Haberler

FETÖ'nün Medya Yapılanması Davasında Tahliye Kararı Verilen 21 Kişiye Gözaltı Kararı

Güncelleme:

FETÖ'nün medya yapılanması davasında aralarında Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Hanım Büşra Erdal'ın da bulunduğu 8 sanığın tahliyesine yapılan itiraz kabul edildi. Başsavcılık tahliye kararı verilen 21 kişiden kalan 13'ü için de iki ayrı soruşturmadan gözaltı kararı çıkardı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde beşincisi görülen, FETÖ'nün medya yapılanması davasında aralarında Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Hanım Büşra Erdal'ın da olduğu 8 şüphelinin tahliye edilmesine duruşma savcısı itiraz etti. 26. Ağır Ceza Mahkemesi yapılan itirazı kabul etti. Şüpheliler hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tahliye olan 21 kişiden geriye kalan 13'ü hakkında iki ayrı 'darbe' soruşturması açarak gözaltı kararı verdi.

TAHLİYE EDİLEN 6 ŞÜPHELİ HAKKINDA YENİ SORUŞTURMA

Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün medya yapılanması davasında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklu yargılanan ve bugün tahliyesine karar verilen Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç ve Oğuz Usluer hakkında "darbe" soruşturması başlattı.

Başsavcılıkça, 6 şüpheli hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.

Şüphelilerin gözaltına alınma gerekçesi olarak, şüpheliler aleyhindeki deliller, atılı suçun özelliği, kaçma şüphesi gösterildi.

7 KİŞİ HAKKINDA 'DARBE' SORUŞTURMASINDAN GÖZALTI KARARI

Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün medya yapılanması davasında tahliyelerine karar verilen, aralarında Atilla Taş'ın da bulunduğu 7 şüpheli hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün medya yapılanması davasında ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan tutuklu yargılanan ve bugün tahliyesine karar verilen Atilla Taş, Ali Akkuş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Seyid Kılıç ve Yetkin Yıldız hakkında "darbe" soruşturması başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, 7 şüpheli hakkında ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' suçlarından gözaltı kararı çıkartıldı. Şüphelilerin gözaltına alınma gerekçesi olarak, şüpheliler aleyhindeki deliller, atılı suçun özelliği, kaçma şüphesi gösterildi.

TAHLİYE EDİLEN 21 KİŞİNİN HEPSİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI ÇIKMIŞ OLDU

Bu arada, bu soruşturma kapsamında, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç ve Oğuz Usluer hakkında da gözaltı kararı verilmişti. Böylece, FETÖ'nün medya yapılanması davasında, haklarında tahliye kararı verilen 21 sanıktan 13'ü hakkında yeni soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilmiş oldu.

HİÇ SERBEST BIRAKILMADILAR

Böylece, yeni soruşturma ve dava kapsamında yapılan itiraz sonucunda tahliyelerine karar verilen 21 kişi, bu aşamada serbest bırakılmamış oldu.

21 KİŞİ TAHLİYE EDİLMİŞTİ

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki görülen beşinci duruşmada Ünal Tanık, Ufuk Şanlı, Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da aralarında bulunduğu tutuklu 25 sanıktan, Atilla Taş, Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Bayram Kaya, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammet Sait Kuloğlu, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız'ın tahliye edilmesine karar verilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title