Haberler

İstanbul'da Hollanda ve İngiltere'nin ardından Almanya Başkonsolosluğu da güvenlik gerekçesiyle kapatıldı

Güncelleme:

Hollanda ve İngiltere'nin ardından Beyoğlu'nda bulunan Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu da batılı hedeflere yönelik artan tehdit nedeniyle güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı. Öte yandan bugün için planlanan vize ve pasaport randevuları da iptal edildi.

Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla, güvenlik nedeniyle başkonsolosluğun bugün kapalı kalacağını duyurdu. Açıklamada, bugün için planlanan vize ve pasaport randevularının da iptal edildiği bildirildi.

KONSOLOSLUK ÖNÜNDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Taksim Gümüşsuyu'ndaki konsolosluğun girişine de "Konsolosluk bugün kapalıdır. Tüm randevular iptal edilmiştir. Güncel gelişmelere internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz." yazısı asıldı. Konsolosluk önünde güvenlik önlemleri alındı.

HOLLANDA VE İNGİLTERE BAŞKONSOLOSLUĞU DA KAPATILDI

Beyoğlu'nda bulunan Hollanda Başkonsolosluğu da olası protesto gösterileri ve batılı hedeflere yönelik artan tehdit nedeniyle geçici süreyle ziyarete kapatılmıştı. Öte yandan İngiltere Başkonsolosluğu da geçici olarak ziyarete kapatıldı.

NE OLMUŞTU?

27 Ocak'ta ABD, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve İsveç, Türkiye'ye ilişkin seyahat uyarıları yayımlamıştı. ABD'den gelen uyarıda şunlar kaydedilmişti: "Avrupa'da son zamanlarda Kur'an yakma olaylarının ardından ABD hükümeti, vatandaşlarını teröristlerin Türkiye'deki ibadethanelere olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyor. Teröristler, ibadet yerlerini veya Batılıların sık sık ziyaret ettiği yerleri hedef alarak, çok az uyarıda bulunarak veya hiç uyarı vermeden saldırabilirler."

BRİTANYA DA BENZER UYARIDA BULUNDU

Britanya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında da şunlar yazıldı: "Şu anda, İstanbul'da Batılıların uğrak yeri olan kiliseler, sinagoglar, büyükelçilikler/konsolosluklar ve diğer yerlere yönelik artan bir terör saldırısı tehdidi bulunmaktadır. Britanya'nın İstanbul başkonsolosluğu şu anda tedbir amaçlı ziyarete açık değil. Türk yetkililer araştırıyor. Dikkatli davranmalı ve yerel güvenlik yetkililerinin tavsiyelerine uymalı, basında çıkan haberleri takip etmeli ve bu seyahat tavsiyelerini takip etmelisiniz."

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Hollanda İstanbul Beyoğlu Almanya Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Reis şeker:

Terör üretici ve yedirici ülkeler şimdiden başladılar algı yapmaya ulan inadınıza RECEP TAYYİP ERDOĞAN

196
95
yanıtYanıtla
TT:

İsveç'te Kuran yakılmasına izin verilmesinden, konsoloslukların kapatılmasına kadar bir akıldan yönetilen organize bi iş bu...Bakalım sonucu ne olacak...Hep birlikte izleyelim tiyatroyu...

226
15
yanıtYanıtla
oguz:

koyun postu giymiş kurtlar güya dostlarımız bunlar bu kapatmaları boşuna yapmıyorlar bir duyum istihbarat almışlardır ama ne bizimle paylaşmazlar bunlardan dost post olmaz

167
23
yanıtYanıtla
Vahdettin Bayram:

iki yüzlü batı....seçimler yaklaştıkça bu tür kirli propogandaları daha çok izleyeceğiz...inadına istemediğiniz adayı seçeceğiz...

54
13
yanıtYanıtla
HALİS ER:

DEMEK Kİ ABD BİR SALDIRI HAZIRLIĞI İÇİNDE

57
3
yanıtYanıtla
Fatih :

güvenlikle ilgili ne sıkıntıları varmış anlamadım? seçim öncesi kime hizmet ettikleri ortaya çıkıyor. dolayısı ile bizimde tercihimiz netleşiyor Reisim.

35
14
yanıtYanıtla
Babilya :

Kapatılsın.çok da umrumda. Başı çeken İngiltere hayırlı uğurlu olsun.Düşmanımın düşmanı benim dostumdur.Yıllarca terör belasını başımıza açan bunlar değil mi?

37
7
yanıtYanıtla
Battal Gazi:

Yine ortalığı karıştırma niyetleri var galiba

37
7
yanıtYanıtla
Fakır:

Türkün Türk'ten başka dostu yok bu ayan beyan ortadadır

37
6
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Batının hepsi aynı şeyi yapıyor veya söylüyorsa ,ortalığı karıştırmayı düşünüyorlardır....15 Temmuz darbesini yapacakları zamanda yine ortak söylem ve davranış icerisindeydiler....Allah fırsat vermesin.

35
5
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title