 2013 sürecinde oylamaya giderken belli bir kısmını gerçekleştirebilirsek delegeler geldiğinde gösterebilir, İzmir'in ne kadar mesafe aldığını gösterebiliriz. Belli izinlerin alınması konusunda herkesin çaba göstermesi gerekiyor."

ÖZGENER: 3 ŞUBAT'TA BIE'YE ZİYARET

Türkiye'nin pozitif gücünü, iyimserliğini ve konukseverliğini anlatacak bir logo oluşturduklarını belirten EXPO 2020 Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ise, danışmanlık yapacak şirketlerin belirlenmesi için ihale hazırlığının devam ettiğini, şirketlerin belirlenmesi sonrası lobi faaliyetlerine başlayacaklarını dile getirdi. Özgener, üniversite rektörleriyle 30 Ocak'ta bir toplantı yapacaklarını belirterek İnciraltı ile ilgili sorunun da çözüleceğini belirtti. Bunların yanı sıra çalışmalar için Ankara ve İstanbul'da tanıtım ofisi kuracaklarını, konsoloslar düzeyinde etkili bir çalışma yürüteceklerini, 3 Şubat 2012'de de BIE Genel Sekreteri'ne ziyaret için Paris'e gideceklerini anlatan Özgener, "Daha sonra gruplar kurup, kişilere belli ülkeleri zimmetleyerek lobi faaliyetlerine devam edeceğiz" diye konuştu.

İzmir'in EXPO 2020 logosunu bir grup grafikerin ücret olmadan tasarladığı belirtildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Özgener Mövenpick Otel Aziz Kocaoğlu Cahit Kıraç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title