Haberler

İnsanımız ve Türkiye'nin Vizyonu" Konferansı

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Cumhurbaşkanımız zaman zaman 'Biz kefenimizle yola çıktık' der. Kaybedeceğinizi göze almanız lazım. Bir şeyi kazanırken sizden gidebileceğini de göz önüne almanız gerekiyor.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Cumhurbaşkanımız zaman zaman 'Biz kefenimizle yola çıktık' der. Kaybedeceğinizi göze almanız lazım. Bir şeyi kazanırken sizden gidebileceğini de göz önüne almanız gerekiyor." dedi.

Yıldız, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yeniler Topluluğu tarafından Atatürk Kültür Sahnesi'nde düzenlenen "İnsanımız ve Türkiye'nin Vizyonu" konulu konferansta, iktidara geldikleri günden beri doğru yaptıkça güçlendiklerini gördüklerini söyledi.

Yıldız, bakanlığı döneminde yaşadıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız zaman zaman 'Biz kefenimizle yola çıktık' der. Kaybedeceğinizi göze almanız lazım. Bir şeyi kazanırken sizden gidebileceğini göz önüne almanız gerekiyor. Makam, zenginlik geçici. Dünyada teknoloji çok hızlı bir şekilde ilerliyor. O kadar hızla ilerledi ki buna karşı direnebilmek ve doğru tavır sergileyebilmek gerçekten kolay değil."

Dünyada artık ekonomi, savunma sanayi, kültür ve sanat üzerinde durulduğuna dikkati çeken Yıldız, "Kültür ve sanatta ilerleyemeden bu dünyayı kucaklayabilme imkanımız yok. Estetik, nezaket duygusu ve zerafet insanda buluşabilmeli. Yabancı dille beraber teknolojik gelişmeleri takip edeceğiz. Bu dünyayı kucaklayacak kapasiteye ulaşacağız." diye konuştu.

Ayrıca, Yıldız kitap okuma oranlarının düşük olduğuna dikkat çekerek bol bol okuma tavsiyesinde bulundu.

Konferansa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Şehmus Demir de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Yıldız Kültür Taner Yıldız Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title