Haberler

Iğsız: Örgüt Bir Çıkış Yolu Arıyor

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Dağılma Sürecindeki Terör Örgütünün Bir Çıkış Yolu Aradığını Belirterek, 'Çıkış Yolu Ses Getirecek Bir Eylemdir.' Dedi.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, dağılma sürecindeki terör örgütünün bir çıkış yolu aradığını belirterek, ''Çıkış yolu ses getirecek bir eylemdir. Kendileri açısından az riski olan ama büyük ses getirecek eylemlerin peşindedirler. Aktütün'de bunu gerçekleştirememişlerdir'' dedi.

Bu mücadelenin terör örgütüyle güvenlik güçleri arasındaki bir mücadele olduğunu vurgulayan Orgeneral Iğsız, ''Hiçbir vatandaşımız bu kapsama alınmamalıdır. Genellemeler yapılmamalıdır. Bireysel olaylar, bireysel boyutta bırakılmalıdır'' diye konuştu.

Aktütün Sınır Karakolu'nun bulunduğu bölgeyi harita ve kroki üzerinden anlatan Orgeneral Iğsuz, çatışmanın gerçekleştiği Bayraktepe'den dün alınan görüntüleri de izlettirdi. Basın kuruluşlarına da dağıtılan görüntülerde 73 haneli Aktütün Köyü'nün konumu, sınır bölüğünün merkezi ve emniyet unsurları yer alıyor.

Orgeneral Iğsız, Aktütün'ün bulunduğu bölgenin Irak ile Hakkari arasında birkaç önemli geçiş bölgesinden biri olduğunu ifade ederek, karakolun Hakkari'nin iç bölgelerine bağlanan çok önemli bir yaklaşma istikametini tıkadığını belirtti. 2. Ordu bölgesinde Aktütün benzeri 365 tane üs bölgesinin yer aldığını bildiren Orgeneral Iğsız, ''Bunların hepsini tek tek Ordu Komutanı'nın dolaşması mümkün değil. Ancak ben 2. Ordu Komutanlığım döneminde üç defa Aktütün Karakolu'na gittim. Bu da bölgeye verdiğimiz önemin işaretidir'' dedi.

Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na yaz mevsimine girerken yapılan takviyelere ilişkin bilgi de veren Orgeneral Iğsız, bölgenin önemi dikkate alınarak bir Jandarma Özel Harekat (JÖH) Bölüğü, iki motorlu piyade kolu, bir havan tespit radarı, iki tank, üç adet 203 milimetrelik top, iki adet 105 milimetrelik top, üç adet 81 milimetrelik havan, bir adet uçaksavar ile 291 personelin karakolda görevlendirildiği kaydetti.

Kroki üzerinde çatışmaya ilişkin bilgiler veren Orgeneral Iğsız, teröristlerin uçaksavar, havan ve makineli tüfeklerle Irak'ın kuzeyinden ve karakolun batısından, Otyeritepe'den yoğun ateş açtığını söyledi. Radarla teröristlere ait havanın yerinin tespit edilmesi üzerine topçu atışlarıyla bu bölgede etki altına alındığını anlatan Orgeneral Iğsız, Bayraktepe'nin çok kayalık olması nedeniyle burada taşlarla kurulun mevzilerin teröristlerin havan atışı sırasında yıkıldığını dile getirdi. Orgeneral Iğsız, çatışmada şehit olan 15 personelden 13'ünün şarapnel yarasıyla şehit düştüğünü anlattı. Orgeneral Iğsız, olay sırasında Hakkari'den Kobra tipi taarruz helikopterini bölgeye sevk edildiğini, tespit edilen 10-15 kişilik bir terörist grubun da iki F-16 tarafından vurulduğunu bildirdi.

Orgeneral Hasan Iğsız, dağ komando bölüğünden JÖH'ten Bayraktepe'ye takviye yapıldığını ifade ederek, ''Bayraktepe'de bir talihsizlik yaşandı. Lider konumundaki 6 personelden biri şehit oldu, 4'ü yaralandı. Bayraktepe'de sevk ve idare yönünden bazı sıkıntılar yaşanmıştır. Ancak akşam saatlerinde takviyenin Bayraktepe'ye ulaşmasıyla olay kontrol altına alınmıştır'' diye konuştu.

Sınır ötesindeki hedeflerin Hava Kuvvetleri ve topçu atışlarıyla etki altına alındığını dile getiren Orgeneral Iğsız, ''Lider personel kaybına rağmen bölgedeki direnişte en ufak bir zafiyet ortaya çıkmamıştır. Şehitlerimiz kahramanca mücadele etmişlerdir. İki uzman erbaşımıza da halen ulaşabilmiş değiliz. Aramalarımız devam ediyor. Değerlendirmemize göre iki uzmanımız şehit olmuş olabilir. Aramalar aralıksız olarak devam etmektedir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title