Haberler

İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013

Etkinlikler kapsamında kurulan Kore Kültür Pavilyonu'nda, Şila Krallığı'nın ilk kraliçesi Seon Deok'un altın kaplama tacının minyatürü, şanslı bir ziyaretçiye hediye edildi

İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 kapsamında kurulan "Kore Kültür Pavilyonu"nda şanslı bir ziyaretçiye, Kore'de yaşamış olan Şila Krallığı'nın ilk kraliçesi Seon Deok'un altın kaplama tacının minyatürü hediye edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Güney Kore'nin Gyeongsangbuk-do Eyaleti Gyeongju Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen expo kapsamında Eminönü'de kurulan pavilyonda, Kore'nin şükran gününde saat 12.30'dan sonra yöresel oyunlar sergilenmeye başlandı.

Oyunlar bittikten sonra saat 13.00'te pavilyona giren ilk biletli ziyaretci Müjde Şenol, tacı kazanan talihli kişi oldu.

Müzikten sinemaya, plastik sanatlardan dansa kadar farklı alanlarda Kore kültürünü yakından tanıtan etkinliklere ev sahipliği yapan Kore Kültür Pavilyonu, Kore'de kurulan Şila Krallığı'nın ilk kraliçesi Seon Deok'un tacının minyatürü şanslı ziyaretçi Şenol'a, kraliçenin kıyafeti giydirilerek takıldı.

Günün şanslı ismi olan Şenol, AA muhabirine yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu ve kendisine tacın minyatürünün hediye edileceği söylendiğinde çok şaşırdığını söyledi.

Eminönü'de 2 bin metrekare üzerine kurulu pavilyonu, 1 Eylül'den itibaren yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güney Kore Eminönü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title