Haberler

İsimler netleşti! İşte Kılıçdaroğlu'nun kapısını çalarak destek isteyeceği partiler

Güncelleme:

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi Meclis'te grubu ve temsiliyeti bulunan partilerle Meclis dışındaki birçok siyasi partinin de desteğini araması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun bu kapsamda Bağımsız Türkiye Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Halkların Demokratik Partisi, Memleket Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Değişim Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve Sol Parti'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nden oluşan Millet İttifakı ortak Cumhurbaşkanı adayını belirledi.

PARTİLERİ ZİYARET EDİP DESTEK İSTEYECEK

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı gösterilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine tam destek verecek bu partilerin yanı sıra Meclis'te grubu ve temsiliyeti bulunan partilerle Meclis dışındaki birçok siyasi partinin de desteğini araması bekleniyor.

ZİYARETLERDE ÖNCELİK HDP'DE

Kılıçdaroğlu'nun, "Bu sofra Halil İbrahim sofrası, bu sofra Millet sofrası. Herkesi kucaklamak için çalışacağız" mesajı veren bir kampanya yürüteceğini söyleyen çalışma arkadaşları başta Meclis'in üçüncü büyük partisi HDP olmak üzere seçime girme yeterliliği olan birçok siyasi partinin desteğinin aranacağı görüşünde. Gazeteduvar'da yer alan haber habere göre bu kapsamda altı partiden oluşan Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu için çok sayıda partiden destek istenmesi bekleniyor.

GENÇ PARTİ VE TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ DE LİSTEDE

Altılı Masa'daki partilerin yanı sıra desteği aranacak partiler arasında Bağımsız Türkiye Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Halkların Demokratik Partisi, Memleket Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Değişim Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Sol Parti, Yeşiller ve Sol bulunuyor. Ancak bu partilerin tutumu yapılan ziyaretler ve adı geçen partilerin yetkili kurullarında yapılan tartışmaların ardından belli olacak.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Halkların Demokratik Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Türkiye Partisi İşçi Partisi Sol Parti Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (47)

Batman Malatya:

Buyrun Halil İbrahim sofrasına, Türkiyeyi parsellere ayırmayı kafaya koymuşlar.

171
105
yanıtYanıtla
Yusuf Zuleyha:

chp li birisi demisti hdp ozerklik istiyor 25 eyalet istiyor yer alti kaynaklari o ozerk bolgenin olacak vs vs kaninda zerre milliyetcilik olanlar hdp ile birlik olmayi birak el birligi ile bunlari meclistende ulkedende temizlemesi lazim

153
113
yanıtYanıtla
atilla çekiç:

hdp kürttür ve kürt milleti böyle bişey istemiyor bir yerinizden element uydurmayın. sadece eşitlik

yanıt32
yanıt47
Musti40 :

Atilla: HDP KÜRTMÜ?? Araştır bakayım ERMENİLER SİYONİSTLER HRİSTİYAN KÖKENLİLER kime oy atıyormuş???

yanıt34
yanıt18
metin dinc:

Aynı fikirdeyim CHPli Kılıçdaroğlu'nun tayip Erdoğan düşmanlığı gözlerini kör etmiş.kilicdaroglunin HDP o iller için özerklik verilecek bizzatt açıklaması var

yanıt32
yanıt28
Halil yılmaz:

Erdoğan ne mi yaptı? Yirmi yıl sonra Kılıçdaroğlu’nu Cuma namazına başlattı. Bir dönem daha kalırsa beş vakit namaza başlatacak

139
121
yanıtYanıtla
Ali derviş:

Erdoğan Kılıçdaroğluna Cumayı Öğretti Ama Sizler 1413 Senede İslamiyet'in Cuma Namazı İle Bitmediğini Öğrenemediniz.

yanıt60
yanıt23
Bitlisli:

Bu partilerle AKP ve RTE görüşse gayet normal karşılarlar. Söz konusu Kemal Kılıçdaroğlu olunca başlıyor tantana..? Neden? Ak Parti’ye hak olan CHP’ye günah?

109
129
yanıtYanıtla
Blackened:

Chp bunlarla görüştü diye günah diyen kim? Kardeş bu yamalı bohça dikiş tutmaz hepsi ayrı taleple gelecek, vekil isteyecek bilmem ne isteyecek taşıma suyla değirmeni de geçti baraj oldu bu, taşacak sel götürecek siz mevzuyu anlamadınız

yanıt0
yanıt0
Ercan akdeniz:

Ak Parti bu işi gizli saklı yapmıyor. görüşmeyi neden ne için yaptığını söylüyo. Bunlar HDP bizle değil diyor öte yandan hdp liler hayır birlikteyiz diyor. yalan ve gizlemek neden ?

yanıt0
yanıt0
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title