Haberler

İran'daki terör saldırılarında parmakları var mı? İsrail'den ilk açıklama geldi

Güncelleme:

Gazze'de katliam yapan İsrail, önceki gün Lübnan'a saldırı düzenledi. Dün de İran'da 103 kişinin ölümüne neden olan patlamaların ardından gözler İsrail'e çevrildi. İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, İran'da meydana gelen saldırılarla alakalarının bulunup bulunmadığına ilişkin soruya, "Bu konuda yorum yapmayacağım." yanıtını verdi.

İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, Tel Aviv yönetiminin, İran'da 103 kişinin ölümüne sebep olan terör saldırılarıyla alakası olup olmadığı hususunda yorum yapmaktan kaçındı. Hagari "Bu konuda yorum yapmayacağım" dedi.

103 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İran'ın Kirman eyaletinde dün, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'taki saldırısında öldürülmesinin 4. yılı dolayısıyla anma töreninin yapıldığı kabristana giden yol üzerinde iki patlama meydana gelmişti. Süleymani'nin mezarının bulunduğu kabristanın yakınındaki patlamalarda 103 kişinin öldüğü belirtilmiş daha sonra resmi makamlar bu sayıyı 95 kişi olarak güncellemişti. Söz konusu saldırıda 211 kişi de yaralanmıştı. İranlı yetkililer, patlamaların terör saldırısı olduğunu açıklamıştı.

İsrail, İran'daki terör saldırılarıyla ilgili yorum yapmadı

İSRAİL ORDU SÖZCÜSÜ: PATLAMALARLA İLGİLİ YORUM YAPMAYACAĞIM

Saldırıların ardından gözlerin çevrildiği İsrail'den de patlamalara ilişkin açıklama geldi. İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin İsrail'in İran'da meydana gelen saldırılarla alakasının bulunup bulmadığına ilişkin sorusuna, "Bu konuda yorum yapmayacağım." şeklinde cevap verdi.

Ordu Sözcüsü Hagari, "Hamas ile savaşa odaklandığımızı söyleyebilirim. Bu savaş için gerçekleştirilmesi gereken açık hedefler var ve bu hedeflere ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

İsrail, İran'daki terör saldırılarıyla ilgili yorum yapmadı

Hamas'ın üst düzey yetkilisinin öldürülmesine ilişkin Hizbullah'ın yapması muhtemel misillemeye ilişkin sorusunu Hagari, "Kuzeydeki çatışmalarda ve Hizbullah'ın eylemlerinde de zorluklar var. Bugün de vardı, kuzey sınırında bazılarını engelledik." şeklinde yanıtladı. Hagari, sadece Lübnan sınırında değil, Kızıldeniz ve Suriye tarafında da zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, İsrail ordusunun Şam kırsalına yönelik düzenlediği ve maddi hasar verdiği saldırılarına işaret etti.

"ABD HİÇBİR ŞEKİLDE BUNA DAHİL OLMAMIŞTIR"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller de günlük basın brifinginde İran'daki terör saldırılarıyla ilgili soruları yanıtladı. Miller, saldırılarla ilgili, "ABD hiçbir şekilde buna dahil olmamıştır, aksi yöndeki iddialar gülünçtür. İkincisi, İsrail'in bu patlamalarda dahli olduğuna inanmak için bir nedenimiz yok." dedi. Sözcü Miller, saldırılarda hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Lübnan İsrail Gazze İran İsrail Orta Doğu Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

sade vatandaş:

iran ve israilin ben fiili olarak açıkca birbirleriyle mücadele ettiklerini hiç görmedim ortadoğu iki ucu çamurlu değnek bu çamurun bize sıçramamasının tek yolu var bu değneğee el sürmemek ondan uzak durmak

181
53
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Cok haklisin fakat bu degnegi bizde tutmak isteyen cok insan var halifeti getirmek ugruna her seyi yaparlar bizim sofular

yanıt65
yanıt159
Halil yılmaz:

O çamur her türlü sıçrar. Ekonomik olarak siyasi olarak her türlü. Biz Bu bölgedeyiz. Bu bölgeyi karıştırmak isteyenlerle mücadele etmek zorundayız. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyerek bölgenin sorunlarından kaçamazsın

yanıt142
yanıt21
Musti40 :

Türkiye bugün zamanında sınır ötesinde harekatlarını yapmamış olsaydı, sen esas TCde patlayacak bombaları görecektin, Batı veya ABD hepsinin derdi ISLAM! Sadece önüne veya yere bakarak yürüyemezsin, illaki çevre kontrolün OLACAK!

yanıt64
yanıt15
Yasin Kara:

Irak Suriye birbirlerine dokundu diyemi oarcalandi yoksa inlerce km uzaklıktan gelip dokundular yigen bize zaten uzantilariyla PKK PYD IŞİD ygbsiyle yilaca doknuyorlar boş yapmayın ya taraf olacağız birleşip yada bizede dokunacak bertaraf

yanıt19
yanıt2
Yusuf GÜÇLÜ:

Dünyanın neresinde bir terör eylemi var ise muhakkak ABD'nin parmağı vardır muhakkak

145
11
yanıtYanıtla
Carsambali:

Iran'in ucan tenekelerini gorduk..Goya Amerika dan intikam almak icin fuzeler firlatmisti..Bunlarin isi gucu palavra..iran savasa girerse,Amerika ve Avrupa da dahil olacagini biliyor..Tabi yine bizi buyuk bir goc bekliyor..10-15 milyon da iranli gelir.

45
10
yanıtYanıtla
Yalçın Ser:

İsrail,1960'lı yıllarda Mossad aracılığı ile yaptığı suikastler ve Ordunun yaptığı gizli bombalamalar hakkında ''Patlamalarla ilgili yorum yapmayacağız'' klişesini kullanarak aslında yaptığını beyan etmiştir. Bütün Mossad ile ilgili kitaplarda bu açıkça yazılıdır. İsrail korkmuyor. NİYE KORKMUYOR?ÇÜNKÜ NÜKLEER GÜCÜ OLDUKÇA NÜKLEER GÜCÜ OLMAYAN HER ÜLKEYİ YERİM DİYOR : ) HAM YAPARIM DİYOR :)

33
2
yanıtYanıtla
Ergün Erkuş:

İRANINDA NÜLEER GÜCÜ VAR...

yanıt2
yanıt3
Orhan ŞENGÜL:

Tabi ki parmağı var, dünyanın bir yerinde kan dökülüyorsa mutlaka bir yahudinin parmağı vardır... Haçlılar, sadistler, ve çeşitli gruplar yola geldi zamanla, bunlar yola gelmedi. Kıyamet öncesi yahudi şimarıklığı bu. Yahudi azgınlığı.

27
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title