Haberler

İzmir'deki Cinayet Davası

Evlilik teklifini reddettiği gerekçesiyle bir çocuk annesi Pınar Ünlüer'i pompalı tüfekle öldüren ve bir kadının da yaralanmasına neden olan sanığın yargılanmasına devam edildi Savcı, sanığa müebbet ve 9 yıl hapis cezası verilmesini talep etti.

İzmir'de evlilik teklifini reddettiği gerekçesiyle bir çocuk annesi Pınar Ünlüer'i (29) pompalı tüfekle öldüren ve bir kadının da yaralanmasına neden olan sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kasten yaralama ve mala zarar verme" suçlarından da 9 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Okan Ö, vekili Ramazan Ayyıldız, ölen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer, avukatı Çağla Deniz Felamur, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Senem Deniz Kural ve avukatı Aysu Yazıcıoğlu hazır bulundu.

Tanık ifadelerinin alınmasının ardından olay yeri görüntüleri izlendi. Görüntülerde, sanık Okan Ö'nün savunmasında belirttiği gibi olay yerinde tesadüfen bulunmadığı, daha önce de birçok kez olay yerinde görüntülerinin tespit edildiği tutanağa geçti.

Cumhuriyet savcısı verdiği mütalaada, görüntülerden de anlaşılacağı üzere, sanığın cinayeti tasarlayarak işlediğini, bu nedenle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cealandırılması gerektiğini ancak tanık ifadeleri ve diğer deliller göz önünde bulundurulduğunda olayı haksız tahrik altında yaptığını belirterek müebbet hapis cezası istedi. Savcı ayrıca, sanığın  "kasten yaralama ve mala zarar verme" suçlarından da 9 yıl hapisle cezalandırılmasını da talep etti.

Sanık Okan Ö, mütalaaya karşı yazılı savunmasını tekrar ettiğini, olaydan dolayı büyük pişmanlık duyduğunu belirtti.

Mahkeme Başkanı Ömer Faruk Ceylan, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını hazırlamak üzere sanık ve vekiline süre verilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Platform üyeleri adliyede

Davaya müdahil olan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ise adliye önünde "Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin" yazılı pankart ve cinayetlerde hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarıyla bir süre eylem yaptı.

Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer, kızının katilinin hak ettiği cezayı alması ve kadın cinayetlerinin durdurulması konusunda hakim ve savcılara güvendiğini söyledi.

İzmir'de 3 Aralık 2012 tarihinde çocuğunun okuldan çıkmasını bekleyen Pınar Ünlüer (29), 2 yıl önce boşandığı eşi Okan Ö. tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülmüş, Ezgi Balcı da yaralanmıştı. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Çağla Deniz İzmir Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl 6 ay hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl 6 ay hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title