Haberler

İzmir - Ak Parti İzmir İl Başkanı:?Ankara Expo Yarışında Tavşan Atlet

Expo 2020'ye İzmir'le Birlikte Aday Olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i Üzecek Açıklama CHP'den Değil Ak Partililerden Geldi.

EXPO 2020'ye İzmir'le birlikte aday olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i üzecek açıklama CHP'den değil Ak Partililerden geldi. Ak Parti İzmir İl Başkanı Cihat Akay, Ankara'nın adaylığını atletizmde önden koşan, sonradan yarıştan ayrılan tavşan atlete benzetirken, milletvekili Mehmet Tekelioğlu ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sürpriz şekilde prensipte İzmir'in adaylığını 6 Mart'da İzmir'de yapacağı mitingde açıklayabileceğini söyledi.

İzmir'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın, Türkiye'de ilk olarak birlikte açılış yapacak. TCDD ve CHP yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yaptığı Aliağa-Menderes arası 80 kilometrelik banliyö hattı işletmesinin resmi açılış töreni gerçekleşecek. Başbakan Erdoğan'ın İzmir programıyla ilgili Ak Parti İl Başkanı Cihat Akay, Ak Parti İzmir Milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, İsmail Katmerci, Taha Aksoy, Tuğrul Yemişci basın toplantısı yaptı.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Cihat Akay, Erdoğan'ın İzmir programının saat 12.00'da ESİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısına katılımıyla başlayacağını, daha sonra 13.30'da ise Bayraklı'da Kızılay Kan Merkezi açılışıyla süreceğini söyledi. Kızılay Merkezi'nin açılışının miting olarak organize edildiğini belirten Akay, 30 ilçe teşkilatlarına da katılım konusunda çağrı yaptıklarını söyledi. Akay, Alsancak Garı'ın saat 15.30'da da ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Erdoğan'ın hizmete sokacağı TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı banliyö hattı açılışının İzmir ve Türkiye siyaseti için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Demokrasinin beşiği İzmir'de böyle bir ilkin yaşanacak olmasının İl Başkanı olarak kendisini mutla ettiğini dilel getiren Akay, "Amaç ülkemize, bölgemize hizmetse siyaset teferruattır. İzmir'de çok farklı bir atmosfer ve güzellikler olacak. Bu güzellikler İzmir'e yakışacak" dedi.

Ak Parti Milletvekili İsmail Katmerci de "Yarın İzmir'de tarihimizde görülmemiş güzelliklerden bir tanesini göreceğiz. Bir Başbakan ve ana muhalefet partisi lideri aynı açılışta bulunacak. Bu tür konular bugünlerde gerginleşme eğiliminde olan Türk siyasetinin de gerginliklerin giderileceği bir gün olur. Genel seçimler öncesi umarım bu başlangıç olur ve arkası gelir" dedi. Ak Parti milletvekili Mehmet Tekelioğlu da İzmir ilklerin şehri olmaya devam ettiğini söyledi. İzmir'in gönlünü kazanmak istediklerini dile getiren Tekelioğlu, "Bir kimsenin gönlünü kazanmak istiyorsanız onu ödüllendirmelisiniz. Ona hizmet etmelisiniz. Bu anlayış çerçevesinde bu açılış yapılacak. Bundan sonra da bu tür çalışmalar olacak olursa partimizin anlayışı devam edecek. Başbakanımız sürekli İzmir'le ilgileniyor. İzmir'e sık sık gelmesi bunun en iyi göstergelerinden bir tanesidir" dedi. Taha Aksoy ise bu birlikteliğin yolunun 2005 yılında İzmir'de düzenlenen UNİVERSIADE işbirliği ile başladığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Hükümet desteğiyle gerçekleşen ikinci büyük adımın banliyö hattı olduğunu belirten Tekelioğlu, "Benim ümidim üçüncü adımın arkadan gelmesi ve EXPO 2020'nin İzmir'de yapılmasıdır" dedi. Tuğrul Yemişçi ise İzmir'in İstanbul'un bir türlü alamadığı Olimpiyatlar'a çevresindeki kentlerle birlikte aday olmayı da düşünmesi gerektiğini söyledi.

İl Başkanı Akay, basın mensuplarının İzmir'e rakip olarak EXPO 2020 aday adaylığını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ak Partili olduğunu, yarışta Ak Partili İzmir milletvekilleri ve il yönetimin kimi destekleyeceği sorusuna yanıtladı. Akay, "Biz tüm gücümüzle Başbakan Erdoğan'ın EXPO adaylığı tercihini İzmir'den yana kullanacağını arzu ediyoruz. Atletizmde bir tabir vardır. Yarış başlarken tavşan atlet koşar. Daha sonra yarıştan çekilir. Tahmin ediyorum Ankara bizim için tavşan aday" dedi. Akay, İzmir olarak EXPO'yu alacağımıza inandığını, milletvekilleri ve teşkilat olarak gerekli taleplerde bulunduklarını söyledi. Ak Parti milletvekili İsmail Katmerci, reklamını yapmasalar da İzmir'in adaylığı için girişimlerde bulunduklarınlı belirtti. Taha Aksoy ise EXPO adayını belirlemede yerel yönetimin hangi partiden olduğunun geçerli bir kriter olmadığını söyledi. Bu doğru olsa Ak Partili Ankara, Antalya belediyeleri varken İzmir'in 2015 adaylığının gerçekleşemeceğini dile getiren Aksoy, "Ak Parti kendi adayını çıkarmadı. Bu da böyle bir kriter olmadığının kanıtıdır. İzmir önemli deneyim kazanmıştır. Bu deneyim değerlendirilecektir" dedi. Mehmet Tekelioğlu ise İzmir'in aday olması gerektiğini Başbakan'la olan randevuda anlatacaklarını söyledi. Bakanlar Kurulu üyelerine gerekli bilgileri verdiklerini belirten Tekelioğlu, "Karar için Başbakanla olan randevu sonrasını beklemek gerekiyor. Ancak, Başbakanımız sürprizleri sever. Yarınki İzmir ziyaretinde belki de İzmir'in adaylığını prensip olarak açıklayabilir" dedi.

İl Başkanı Cihat Akay, iki liderin İzmir'i ziyaret ve ortak açılış konusunda CHP ile centilmenlik anlaşması yapıldığı, ancak Ak Parti'nin astığı afişler yüzünden kriz yaşandığının hatırlatılması üzerine "Başbakanımız'ın İzmir'e gelişi ile ilgili bannerlama yaptık. Bunların bazıları tarip edildi. Tahribatların da CHP dışında bir partinin gençlik kolları tarafından yapıldığı tespit edildi. Bunu bir kriz olarak görmüyorum. Biz sözümüzde duruyoruz. Herhangi bir bayrağımız bez afişimiz İzmir'in hiçbir yerinde yok. Verdiğimizin sözün arkasındayız. Sadece Başbakanımızın İzmir'e geldiğini gösteren, açılışı haberi vermek için böyle bir çalışmamız oldu. Kriz görmüyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title