Haberler

İzmir'de 'Hürriyet Treni' Coşkusu

Hürriyet Gazetesi ile TCDD'nin organizasyonuyla 10 Mayıs'ta Ankara'dan yola çıkan 'Hürriyet Hakkımızdır Treni', Ege'nin incisi İzmir'deki Basmane Garı'nda büyük coşkuyla karşılandı.

Hürriyet Gazetesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın organizasyonuyla 10 Mayıs'ta Ankara'dan yola çıkan Hürriyet Hakkımızdır Treni, Ege'nin incisi İzmir'deki Basmane Garı'nda büyük coşkuyla karşılandı. Tren ziyaretçi akınına uğrarken, etkinliklere katılan yüzlerce çocuk eğelenceli dakikalar geçirdi.

Trende Hürriyet Gazetesi ve Doğan Yayın Holding yöneticileriyle biraya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İzmir'in potansiyeli çok. Yeni sunumlarla zenginlikler yaratmak lazım. İzmir'de imar sorunu, konaklama sorunu var. Daha büyük restorasyon yapacağız. Antalya'dan daha ileride butik turizmini burada yaygınlaştıracağız" dedi.

Türkiye'nin çeşitli illerini gezen, insan hakları, aile içi şiddetin son bulması, depreme karşı duyarlılığın artması gibi sosyal işlevler yüklenen Hürriyet Hakkımızdır Treni, Basmane Garı'nda, renkli görüntüler oluşturdu. Sabahın erken saatlerinde gara gelen Hürriyet Treni'nde etkinlikler saat 10. 00'da başladı. Etkinliklere, Konak Belediyesi, kukla Fiko, belediye bandosu, Mask müzesi kızları, cansız mankenler ve el işi standlarıyla destek verdi.

KOCAOĞLU: İZMİR'DE KADINLARIN BÜYÜK BAŞARISI VAR

Trenin ilk ziyaretçileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve Türk Kadınlar Birliği İzmir Şube Başkanı Şamil Akman oldu. Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu da toplantısını Hürriyet Treni'nde yaptı. Başkan Kocaoğlu ve beraberindekiler, Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Hasan Hakkı Yılmaz, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, köşe yazarı Ertuğrul Özkök, Ankara Temsilcisi Metehan Demir, yazar İsmet Berkan ve İcra Kurulu'nun diğer üyeleriyle bir araya gelerek İzmir'i masaya yatırdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir insanı yaşamdan ve hayattan zevk alıyor. Böyle yaşayanın ileriye bakışı pozitif olacaktır. İzmir'de erkeklerden ziyade kadınların büyük başarısı var. Göçle kente gelenlere ol kanat geriyorlar ve kent kaynaşıyor. Göçle gelen üç sene sonra İzmirliyiz diyor. Bunu özellikle kadınlar dedirtiyor. Kentimiz 80 bin göç alıyor. Kıyıdan köşeden bir şekilde iş buluyor. Bunu yaratan İzmir. 2010 yılında kentimiz 23. 5 milyon vergi vermiş. Yatırım için aldığı rakam 457 milyon TL. Uzun yıllardır bu kent böyle. İzmir'de fert başına yatırım 115, İstanbul'da 300, Ankara'da 280 lira. İZBAN açılışında Başbakan'dan üç isteğimiz oldu. Teşvikteki aleyhe durumun değiştirilmesi, turizmden daha fazla pay alması, İzmir Limanı'na yatırım yapılması yönünde. Bunlar olursa İzmir daha ileri gider" dedi.

Başkan Kocaoğlu, seçimlere de değinerek, "12 Haziran akşamı göreceğiz. Geçmiş seçim sonuçları ortada. Oyların nereye gideceği seçim akşamı belli olur" dedi.

ERTUĞRUL ÖZKÖK: İZMİR'E HAYAL LAZIM

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı ve eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ise İzmir'de Amerikan vari bir yaşam tarzı olduğunu, emekliliği burada yaşama duygusunun geliştiğini dile getirdi. Özkök, seçimler konusunda, "Sıradan bir vatandaş aynı şeyle bakmaz. CHP'ye hizmet veriyoruz, alamıyoruz. Bir de ötekini deneyelim diyebilir" dedi. Özkök, ayrıca "İzmir'in hayal projesi yok. Bu şehrin maçı bile yok. Geçmişte seyirci rekoru kırılmıştır. Bu tip hayallerimizin olması lazım. Hayal kuralım azıcık. İzmir'in, Atina'dan bir eksiği yok. Mimarisi çirkin olabilir ama ben hayal istiyorum. Bu şehre hayal lazım" diye konuştu.

İŞŞİZ KALAN ERKEK HINCINI KADINDAN ALIYOR

Türk Kadınlar Birliği İzmir Şube Başkanı Şermin Akman ise "İzmir gelişmemiş diyemeyiz. Çok gelişmiş bir yer. Son 8. 5 yılda kadına yönelik şiddet yüzde bin 400 arttı. Bunu işsizliğe bağlıyorum. Erkek işsiz kalınca hıncını erkekten çıkarıyor. Kadınlarımızı İzmir'de koruyamıyoruz. Kadınlar daha fazla istihdam edilmeli. İzmir aşmalıdır artık bunu" dedi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise "Vatandaş siyasetin içinde değil. İlk kez rastlıyorum. İzmirliler, yaşam biçimini değiştirmek istemez. Verdiğimizin karşılığını alamayan bir kentiz" dedi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da "İzmir'in imaj sorunu var. Bunu hak etmiyor. Kruvaziyer turizmine başladık. Geçen yıl 350 bin kişi geldi. İzmir kötü kullanılmasına rağmen kent hala güzel. Tabiki sorunları var. İzmir'in hayal projesi EXPO'dur. EXPO'yu alacağız. Bu şekilde İzmir'e sihirli bir değnek değecek. Kültür patlaması olacak" dedi.

BİNALİ YILDIRIM, ÇOCUKLARLA 'ÇAK' YAPTI

Ulaştırma eski Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım da Hürriyet Treni'ni gezdi. Etkinliklere katılan çocuklarla 'çak' yapan Yıldırım, daha sonra CNN Türk Televizyonu canlı yayınına katıldı, vagonda yemek yedi.

BAKAN GÜNAY: PROJELERLE HEYECANLANDIM

İzmir Valisi Cahit Kıraç ile İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın da ziyaret ettiği Hürriyet Treni'nin bir diğer konuğu ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay oldu, Hürriyet Gazetesi ve Doğan Yayın Holding yöneticileriyle öğle yemeği yiyen Bakan Günay, "İzmir'in potansiyeli çok. Yeni sunumlarla zenginlikler yaratmak lazım. İzmir'de imar sorunu, konaklama sorunu var. Daha büyük restorasyon yapacağız. Antalya'dan daha ileride butik turizmini burada yaygınlaştıracağız. Bunları yapmak için irade birliği gerekiyor. Beraber işbirliği yapmamız lazım. Ben AK Parti'nin bu seçimlerde kentten kaç milletvekili çıkaracağı sayısına bakmam. Seçmen bilir ama dahi iyi olacağını tahmin ediyorum. Çünkü İzmir bizi dinliyor. Projeler, zaten İzmir'i bekliyor. Kentsel dönüşüm sevindirici, kanal projesi heyecan verici" dedi.

Kültür Sanat alanındaki faaliyetlerden de söz eden Bakan Günay, "Müze mağazalarımızdan 3. 5 milyon asgari kar alıyoruz. Toplam ciro kar olarak kalıyor artık. 70 milyon TL'lik gelirle almıştım. Şu an 170 milyona geldi. 250 milyon TL'yi hedefliyoruz. 2 milyon müze kart sattık. Paris'te, Roma'da ne oluyorsa burada da olsun. Şu an İzmir toprağında 18 kazı yapılıyor. Kentin müthiş bir potansiyeli var" dedi.

MÜZE OLUYOR

Sadece İzmir'in değil Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerin de turizm açısından büyük potansiyeli olduğunu dile getiren Bakan Günay, "O coğrafyanın her şeye ihtiyacı var. Yurtta suh Cihanda sulh olsun yeter. Diyarbakır'da sıkıyönetim savcılığının ve nezarethanenin olduğu yeri müze yapıyoruz. Bu şekilde orası önemli bir barış turizm merkezi olacak. Ankara'da da Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Türkiye Uygarlıklar Müzesi'ni yapacağız" diye konuştu.

Basmane Garı'nda ayrıca, eğitim gönüllüleri, Aydın Doğan Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu da standlarıyla büyük ilgi gördü.

ENİS BERBEROĞLU

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu da "İzmir benim baba kentim. Benim hala nüfusum burada İkiçeşmelik'te duygusal yanım var. Hürriyet treninde maksat Hürriyet'in her görüşün temsil edilebildiği bir mecra olduğunu göstermek, bir kez daha kanıtlamak. İzmir'in ana muhalefet partili yerel idaresinden merkezi idarenin en iddialı adaylarına kadar varan yelpazede MHP'ye kadar kendilerini ifade etme imkanları buluyor. Biz de not alıyoruz. Bu yıl tren çok iyi geçiyor ama İzmir tabii ki yaşantısıyla, sosyal, ekonomik, önderliği ile Türkiye'ye kendisine yakışan bir görüntü verdi. Hürriyet Treni İzmir'e yakıştı" dedi.

Konak Belediye Başkanı CHP'li Hakan Tartan, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'ın da katıldığı etkinlikler çerçevesinde, Doğal Afet Sigortası Kurumu (DASK) tarafından tasarlanan vagonda, yapay sarsıntıyla vatandaşlara deprem bilinci de aşılandı. Kadınların, 'Türk kadını atasına minnettar' pankartı açtığı etkinliklerde, kentin çeşitli okullarında eğitim gören öğrenciler, birbirinden renkli gösterilerle doyasıya eğlendi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title