Haberler

İş Dünyası Bağcılar'da Buluştu

Güncelleme:

TUSKON'un Dünya Ticaret Köprüsü Programı çerçevesinde ülkemizde bulunan yaklaşık 120 işadamı Bağcılar Belediyesi Kayısı Bahçesi'ndeki toplantıda buluştu.

İş Dünyası Gelişim Derneği (İŞGED) ile Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) davetlisi olarak İstanbul'da bulunan dünyanın birçok ülkesinde iş yapan şirket ve derneklerin yöneticileri ile temsilcileri Bağcılar Belediyesi Kayısı Bahçesi'ndeki yemekli davette bir araya geldi.

Toplantıya Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İş Dünyası Gelişim Derneği (İŞGED) Başkanı Çetin Ekincioğlu'nun yanı sıra çok sayıda işadamı katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bağcılar Kaymakamı Çakır, ünlü Fransız İmparatoru I. Napolyon Bonapart'ın 'Dünya bir ülke olsaydı İstanbul başkenti olurdu' sözünü hatırlatarak, "İstanbul Peygamberimizin (s.a.v) hadisi şerifine mazhar olmuş bir şehirdir. Artık dünyamız küçüldü bir köy haline dönüştü. İnsanlar birbirlerini tanımadıkça uzaklaşırlar. İnsanları en iyi yemek yerken, yolculuk yaparken ve birlikte iş yaparken tanırsınız. Biz de şu an bunu yapıyoruz. İnşallah birbirimizi daha iyi tanıyacağız ve ticaret yapacağız. İstanbul'a hoş geldiniz." diye konuştu.

"İSTANBUL'DA ÜÇ DİNİN TEMSİLCİLERİ YÜZYILLARDIR YAŞIYOR"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise konuşmasına, TUSKON'un Dünya Ticaret Köprüsü Programı çerçevesinde ülkemizde bulunan Mali, Nepal, Arjantin, Moldova, Beyaz Rusya, Azerbaycan ve Avusturyalı yaklaşık 120 işadamını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek başladı. İstanbul'un dünya başkenti olarak Bizans, Roma ve Osmanlı Devleti'ne başkentlik yaptığını hatırlatan Çağırıcı, 'İstanbul, üç dinin yüzyıllardır kardeşçe yaşadığı bir şehirdir." dedi.

Öncelikle TUSKON'un şahsında emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Çağırıcı, şunları söyledi:

"Sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluyum. Çünkü, insanlarda kardeşçe ve dostça yaşanabilecek sevgi ve hoşgörünün olduğuna inanıyorum. Bu topluluk bunun en güzel örneğidir. İnsan yeryüzünde Allah'ın yarattığı en kutsal varlıktır. Bize de düşen rengine ırkına ve inancına bakmadan insana hizmet etmektir. Birbirimizi sevmemiz, birbirimizle dost olabilmemiz için birçok ortak paydada buluşulacağına inanıyorum. Bu ortak paydalardan birisi de TUSKON'dur. Herkes aynı düşünmek zorunda değil. Önemli olan insanlık ortak paydasında bir araya gelebilmektir."

"TEŞEKKÜR PLAKETİ"

Konuşmaların ardından ülkelerinde önemli yeri olan firma ve derneklerin yöneticiliğini yapan Namadu Sidibe, Akhil K.Chapagain, Jayaram Lamichhane'nin de aralarında bulunduğu iş adamlarına Başkan Çağırıcı ve Öztürk tarafından plaket verildi. İş Dünyası Gelişim Derneği (İŞGED) Başkanı Çetin Ekincioğlu da Bağcılar'daki iş dünyasına katkılarından dolayı Başkan Çağırıcı'ya plaket verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı İsmet Öztürk İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title