Haberler

İntes ve İnişev Van İçin Harekete Geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) ortaklaşa gerçekleştireceği proje ile Van'daki inşaat işçilerine mesleki eğitim verilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) ortaklaşa gerçekleştireceği proje ile Van'daki inşaat işçilerine mesleki eğitim verilecek. İnşaat sektöründe eğitimsiz ve belgesiz işçi kalmaması hedefi ile yola çıkan İNTES Başkanı M. Şükrü Koçoğlu, "Deprem hasarını en aza indirmenin kaliteli malzeme ve kaliteli işçilikten başka çaresi yok" dedi.

İNTES Mesleki Yeterlilik Merkezi'ni (İNTES MYM) kuran ve bugüne kadar 8 AB projesini başarıyla tamamlayan İNTES, şimdi de Van'daki işçilere eğitim verecek. Bu amaçla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile örnek bir projeye imza atan İNTES, Van'daki işsiz veya halen çalışan inşaat işçilerinin başvurularını bekliyor.

Şarık Tara, Kamuran Çörtürk, İbrahim Şencan, Nurettin Çarmıklı, Süleyman Servet Sazak, Bedri Sever, Turgut Aydıner, Turan Hazinedaroğlu, Yüksel Erimtan, merhum Kadir Sever ve merhum Atila Şenol gibi inşaat sektörünün duayenleri ile İNTES'in kurucuları arasında yer aldığı Türkiye İnşaat ve Tesisat İşçileri Eğitim Vakfı (İNİŞEV) tarafından finanse edilecek proje kapsamında 200 inşaat işçisine eğitim verilmesi ve yapılacak sınavda başarılı olanlara mesleki yeterlilik belgesi verilmesi hedefleniyor. Van'da verilecek eğitimleri İNTES ve İNİŞEV gerçekleştirecek, eğitim sonrası sınavları ve belgelendirmeyi ise İNTES MYM yapacak. Van'da Türkiye Eğitim Şantiyesi tarafından verilecek eğitimlere İNTES-MYM tarafından akredite olan ahşap kalıpçı, betonarme demircisi, betoncu, inşaat boyacısı, sıvacı, duvarcı ve iskele kurulum işçileri katılabilecek. Eğitime katılmak isteyenlerin İş-Kur'un Van İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmaları gerekiyor.

İŞ GARANTİSİ DE VERİLECEK

Ekim ayında başlaması planlanan eğitime katılmak için tek şart mesleğin içinden gelmek olacak. Eğitimlere katılan işsiz inşaat işçilerine, İş-Kur günlük 20 TL ücret verecek. Ayrıca işsiz inşaat işçilerinden eğitimlere katılıp sınava giren ve başarılı olanların yüzde 20'sine istihdam garantisi verilecek. İşi olmasına rağmen yaptığı iş ile ilgili kendisini geliştirmek amacıyla eğitimlere katılacak inşaat işçilerine ise İNTES eğitimlerde kullanılacak eğitim kitleri ve kişisel koruyucu donanımlarını (baret, bot vs) ücretsiz olarak sağlayacak.

İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, verilecek eğitimle sektörün içindeki işçilerin yeteneklerinin arttırılacağını ve sınavlarda başarılı olarak belge alan işsizlerin yüzde 20'sinin istihdamının garanti edileceğini açıkladı. Belgeli çalışma bilincinin hızlanması amacıyla bu projede yer aldıklarını vurgulayan Koçoğlu, "Deprem öldürmez bina öldürür. Artık slogan haline dönüştü. Kaliteli yapılar, kaliteli malzeme, kaliteli işçilik.

Hasarı en aza indirmenin garantileri bunlar ve başka çaresi de yok" dedi.

Kaliteli yapı, malzeme ve işçiliğin bir bütünün parçaları olduğunu anlatan Koçoğlu,

Van projesi ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Bu konuda sektörün sivil toplum kuruluşu olarak önemli bir sorumluluk üstlendik ve Van'dan yola çıktık. Aldığımız bu sorumluluk, İNİŞEV ve İNTES'in mesleki eğitim ve istihdam konularında ne kadar duyarlı olduğunun göstergesidir. Eğitimlerimizle inşaat sektöründe işgücüne mesleki eğitim standartlarının kazandırılması ve istihdam edilebilir işgücünün artırılması da sağlanabilecek. İNTES, Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi kanalıyla protokolde yer alan tüm sorumlulukları yerine getirecek altyapıya ve bilgi birikimine sahip. Bu birikimden ne kadar çok kişi yararlanırsa Türkiye için o kadar katma değeri yüksek bir iş yapmış olacağız." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şükrü Koçoğlu Şarık Tara Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title