Haberler

İBB ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın, Sultanahmet'te Ramazan etkinlikleri yapmasına izin verilmedi

Güncelleme:

İstanbul Valiliği, İBB'nin Sultanahmet Meydanı'nda Ramazan ayı ile ilgili etkinlik yapmasının yasaklandığı iddialarıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Hem İBB'nin hem de Türkiye Diyanet Kurulu'nun meydanda etkinlik yapmak için talepte bulunduğu belirtilen açıklamada, "Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, kurulacak stant ve sahnelerin meydan çevresindeki tescilli anıt eserlerin görünürlüğünü engellemesi nedeniyle her iki talebin de değerlendirilemeyeceği bildirilmiştir." ifadeleri yer aldı.

İstanbul Valiliği tarafından alınan bir kararla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Sultanahmet'teki Ramazan ayı etkinliklerini yasakladığı iddia edildi. Konuyla ilgili sosyal medyada birçok yorum yapılırken, İstanbul Valiliği, Sultanahmet Meydanı tartışmalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

HEM İBB'NİN HEM TÜRKİYE DİYANET KURULU'NUN TALEPLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Valilikten yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca Sultanahmet Meydanı'nda 2 Nisan-2 Mayıs 2022 tarihleri arasında Ramazan Etkinlikleri gerçekleştirilmesinin planlandığı; bu kapsamda konser, söyleşi, tiyatro faaliyetleri için sahneler, atölye çalışmaları, yemek ve el sanatları ürünlerinin sergilenmesi amacıyla, stant ve dinlenme alanları kurulacağı belirtilerek, bu etkinlikler sırasında gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması istenilmiştir. Diğer yandan, yine Sultanahmet Meydanı'nda Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Ramazan ayı boyunca 'Kitap ve Kültür Fuarı' düzenleme talebinde bulunulmuştur. Konunun, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun görev ve yetki alanında bulunması nedeniyle her iki talep Valiliğimizce; İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na iletilmiştir" denildi.

"İKİ TALEP DE ANIT ESERLERİN GÖRÜNÜRLÜĞÜ NEDENİYLE UYGUN BULUNMADI"

Açıklamanın devamı şu şekilde: "Buna istinaden İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan alınan cevabi yazıda; 'Kurulun 26.02.2020 tarihinde aldığı 7346 sayılı karar ile Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilmesi istenen bu türden etkinliklerin; 'Meydanı'nın Dünya Kültürel Miras alanında bulunması, kurulacak stant ve sahnelerin meydan çevresindeki 1. Grup korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli anıt eserlerin görünürlüğünü ve algılanmasını olumsuz yönde etkilemesi, tarihi meydanlardaki yaya geçişinin daraltılması ve meydan çevresindeki kültür varlıklarına yaya erişiminin kısıtlanması nedeniyle uygun olmadığına karar verildiği, bu nedenle her iki talebin de değerlendirilemeyeceği' bildirilmiştir. Valiliğimize gönderilen cevabi yazı, talepte bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'na iletilmiş olup, bunun dışında Valiliğimizce alınmış herhangi bir yasaklama kararı söz konusu değildir"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sultanahmet İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500

Yorumlar (15)

Serkan Bayındır:

Şimdi göz var nizam var tamamen tarafsız objektif olarak dışarıdan bakıldığında ibb ak partide olsaydı onay çıkardı ve büyük bir gösteriş ve reklam olurdu yapılmadı da değil zamanında.. Bunlar gereksiz hareketler ve bu hareketler size ters teper bilmenizi isterim

207
43
yanıtYanıtla
ismail bey :

Chp li bir belediyenin dinle ne işi olurki, bunlar laik değilmi ? Ancak bale gösterisi yaparlar.

72
147
yanıtYanıtla
ali hüdaverdi:

Arkadaş daha laikliğin ne olduğunu bilmiyor. Sorsan laiklik karşıtıdır. Bu devirde cehelat çok zor iş.

yanıt8
yanıt3
Hasan Sakallı:

Adaletin bumu dünya

179
37
yanıtYanıtla
Ali derviş:

Yapılan haksızlıklar artık arşa erdi yazıklar olsun cehalet toplumuna

173
21
yanıtYanıtla
Soner Mamati:

Bir ak partili olarak yani eski akpartili diyelim artık hiç bir şeyinizi tasvip etmiyorum hep yanlış yollardasiniz daha önceleri siz yapiyordunuz o zmaan sorun olmuyordu

127
48
yanıtYanıtla
Osman Kara:

düne kadar dansözlü oynatanlar konser yapanlar şimdi hacı mı oldu ?

30
102
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Bunalttınız bizi ,yeter artık

113
15
yanıtYanıtla
Sadık:

Sen akpli hiç olmadın,adında ekrem partinde chp

43
71
yanıtYanıtla
Mehmet ali:

Turkiye Diyanet Vakfı'da istemiş he . hımm :))

75
21
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title