Haberler

"İstiklal Caddesi'ndeki Kürtçe müzik engeli" iddiası Meclis gündeminde! HDP'li vekilden Bakan Soylu'ya 4 soru

Güncelleme:

İstiklal Caddesi'nde Kürtçe şarkı söyleyen gençlerin polis ekipleri tarafından engellediği iddiası sosyal medyada gündem oldu. Konuya ilişkin emniyetten henüz bir açıklama yapılmazken, HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan olayı TBMM gündemine taşıdı. Turan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Bakanlığınıza bağlı kolluk kuvvetleri İstiklal Caddesi'nde hangi yönetmeliğe bağlı olarak yapılan müzikleri engellemiştir?" sorusunun da aralarında olduğu tam 4 soru yöneltti.

Özellikle gençlerin ve turistlerin İstanbul'da en çok ziyaret ettiği yerlerden biri olan İstiklal Caddesi'nde çekilen bir video kısa sürede büyük tartışma yarattı. Cadde üzerinde Kürtçe şarkı söyleyen gençlerin polis ekipleri tarafından engellediği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak emniyetten henüz bir açıklama yapılmadı.

ŞARKI İKİ POLİSİN ARAYA GİRMESİYLE YARIDA KESİLİYOR

Twitter'da kısa sürede gündem olan videoda bir grup gencin İstiklal Caddesi üzerinde Kürtçe şarkılar söylediği görülüyor. Kalabalık insan topluluğu tarafından izlenen gençlerin performansı, iki polisin araya girmesiyle yarıda kesiliyor. Bir süre gruptaki gençlerle konuşan polislerin, gençlerin müzik yapmasını engellediği öne sürüldü.

HDP'Lİ VEKİL İDDİAYI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, İstanbul'da Kürtçe müzik yapan ve polisler tarafından engellenen müzisyenleri Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle önerge veren Turan, "İstanbul'un turistik yerlerinden Taksim-İstiklal Caddesi'nde 4 sokak müzisyeni Kürtçe müzik yaptıkları için sivil polisler tarafından engellenmiştir. Kürt müzisyenler, polis tehdidine maruz kalmıştır" dedi.

'İstiklal Caddesi'ndeki Kürtçe müzik engeli' iddiası Meclis gündeminde! HDP'li vekilden Bakan Soylu'ya 4 soru

"HER YER BENİM BÖLGEM, YAPAMAZSINIZ"

Sosyal medyada konuyla ilgili paylaşılan videolardan birinde polislerin müzisyenlere sözlü müdahale ederek çalınan Kürtçe müziği kestirdiklerinin görüldüğünü öne süren HDP'li Turan önergesinde, "Diğer bir videoda ise sivil polis olduğu iddia edilen bir kişi, müzisyenlere yönelik olarak 'Her yer benim bölgem. Meydan, burası, her yer benim bölgem. Yapamazsınız!' demiştir" dedi.

HAZİRAN AYINDA YAŞANAN BENZER OLAYI HATIRLATTI

Haziran 2019'da da yine İstiklal Caddesi'nde Kürtçe şarkı söyleyen Zana Zendo ve Serhat Çelik adlı gençler gözaltına alındığını, aynı şekilde Haziran 2021'de Beyoğlu Belediyesi zabıta ekiplerinin, İstiklal Caddesi'nde Kürtçe müzik yapan müzisyenlerin şarkı söylemesine izin vermediğini ve enstrümanlarına el koyduğunu hatırlatan Turan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan şu sorulara yanıt vermesini talep etti;

  • Bakanlığınız tarafından Kürtçe müzik yapan müzisyenleri engelleyerek tehdit eden polisler hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?
  • Bakanlığınıza bağlı kolluk kuvvetleri İstiklal Caddesi'nde hangi dillerde icra edilen müziklere izin vermektedir?
  • Bakanlığınıza bağlı kolluk kuvvetleri İstiklal Caddesi'nde hangi yönetmeliğe bağlı olarak yapılan müzikleri engellemiştir?
  • Bakanlığınıza bağlı kolluk kuvvetleri, bugüne kadar İstiklal Caddesi'nde hangi dillerde çalınan müziklere müdahale etmiştir ve kaç müzisyen hakkında işlem yapılmıştır?
Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

İstiklal Caddesi Rıdvan Turan Haberler

500

Yorumlar (12)

Demir Acer :

bunlarin palazlanmalarinin tek sorumlusu akepe dir nokta.

100
190
yanıtYanıtla
Demir Acer :

yorumu begenmeyenlerin alayi akepeli ve hedepeli

yanıt2
yanıt10
Kurt bey:

Taksim itiklalde cafelerde Kürtçe müzik çalınıyor sorun yok yıllardır . Amaç profokotof örgütsel amaç gidiyorsa tabiki dur diyilecek.

146
114
yanıtYanıtla
Behlûlê Mahî:

Kurt bey yorumun da beş tane Türkçe hata var. Türksen türkçe öğren değilsen sus.

yanıt45
yanıt13
Recep Koca:

Ben Kürtçe halay müzik dinliyorum Arapça'da dinliyorum ne dediğini anlamıyor ama tınısı yakın geliyo tabiki gavurca dinlemem şu kesin onların yaptığı caddede art niyet gibi geldi bana

97
95
yanıtYanıtla
Eray Içkaya:

İŞİNİZ GÜCÜNÜZ PROVAKASYON . MÜZİK HER DİLDE SÖYLENEBİLİR . LAKİN SÖZLERİ ÖNEMLİDİR . NE SÖYLEDİĞİNİ BİLMEDEN YORUM YAPMAK AHLŞAKSIZ VE SAÇMA OLUR . BELKİ MÜZİK DİYE ÖRGÜT MARŞI SÖYLEDİLER NE BİLECEĞİZ POLİS BİLİR İŞİNİ

59
62
yanıtYanıtla
VAHAP:

GEREKSİZ MÜDAHALE ... MAKSAT YILDIRMA SUSTURMA AMA MÜMKÜN DEĞİL

47
37
yanıtYanıtla
leon taş:

Slm Halkım bu tur idoji hala aşamadık suç teşkil eden konu varsa sonuna kadar destekliyorum suç teşkil etmiyorsa müdahale edip susturmak çok yanlış böylesi durumlar eskilerde olduğu halkı öteleştirir bunları aşmamız gerekir herkese sevgi saygılar Türkiyem

36
11
yanıtYanıtla
Sadık GÜNEŞ:

Türkiyede pkk li ve destekçileri var olduğu sürece kürtçe şarkı duymak istemiyoruz.

6
27
yanıtYanıtla
Ömer Yanmaz:

Fakat, bölücü propaganda müziklerin ise sanatın dışında cenk havası olup, barışı kardeşliğin havasını bozan kıyamet kasirgasıdır, yersizdir.

4
3
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title