Haberler

Hasta yakınını azarlayıp tehdit eden doktor hakkında soruşturma başlatıldı

Güncelleme:

İzmir'de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören çocuğuna ait tahlil sonucunun değerlendirilmesini isteyen kadın ile doktor D.B. arasında yaşanan ve cep telefonuyla görüntülen tartışmanın ardından İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Hasta yakınını "Mahkemeye veririm, ödersin 10 bin lira görürsün" sözleriyle tehdit eden Doktor D.B. hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Dün Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cildiye Polikliniği önünde hastanede tedavi gören çocuğuyla birlikte polikliniğin kapısına gelen kadın, tahlil sonuçlarını cildiye doktoru D.B.'ye göstermek istedi. Bu sırada odasından çıkan D.B. ile kadın arasında tartışma çıktı.

"SANA HESAP MI VERECEĞİM?"

Tartışma cep telefonu kamerasıyla da görüntülendi. Kamera görüntülerinde hasta yakını kadının doktor D.B.'ye, "Nereye gidiyorsunuz?" diye sorduğu, doktor D.B.'nin ise "İşim var, sana ne? Yöneticim çağırdı, sana hesap mı vereceğim?" dediği görüldü. Hasta yakınının "Tabii, öyledir" sözüne sinirlenen D.B., güvenliğin çağrılmasını ve durumu başhekimliğe söyleyeceğini belirtti.

"ÖDERSİN 10 BİN LİRAYI GÖRÜRSÜN"

Bağrışmalar üzerine anne, çocuğun yanında böyle bir tartışma yaşanmaması gerektiğini ifade etti. Bu sırada araya giren bir kadın, doktor D.B.'nin sakinleşmesini sağlamak için omzuna dokundu. D.B. bu kez de başka birinin kendine dokunmasına sinirlenip, duruma tepki gösterdi. Bir güvenlik görevlisi de tarafların arasına girerek olayı yatıştırmaya çalıştı. Her iki taraf da birbirlerine tepki gösterirken, bu kez doktor D.B., "Seni mahkemeye veririm, ödersin 10 bin lirayı görürsün" dedi. Koridorda bulunanlar ile hastane görevlileri, tarafları güçlükle sakinleştirdi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Sosyal medyada da paylaşılan video vatandaşların tepkisini çekti. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, olay sonrası doktor D.B. hakkında idari soruşturma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

mehmet bay:

insaniyet ,tevazu ve hasta psikolojisi diye ders verilmeli doktorlara.

83
5
yanıtYanıtla
mehmet bay:

malesef bir çok doktorda bu insanlara tepeden bakma huyu var.kendilerini.inanın soru sormaya korkuyoruz.derdimizi bile anlatamıyoruz.hemen azar , hemen bu şekilde çemkiriyorlar.bence doktorlara psikolojik formasyon eğitimi verilmeli.özel yazanede bile iki soru sordum diye doktor hemen beni tersledi.

70
6
yanıtYanıtla
sem sem:

öncesini bilmek lazım eger olayın baslangıcı buysa hasta yakını anne kesinlikle haklı ancak öncesi varsa ısrarla nereye gidiceksin hee tabi biz bilmiyoz sanki alır cayını oturursun gibi küstahca seyler söyleyip doktoru çileden cıkardıysa haketmiş bu tepkiyi

16
57
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Doktorun varoşu da hic çekilmiyor.

69
0
yanıtYanıtla
ahyed yıldız:

Bir doktor olarak belirteyim ki bu kadın doktor olmamış, sadece doktorluk diploması almış. Hastayla sağlıklı iletişim kuramayan sağlık dağıtamaz. Böyle doktorluk olmaz.

62
3
yanıtYanıtla
Mustafa Yaş:

şiddeti tek taraflı hak verirseniz .birileride kendini dokunulmaz zanneder..üstün görür.adalet te ayrım yaparsanız sonucu bu haber....

52
3
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

doktorların avukatı değilim ama o kadar çok hastayı doktorarın üstüne salıyorlar bunlar makine bile olsa dayanmaz trafoları ısınıp sigortaları atar hastalarda haklı ama doktorarı idare etmek zorundayız sistem laçkalaşmış suç idarecilerde sistemde

6
41
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

epeydir hastaneye gitmemişsin belliki.. Önce randevu almayı dene, sonra git hastaneye doktorun kapısının önünde bekle bak bakalım kaç dakikada bir hasta alıyor kaç dakika mola veriyorlar:) İstisnalar olabilir

yanıt19
yanıt2
seyfullah aydın:

doğru parasızlıktan ağzımda beş on tane diş kaldı ekmeği yemeği zor yiyorum doktorlarlada insanlarlada uğraşmaktan nefret eder hale geldim bol param olsa çözümü kolay ama bu sistemde zor ben sizin tozpembe dünyanızda yaşamıyorum

yanıt5
yanıt3
mustafa özkan:

her meslekte olduğu gibi tabi doktorun da işe yaramazı var

45
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title