Haberler

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Bağcılar Cemevi'ni ziyaret etti

Güncelleme:

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, Bağcılar Cemevi ve Türkiye Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Zeynel Abidin Koç'u ziyaret etti. Kavuncu, devletin her alanda denetleyici ve düzenleyici rol oynamasının daha sağlıklı olduğunu belirtti.

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, Bağcılar Cemevi ve Türkiye Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Zeynel Abidin Koç'u ziyaret etti.

Bağcılar Cemevi ziyaretinde konuşan Kavuncu, devletin her alanda denetleyici ve düzenleyici rol oynamasının daha sağlıklı olduğunu söyledi.

Dini inançların farklı olabileceğini ama devletin ayrım yapmaması gerektiğini belirten Kavuncu, "Herkesin kendi inancını huzur içerisinde yaşatmak, asli vazifesi olmalıdır. Devletin dini adalettir. Anayasa Mahkemesi kararlarına uyan bir devlet olması gerekir." dedi.

Vesayetin her türlüsünün bu ülkeye ciddi zararlar verdiğini ifade eden Kavuncu, sözlerine şöyle devam etti:

"Ölçüyü kaçırdığımız anlar da çok oluyor. Benim yaşadığım hadiseler bunlar, kardeşimin yaşadığı. Eve müfettişler gelirdi mesela. Kardeşim Merkez Bankası sınavlarına girmişti. Yazılıyı kazandı. Sözlü sınava eve müfettişler gelmişti. Kütüphanedeki kitaplara bakmışlardı. Yani ailenin inancını sorgulamışlardı. Yani böyle dönemler de yaşandı. Şimdi oradaki baskı farklı bir reaksiyon doğruyor. Bugün yapılan baskılar da bambaşka bir reaksiyon doğuracak ama söylediğiniz doğru yaklaşımdır. İnsanlar kendi inancıyla, kendi yaşam tarzıyla bu ülkede huzur içinde yaşayabilmeli. Devlet de düzenleyen denetleyen rol almalı."

"Düzgün, adaletli ve hakkaniyetli insanlar her siyasal partide var"

Ziyaretten dolayı Kavuncu'ya teşekkürlerini ileten Zeynel Abidin Koç da cumhurbaşkanlığı, belediye başkanlığı ve muhtarlık seçimlerinde hiç kimseyi mezhebine bakarak seçmediklerini belirtti.

Düzgün, adaletli ve hakkaniyetli insanların her siyasal partide olduğunu ifade eden Koç, "Bozuk insanlar da her siyasal partide var. Yani bir partinin tamamı siyasi olarak çok ahlaklıdır demek, boş konuşmaktan bir şey fazla bir şey değildir. Ama bir ayrım yaparken şu mezheptendir, bu kötü insandır, şu mezheptendir, bu iyi insandır demeyi biz kendimize yakıştıramadık." açıklamasında bulundu.

Ayrımcılığın yanlış olduğuna dikkati çeken Koç, şunları kaydetti:

"Biz 85 milyon insanın bir arada yaşadığı bir ülkeyiz. Bugüne kadar da yaşadık. Bundan sonra da yaşayacağız. Bunu geliştirmek için çaba sarf etmek varken bunu bölüştürmek için çaba sarf edenleri biz hiçbir zaman desteklemedik. Bundan sonra da desteklemeyeceğiz. Laikliğin, Cumhuriyet'in, seküler yaşamın korunduğu bir devlet için dün de elimizden geleni yaptık, bugün de sonra da elimizden geleni yapacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Zeynel Abidin Buğra Kavuncu İYİ Parti Bağcılar İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title