Haberler

İstanbul'un simgesi Kız Kulesi yeniden ziyarete açıldı

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı, restorasyon çalışmaları tamamlanan Kız Kulesi'nin ziyarete açıldığını duyurdu. Kız Kulesi'ne ulaşım Karaköy İskelesi'nden sağlanacak ve tekne seferleri her gün düzenli olarak gerçekleştirilecek.

İstanbul'un sembol yapılarından biri olan Kız Kulesi, 1 Mart'tan itibaren yeniden ziyaretçileri ağırlamaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaptığı açıklamada, " Kız Kulesi'ne ulaşım Karaköy İskelesi'nden sağlanacak ve tekne seferleri her gün düzenli olarak gerçekleştirilecek. Restore edilen yapı, haftanın her günü saat 09.00 ile 18.00 arasında ziyaret edilebilecek." ifadelerini kullandı.

İstanbul'un simgesi Kız Kulesi yeniden ziyarete açıldı

KIZ KULESİ, ASLINA UYGUN OLARAK TEKRAR ZİYARETE AÇILDI

Aslına yaraşır şekilde restore edilen Kız Kulesi, gelecek nesillere de miras kalsın diye uzman isimlerin de katkılarıyla 2 yılı aşkın süren titiz bir çalışma sonucu güçlendirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2021 yılında başlatılan restorasyon çalışmalarıyla kulenin iç bölümüyle birlikte, dış cephesi, iskelesi ve çevresi de düzenlendi.

İstanbul'un simgesi Kız Kulesi yeniden ziyarete açıldı

Kulede, önceki restorasyon süreçlerine ait, yapının statiğine uygun görülmeyen betonarme parça ve eklentiler söküldü ve aslına uygun, özgün malzemeler ile kulenin tüm bölümleri restore edildi. 2.Mahmut Dönemi'ndeki görüntüsü esas alınarak restore edilen Kız Kulesi'nde, olası İstanbul depremine yönelik çalışmalar da yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Kız Kulesi İstanbul Karaköy Kültür Turizm Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Bozkurt:

Ne para götürdüler ordan yandaşlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title