Haberler

İki Kadını Öldüren Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Güncelleme:

Manavgat'ta iki kadını pompalı tüfekle öldüren 30 yaşındaki Mutlu Polat'ın yargılanmasına başlandı.

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde durakta otobüs bekleyen 37 yaşındaki Şule Seçil Tengir ile iş arkadaşı 33 yaşındaki Hürrem Babaoğlan'ı pompalı tüfekle öldüren 30 yaşındaki Mutlu Polat'ın yargılanmasına başlandı. Sanık Polat, ölen Şule Seçil Tengir'in ölmediğini ve sevgilisi olduğunu iddia etti.

Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Mutlu Polat avukatıyla birlikte katıldı. Duruşmada, 8 Nisan'da pompalı tüfekle vurularak öldürülen Şule Seçil Tengir ve Hürrem Babaoğlan'ın yakınları müşteki olarak hazır bulundu. Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinden bir avukat da yer aldı. İlk olarak kimlik tespiti yapılan tutuklu sanık Mutlu Polat, mahkeme başkanı Beytullah Bektaş'ın sorularına verdiği tutarsız cevaplar ve yaptığı davranışlarla dikkati çekti. Şule Seçil Tengir'in ölmediğini iddia eden Mutlu Polat, "Şule benim sevgilimdi. Ölmedi. Ben onunla her akşam telefonla konuşuyorum" dedi.

Mahkeme başkanına şu anda nerede olduğunu ve neden buraya getirildiğini soran Mutlu Polat, "Doktorlar hastanede organlarımı çaldı. Ben kimseyi öldürmedim" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı'nın Şule Seçil Tengir ve Hürrem Babaoğlan ile ilgili soruları cevap veren Mutlu Polat, mahkeme başkanı Beytullah Bektaş'a, 'Başkanım' diye hitap etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, "Sen salona girdikten sonra kimse 'başkan' ifadesini kullanmadı. Ama sen şimdi kullandın. Mahkeme Başkanının kim olduğunu biliyorsun" diye konuştu.

9 ÇOCUĞUM VAR

Mahkeme Başkanı Bektaş'ın 'Evli misin?' sorusu üzerine Mutlu Polat, "Bilmiyorum. Arada bir kadın geliyor. Benim karım olduğunu söylüyor" diye yanıt verdi. Mahkeme Başkanın, 'Kaç çocuğun var' sorusuna ise sanık, "9 çocuğum var Şule'den" diye cevapladı. Mutlu Polat, olayda yaşamını yitiren Hürrem Babaoğlan'ı ise tanımadığını söyledi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan Şule Seçil Tengir'in babası Ömer Tengir ise verdiği ifadesinde tutukluyu tanımadığını söyledi. Kızıyla sanık arasında herhangi bir ilişki olduğuna inanmadığını savunan Tengir, "Kızım eşiyle anlaşmalı bir şekilde boşanmıştı. Tekrar evleneceklerdi. Kızıma ev aldım, araba aldım. Sanık burada deli numarası yaparak kurtulacağını sanıyor şikayetçiyim ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu. İfade veren diğer müştekiler ise Mutlu Polat'ın daha önce Şule Seçil Tengir'i tehdit ederek darp ettiğini, çalıştığı oteli bastığını iddia etti.

KOCAMI ELİMDEN ALACAKTI

Duruşmada tanıklık yapan Mutlu Polat'ın eşi Gülsimal Polat ise maktul Şule Seçil Tengir'in eşini elinden almaya çalıştığını iddia etti. Gülsimal Polat, eşi tarafından daha önceden hazırlanan ve kendisinin bulduğu CD'de bazı görüntüler olduğunu öne sürdü. Bunun üzerine mahkeme başkanı, tanığa 'Siz bu CD'yi izlediniz mi?' diye sordu. Tanık CD'yi izlemediğini, ancak eşinin hastanedeyken kendisine bu CD'nin lazım olduğunda polise vermesi gerektiğini söylediğini aktardı. Gülsimal Polat, CD'yi mahkeme heyetine sundu.

NİŞANLIMI DA TEHDİT ETTİ

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Hürrem Babaoğlu'nun nişanlısı Ersen Teke de, sanığın bir süre önce nişanlısını da telefonla tehdit ettiğini söyledi. Ersen Teke, sanığın olaydan birkaç gün önce nişanlısının ve Seçil Şule Tengir'in çalıştığı otele geldiğini ve otelin muhasebe müdürünü de tehdit ettiğini kaydetti.

Müşteki avukatı Leyla İldir ise sanığın kasten, tasarlayarak ve canavarca hislerle adam öldürmekten en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı Nurettin Bulut ise müvekkilinin cezai ehliyetinin olup olmadığı tespit edilmesini, tanık Gülsimal Polat tarafından verilen CD'nin incelenmesini istedi. Sanık avukatı, müvekkilinin cezaevinde olduğu için mağdur olduğunu bundan dolayı tahliye edilmesini veya adli kontrolle serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararda, sanık Mutlu Polat'ın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek akli dengesinin yerinde olup olmadığını tespit edilmesi, eğer akıl hastası ise hangi tarihten itibaren başladığı konusunda rapor aldırılmasına karar verdi. Mahkeme, Gülsimal Polat tarafından verilen CD'nin orijinal olup olmadığının ve hangi tarihte doldurulduğunun tespiti için Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 16 Temmuz'a ertelendi. - Antalya / Manavgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mutlu Polat Manavgat Antalya Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title