Haberler

İnşa ettiği binaların depremde yıkılmadığını iddia eden müteahhidin sözleri sosyal medyada gündem oldu

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli iki depremin vurduğu Malatya'da inşa ettiği hiçbir binanın yıkılmadığını öne süren müteahhidin "Süsü püsü yok diye o zaman 300 milyar ceza yazdı bana. Şimdi arıyorlar 'Size madalya vereceğiz diyorlar'. Süslü püslüler hep döküldü" sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki deprem, 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. 30 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği bölgedeki arama kurtarma çalışmaları ise 9. gününde hız kesmeden devam ediyor.

MÜTEAHHİDİN SÖZLERİ GÜNDEM OLDU

Depremde binaları yıkılan çok sayıda müteahhit gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemelerce tutuklanırken, Malatya'da yaptığını binaların iki büyük depremde de yıkılmadığını iddia eden bir müteahhidin sözleri sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

"EVLERİN SÜSÜ YOK DİYE 300 MİLYAR CEZA YAZDILAR BANA"

10 ili vuran depremde ayakta kalmayı başaran binalarının önünde cep telefonu kamerasına konuşan müteahhit, "Süsü püsü yok diye o zaman 300 milyar ceza yazdı bana. Şimdi arıyorlar 'Size madalya vereceğiz diyorlar'. Süslü püslüler hep döküldü" ifadelerini verdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Kahramanmaraş Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (12)

HAYRETTİN ŞÖLEN:

belediye başkanları niye göz altına alınmıyor yapı denetimciler niye göz altına alınmıyor Müteahhitler le bu işin üstüne kapatılması lazım

405
3
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

Çok çetrefilli bir durumdayız. Başkan diyecek birim müdürü. Müteahhit diyecek kolonu kesmişler. Yani aslında herkes suçlu

yanıt14
yanıt0
Turgut Aydın:

Takmışlar kafayı müteahhitlere belediye konrolcüsü yapı denetimcisi proje mimarlarını arayan soran yokkk

367
10
yanıtYanıtla
sem sem:

proje mimarı değil mühendisi arkadaşım mimarın işi değildir statik proje ha şantiye şefliği yaptıysa o ayrı yani müteahit jeoloji mühendisi inşaat mühendisi şantiye şefi ve tabi kamu ayagında tüm kontrolcüler yükümlüdür bu işten

yanıt38
yanıt0
Metin Yalcin:

Başta müteahhitler olmak üzere yıkılan binaların yapım ve imar işlemlerinde kaç kişinin imzası varsa hepsinin çeteden yargılanması gerekir el birliği ile binlerce cinayet işledi bu aç gözlü katiller ..

297
3
yanıtYanıtla
metin:

binası yıkılan müteahhitlere öyle ibretlik cezalar verilmeli ki kimse demirden çimentodan çalmasın. kimse denetledim deyip imza atmasın. buna onay veren belediyeler de partisine bakılmaksınız cezalandırılsın. bu acıyı kimseye yaşatmalarına hakları yoktu. helal olsun bu arkadaşa da.

154
3
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ülkemizde namuslu dürüst mütahit yok gibi ben arsami kat karsiligi mütahide verdim isten anlayan biri olarak yapilan insaat asamasinda kendim kontrol edince aramizda ihtilaf cikti ve bilirkisi benim insaatima uygunsuz raporu verdi ama adam baska insaatlara hala devam ediyor mütahitler kadar yapi denetlemede sucludur.

yanıt0
yanıt0
Ercan akdeniz:

Belediye ye avanta vermediğin için ceza kesmiş olabilirler

129
5
yanıtYanıtla
Smlsrky:

Betoncularda sorgulansin

82
4
yanıtYanıtla
osmanlı:

Yapı denetim her kat betonundan örnek alıp teste gonderiyor. Ben zemin artı 2 kat ev yaptım. Yapı denetim her kata numune aldı. 2. Katta bir mikser betonu fazla sulu diye komple beton firmasına geri gönderdi. Burada sıkıntı müteahhitler ile beton Yapı denetim isbirlikciliginde.

yanıt16
yanıt0
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title