Haberler

İçki masasında Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yakan şahısların ilk ifadesi ortaya çıktı

Güncelleme:

İzmir'de içki sofrasında Kur'an-ı Kerim'i yırtıp ateşe veren ve o anları kayda alıp sosyal medyadan paylaşan 2 kişi dün akşam gözaltına alındı. Şahısların emniyetteki ilk ifadelerinde alkollü olduklarını ve olayı nasıl gerçekleştirdiklerini hatırlamadıklarını söyledikleri öğrenildi.

26 Eylül tarihinde İzmir'de çekildiği belirlenen ve sosyal medyaya düşen görüntüler, büyük infial yarattı. İzmir'in Çiğli ilçesinde bir evde çekilen görüntülerde, içki sofrasında 2 kişinin dini değerlerle alay ettiği, içlerinden birinin Kur'an-ı Kerim'i yırtıp ateşe verdiği görüldü.

İSLAM'A VE MÜSLÜMANLARA HAKARET ETTİLER

Kutsal kitabı yırtıp yakan kişiyi cep telefonu kamerasıyla videoya alan kişinin de İslam'a ve Müslümanlara yönelik hakaret ettiği anlar görüntülere yansıdı. Şahısların, daha sonra videoyu hesaptan sildikleri tespit edildi. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran görüntülere ise tepkiler çığ gibi büyüdü. Yüzlerce kullanıcı şahısların hesap vermesi gerektiğini belirtti.

2 KİŞİ HEMEN GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet'in 2 kişinin kimliklerini tespit ettiğini ve savcılık kararıyla şahısların gözaltına alındığını duyurdu. Bakan Soylu sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İzmir'de Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan iki edepsizin kimlikleri Emniyet Teşkilatımızca tespit edildi ve savcılık talimatı ile gözaltına alındılar..."

HATIRLAMADIKLARINI SÖYLEDİLER

Emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde götürüldükleri hastanede sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şahısların emniyetteki ilk ifadelerinde alkollü olduklarını ve olayı nasıl gerçekleştirdiklerini hatırlamadıklarını söyledikleri öğrenildi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (39)

Sadık:

Izmir gene şaşırmadık

98
53
yanıtYanıtla
umut:

Hayır izmiri kötülüyorlar sen kurban ol oraya

yanıt1
yanıt7
ibrahim eren:

Sarhoş olduktan sonra yaptıklarınız ile ilgilenmiyoruz zaten. Ayıkken Kuran-ı Kerim'i yanınızda içki sofrasına neden götürdüğünüzü soruyoruz???

115
3
yanıtYanıtla
Hakan Göktepe:

yok ya hatırlamıyormuş nutuk kitabını niye yırtmadın o zaman

93
25
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Allah'ın en şiddetli korkunç azapları Yüce Kitabı yakanların üzerine olsun..

112
4
yanıtYanıtla
Mesele beka:

Allah CC. Hazretlerinin laneti bu ve bunun gibilerinin üzerine olsun aminnn aminnnn Allah'ım

98
8
yanıtYanıtla
Mustafaerk:

Zalimler için yaşasın cehennem

96
9
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

Bunlar karakola gidince ne hikmetse bir anda kıvırmaya başlıyor. Sarhoştum hatırlamıyorum falan filan. Kimi kandırıyorsun

98
5
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

Yakılmış olan Kur'an değil kağıtlardır. Çünkü Kur'an kağıtlara yazılı haliyle gelmemiş. O Peygamberimizin yüreğine indirilmiş ve insanlığa tebliğ edilmiştir. Bu hareket ne Kur'an'a zarar verir ne de dinimize yeter ki; biz OKU emrinin ne anlama geldiği bilincinde olalım...

47
42
yanıtYanıtla
umudum var:

bu nasıl bir yorum anlamıyorum. bir yazar kitabı sadece kalbinde hissetse yazıya aktarmazsa olurmu. ki allah kelamını peygamber efendimizin kalbine nakşetmiş insanlığa ulaşsın diye musaf haline getirilmiş. bayrakta yakılsa bezmi yandı diyeceksin o zaman.

yanıt3
yanıt0
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title