Haberler

İsrail, Lübnan'ı bir kez daha tehdit etti: Askeri seçeneğe başvururuz

Güncelleme:

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hizbullah'ın sınır bölgelerinden çekilmemesi halinde askeri seçeneğe başvuracaklarını belirterek Lübnan'a tehditlerde bulundu.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Lübnan'da diplomatik bir çözüm için zamanın azaldığını belirterek Hizbullah'ın sınır bölgelerinden çekilmemesi halinde askeri seçeneğe başvuracakları tehdidinde bulundu.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Katz, bölge turu kapsamında Lübnan'ın ardından İsrail'e gelen Fransız mevkidaşı Stephane Sjournat ile Batı Kudüs'teki Dışişleri Bakanlığında görüştü.

İsrail, Lübnan'ı bir kez daha tehdit etti: Askeri seçeneğe başvururuz

"HİZBULLAH ÇEKİLMEZSE İSRAİL ASKERİ ÇÖZÜME BAŞVURUR"

Katz, " Lübnan'ın güneyinde diplomatik bir çözüm bulunması için vakit tükeniyor. Eğer Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1701 sayılı kararına uygun şekilde Hizbullah güney Lübnan'dan çekilmezse, İsrail sınır bölgesinden tahliye edilen vatandaşlarının evlerine dönmesi için askeri çözüme başvuracak." dedi.

Fransa'nın 7 Ekim'den sonra İsrail'e desteğini memnuniyetle karşıladığını aktaran Katz, Paris'in Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) bağışlarını gözden geçirme kararını takdir ettiğini, Tel Aviv'in de UNRWA'nın yerine alternatif bir yapı kurulması üzerinde çalıştığını belirtti.

İsrail, Lübnan'ı bir kez daha tehdit etti: Askeri seçeneğe başvururuz

BIDEN'IN DANIŞMANI BÖLGEDE

İsrail basınında, Tel Aviv ile Beyrut arasında sınırda yaşanan çatışmaların durdurulması ve kara sınırının belirlenmesi için ABD'nin sunduğu iki aşamalı teklif çerçevesinde yürütülen siyasi süreçte olumlu işaretler olduğu bildirilmişti. ABD Başkanı Joe Biden'ın Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein, Lübnan temaslarının ardından dün Tel Aviv'de İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve İsrailli yetkililerle bir araya gelmişti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana sınırda çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda şu ana kadar 30 Lübnanlı sivil ve 181 Hizbullah mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri öldü.

İsrail, Lübnan'ı bir kez daha tehdit etti: Askeri seçeneğe başvururuz

İSRAİL'İN SINIR ÜZERİNDEKİ İŞGALLERİ

İsrail ordusu, 1967'de Suriye ile girdiği savaşta Golan Tepeleri ve ardından Lübnan'ın kendisine ait olduğunu vurguladığı Kefr Şuba Tepeleri, Şebaa Çiftlikleri ile Gacar köyünün bir kısmını işgal etmişti.

Lübnan Dışişleri Bakanlığı, 4 Temmuz 2023'te yaptığı açıklamada, İsrail'in Gacar köyünün kuzeyine girişleri yasakladığını duyurmuş, Tel Aviv'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1701 sayılı kararını açık şekilde ihlal ederek işgal bölgesini genişletmek istediği uyarısında bulunmuştu. Hizbullah da 7 Temmuz 2023'te, İsrail'in Lübnan sınırındaki Gacar köyünün tamamını işgal ederek etrafına duvar ördüğünü bildirmişti.

İsrail, Lübnan'ı bir kez daha tehdit etti: Askeri seçeneğe başvururuz

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, 10 Temmuz 2023'te yaptığı açıklamada, İsrail'in Gacar köyünden çekilmesi gerektiğini yinelemiş, 11 Temmuz'da ise Lübnan, köyü tamamen işgal etmesi nedeniyle İsrail'i Birleşmiş Milletlere (BM) şikayet etmişti. Lübnan ordusunda görevli Tuğgeneral Munir Şehadi, İsrail ile ülkesi arasındaki UNIFIL denetiminde yer alan "Mavi Hat" üzerinde 13 tartışmalı bölgenin bulunduğunu söylemişti. Şehadi, Mavi Hat'tın iki ülke arasındaki resmi kara sınırı olmadığını da ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Lübnan İsrail İsrail Orta Doğu Diplomasi Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Ercan Sevinc:

2006 da nasıl kaçtınız ama Lübnan dan????

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title