Haberler

İzmir'de şehitlikte buruk bayram

Güncelleme:

İZMİR'de Ramazan Bayramı'nın ilk günü şehit yakınları Kadifekale Hava Şehitliği'ni ziyaret etti.

İZMİR'de Ramazan Bayramı'nın ilk günü şehit yakınları Kadifekale Hava Şehitliği'ni ziyaret etti. Bayram ziyareti için şehitliğe gelenler, şehit mezarlarının başında dua edip, Kuran-ı Kerim okudu. Şehit yakınları, kabirlere su döküp çiçek bıraktı, mezar yerlerini temizledi.

İzmir'de bayramın ilk günü şehit aileleri, sabah saatlerinden itibaren Kadifekale Şehitliği'ni ziyaret etmeye başladı. Bayram ziyareti için şehitliğe gelenler, mezarların başında dua edip, Kuran-ı Kerim okudu. Şehit yakınları, kabirlere su döküp çiçek bıraktı, mezar yerlerini temizledi. Pilot oğlu Volkan Koçyiğit'i, 28 yaşındayken Kayseri Pınarbaşı'nda askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu kaybeden anne Gönül Koçyiğit (60), 14 yıldır acısının hala ilk günkü gibi taze olduğunu belirterek, bu bayram da buruk geçtiğini söyledi. Koçyiğit, "Oğlum şehit olalı 14 yıl oldu. Hala ilk günkü acıyı hissediyoruz. Hatta daha fazla özlemim var. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Her an yanıp, tutuşuyoruz. Bayramları, Anneler Günü'nü ve Babalar Günü'nü sevmiyorum. O günlerin gelmesini hiç istemiyorum. Allah tüm anne ve babalara sabır versin. Oğlum vefat ettiğinde torunum 3 yaşındaydı şimdi 17 yaşında kocaman bir delikanlı oldu. Onun acısı, boynunun bükük olması daha çok canımı yakıyor. Çok zor. Her bayram bizim için böyle geçiyor. 14 senede 28 bayram gördük. Bayram bizim için şehitliğe gelmek demek" ifadelerini kullandı.

'HER BAYRAM BURDAYIZ'

Diyarbakır Lice'de 21 yaşındayken şehit düşen Selman Aksu'nun amcası Mehmet Şerif Aksu da "11 sene önce yeğenimi kaybettim. Her bayram buradayız. Acısı içimizden çıkmıyor. Sadece bayramda değil normal günlerde de geliyoruz. Mezun oldu, senesi dolmadan şehit oldu. Astsubaylık okulu bitirdi, göreve başladı, 1 sene oldu olmadı kaybettik" dedi. Şehit olduğunu haberini aldıkları günü hiç unutmadığını anlatan amca Aksu şöyle devam etti: " O günü hatırlıyorum. Babası işten gelmişti, bir baktım komutanlar evimizin önünde gidip geliyor. Bizim evin adresini arıyorlardı. Selam Aksu'nun ailesi olduğumuzu söyledik. 'Başınız sağ olsun' dediler. O zaman yıkıldık. Daha evlenmemişti. 3 kardeşi daha vardı. Bayramda şehitliğe ailece geldik" dedi.

'BAYRAMLAR KAPKARA BENİM İÇİN'

Şehit Oğuz Şahin Kayabaş'ın babası Ramazan Kayabaş da "11'inci seneye giriyoruz. 7 yıl önce de eşimi kaybettim. Artık ziyarete tek başıma geliyorum. Takdiri ilahi. Bingöl yolunda toplama kampından dönerken yaptıkları kazada şehit olan 8 askerden 1'i de benim oğlum. Bayramlar benim için kapkara. Gelip dua ediyor, gidiyorum. Allah devletime milletime zeval vermesin" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title