Haberler

İtfaiye müdüründen yaylacılara uyarı

Güncelleme:

- Artvin itfaiye müdüründen yaylacılara uyarı Artvin'de itfaiye ekipleri yangınlara karşı her an tetikte Artvin Belediyesi İtfaiye Müdürü Ercan Cebeci, yaz aylarıyla birlikte yaylalarda her yıl yangınlar yaşanması, onlarca evin ve ahırın yanması nedeniyle başta yaylacılar olmak üzere piknik...

- Artvin itfaiye müdüründen yaylacılara uyarı

Artvin'de itfaiye ekipleri yangınlara karşı her an tetikte

ARTVİN - Artvin Belediyesi İtfaiye Müdürü Ercan Cebeci, yaz aylarıyla birlikte yaylalarda her yıl yangınlar yaşanması, onlarca evin ve ahırın yanması nedeniyle başta yaylacılar olmak üzere piknik ve kampçılara uyarılarda bulundu.

Yaz aylarının gelmesiyle Artvin'de köy ve yaylalardan peş peşe yangın haberleri gelmeye başladı. 30 yıllık itfaiyeci Artvin Belediyesi İtfaiye Müdürü Ercan Cebeci, köylerde yaşayan vatandaşları ve yaylacıları uyardı. Yaylalarda yerleşim alanının sık olması, evlerin birbirine yakın olması nedeniyle bir yangın halinde sorunlar yaşandığını belirten Cebeci "Köylerimizde yıllar önce yapılan tesisatlar mevcut. Ahır ve samanlıklar evlerin altında veya yakınında. Bu nedenle ateş yakarken dikkatli olunması gerekmekte. Dut Mevsimi geldiğinde pekmez yapmak için ateş yakıyorlar bu ateşleri yakarken de dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü yanan yerler geriye gelmiyor.

Elektrik tesisatları eski olduğu için şimdiki teknolojideki yükü kaldırmıyor. Dolayısıyla de yangın çıkabiliyor. Bu nedenle elektrik tesisatları elden geçirilmedi ya da yenilenmeli" dedi.

"Hidrant sistemleri kontrol edilmeli"

Bir çok köyde kurulu olan yangın söndürme ve hidrant sistemlerinin dönem dönem kontrolden geçirilmesini isteyen Cebeci "Bazen köylerimizde yangına gittiğimiz zaman yangın söndürme depolarında su olmuyor ya da hidrant sistemleri çalışmıyor. Köylülerimiz Yangın olaylarında ilk müdahaleyi bu şekilde yapmaları gerekiyor. Çünkü bizim buradan hareket ettiğimizde en yakın köyümüz 20 dakika uzaklıkta 1-1,5 saat uzaklıkta köylerimizde var. Bazen gittiğimiz de her şey yanmış olabiliyor. Bu nedenle hidrant sistemleri kontrol edilmeli. Yangın olmasın yoksa yangın olduktan sonra kurtarma şansımız zorlaşıyor. Biraz daha dikkatli olunursa hem geçmiş değerlerimizi hem geleceğimizi yok etmeyiz" diye konuştu.

"Siz dikkat edin ateş dikkat etmez" diyen İtfaiye Müdürü Ercan Cebeci "Ormanlarda rastgele ateş yakılmasın. Yakıldığı zaman da çevresini iyice temizleyip yangın oluşabilecek ortamdan uzak tutalım. İşiniz bittikten sonra da üzerine bolca su döküp söndürmelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Artvin Belediyesi İtfaiye Artvin Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title