Haberler

İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı

Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edilmesi, Ankara Adliyesi önünde kınandı.

Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edilmesi, Ankara Adliyesi önünde kınandı.

Adliye binası önünde bir araya gelen Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Aksan, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Berra Besler, Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ ile Ankara Adliyesinde görevli hakim, savcı ve memurlar, İstiklal Marşı okudu, saygı duruşunda bulundu.

Danıştay Başkanı Güngör, burada yaptığı konuşmada, olayın herkesin yüreğini yaktığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çok değerli yargı çalışanlarıyız, adalet hizmetkarlarıyız. Hangi şart ve zorlama karşısında olursa olsun, adaletten asla taviz vermeden, dosdoğru çalışacağımıza inanıyorum. Bu ilkeden vazgeçmeyeceğimize inanıyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz her şeyden daha değerlidir ve bugün, bu çok önemlidir. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Ailesine başsağlığı, evlatlarına güzel gelecekler diliyorum. Yargı çalışanları olarak bu konudaki desteğimiz mutlaka sürmelidir. İhmal etmeyelim, her zaman yanlarında olduğunu hissettirelim. Hepimizin başı sağolsun."

-"Katiller, teröristler, biliniz ki yargı camiasını bu tür olaylarla bezdiremezsiniz"

Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Aksan, menfur saldırıya tepki koymak, teröre karşı birlik ve beraberlik göstermek için toplandıklarını ifade ederek, "Çok üzgünüz. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama bu saldırı hepimizi yaktı" dedi.

Aksan, Kiraz'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

TBB Başkan Yardımcısı Besler de adaletin bir ülke için ekmek ve su kadar önemli olduğunu, adaleti dağıtan bir savcının şehit verilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. Besler, şöyle konuştu:

"Katiller, teröristler, biliniz ki yargı camiasını bu tür olaylarla bezdiremezsiniz. Türkiye'de adalet er geç yerini bulacaktır. Hakimi, savcısı ve avukatı ne bedel ödeyecekse ödemeye hazır olarak adaleti ve hukuku hakim kılacaktır. Hiç kimse yargının üç temel unsurundan herhangi birini suçlayan, töhmet altına sokan beyanlarda bulunmaya heves etmesin. Mesleğimiz dimdik ayaktadır, hukuku ayakta tutmaya azimliyiz."

-Törende gerginlik

Bu arada konuşmaların öncesinde YARSEN Başkanı Mustafa Karadağ, YARSEN, YARSAV ve Demokrat Yargı adına konuşma yapmak istediğini ancak kendilerine söz hakkı verilmediğini belirtti.

Başsavcıvekili Mehmet Odabaşı, konuşma yapacaklar listesinde Karadağ'ın isminin yer almadığını belirtmesi üzerine Karadağ, mikrofonu alarak konuşmaya başladı.

Törene katılan hakim ve savcılar Karadağ'a tepki göstererek "cenazeyi kullanamazsın" diye bağırdı.

Tepkilere "Hayır kullanmayacağım" yanıtını veren Karadağ, "Biz sadece bugün buraya sevgili meslektaşımızın acısını paylaşmaya geldik. Biz sadece hunharca katledilen, teröristler tarafından öldürülen arkadaşımızın acısını paylaşmak için buraya geldik" dedi.

Terörün amaçladığı tuzağa düşmeden hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına sahip çıkmak üzere törende bulunduklarını belirten Karadağ, savcı Kiraz'a rahmet, ailesine ve yargı camiasına başsağlığı diledi. Karadağ, tepkiler eşliğinde konuşmasını tamamlayarak, kürsüden indi.

-"Töreni Başsavcılık ve Adalet Komisyonu Başkanlığı olarak düzenledik"

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak da töreni, herhangi bir sendika ya da dernek dernek adına düzenlemediklerini belirterek, "Hakim beyimizin (YARSEN Başkanı karadağ) baştan bize karşı takındığı tavrı, bu arada ben doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum. Töreni Başsavcılık ve Adalet Komisyonu Başkanlığı olarak düzenledik" diye konuştu.

Başsavcılık ve Adalet Komisyonu olarak, bu terör eylemini herkesin kınaması gerektiği ve herkesin tek vücud olması gereken kısa bir tören düzenlemeye karar verdiklerini ifade eden Kodalak, Savcı Kiraz'a Allah'tan rahmet diledi.

Kodalak, "İnşallah bir daha böyle hadiseleri yaşamayalım. Hakimlerimiz, savcılarımız, avukatlarımız, personelimiz ve adliyeye gelip hakkını arayan vatandaşlarımız hepimiz, huzur içinde barış içinde bu hizmetlerimizi götürelim. Şurada bulunan hiç kimsenin, Sayın Mustafa Karadağ'da dahil ben kimsenin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Yanlış anlaşılmasın. Ateş düştüğü yeri yakar, şehit olan savcımızın ailesinin yaşadıklarını tahmin edebiliyoruz. Birlik ve beraberliğimizi asla bozmayalım" ifadesini kullandı.

Kürsünün kenarında bekleyen Karadağ, "Söz hakkımı da kullanmak istiyorum. Sayın Başsavcı polemiğe girmeyin. Nüfuzunuzu kullanıyorsunuz. Polemiğe girmeyin" demesi üzerine Başsavcı Kodalak ise "Lütfen acımızı paylaşalım. Bu işlere girmeyelim" yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Selim Kiraz İstanbul Adliyesi Mustafa Karadağ Politika Güncel Haberler

title