Haberler

Hdp'li Nursel Aydoğan'ın Yargılanmasına Devam Edildi

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın, 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlamalarıyla yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın, 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlamalarıyla yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi. Dava ile ilgili karar verileceğini söyleyen mahkeme başkanı, avukatların savunma yapmak için süre istemeleri üzerine duruşmayı 10 gün sonraya erteledi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın, 2011 yılında katıldığı 5 ayrı gösteri yürüyüşü ve cenaze töreninde 'terör örgütü üyesi olduğu' ve 'terör örgütü propagandası yaptığı' iddiasıyla hakkında Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşmasına devam edildi. Davanın bugünkü duruşmasına Nursel Aydoğan, Silivri Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katılırken, duruşmayı HDP milletvekilleri Ziya Pir, Meral Danış Beştaş ve Sibel Yİğitalp de izledi. Duruşmada söz alan Aydoğan'ın avukatları, dosyada ciddi eksikliklerin olduğunu, soruşturmayı yürüten ve yargılama yapan önceki hakim ve savcıların FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklandığını, bu şekilde karar verilmesinin hukuksuzluk olacağını belirterek, soruşturmanın genişletilmesini istedi.

'TEŞEKKÜR EDİLMESİ GEREKİRKEN DAVA AÇILIYOR'

Daha sonra söz hakkı verilen Nursel Aydoğan, Türkiye'nin en ağır sorununun yaşandığı Diyarbakır'da milletvekili olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Her hareket ve davranışımız emniyet tarafından kontrol altında. Suçlandığım olaylar, bir milletvekilinin böylesi sancılı bir bölgede yapması gerekenlerdir. Burada milletvekilliği yapmamız engelleniyor. Bu ülkede küçük bir kıza 5- 6 güvenlik görevlisi tecavüz ediyor. Böylesi ahlaksız bir duruma hassasiyet gösterdiğimiz için, teşekkür edilmesi gereken yerde dava açılıyor. Fezlekeler şişirilerek toplum karşısında 'suç işliyoruz' izlenimi veriliyor. Birilerinin buna dur demesi lazım. Yoksa bu şekilde bu ülkenin sorunlarına çözüm bulamayız." Daha sonra duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, avukatların soruşturmanın genişletilmesi taleplerinin yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek, tüm taleplerin reddine karar verdi. Daha sonra dava ile ilgili karar vereceklerini söyleyen Mahkeme Başkanı, Nursel Aydoğan'dan esas hakkındaki savunmasını yapmasını istedi. Davanın bu kadar acele bitirilmesine anlam veremediğini belirten Aydoğan, "Her mahkeme 10- 15 celse sürerken bu acelenin sebebini anlayamadım. Savunma için çok hazırlanamadım. Süre verecekseniz verin, vermeyecekseniz de kararınızı verin" diye konuştu.

Duruşmada söz alan Aydoğan'ın avukatları da savunmak yapmak için süre verilmesini istedi. Talebi değerlendiren mahkeme, duruşmayı 13 Ocak tarihine erteledi.

HDP'Lİ BEŞTAŞ: İKTİDAR YENİ BİR TEZGAH PEŞİNDE

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklamada bulunan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş şu değerlendirmede bulundu:

"Maalesef yine bir darbe dönemi davasına daha tanıklık ettik. Nursel Aydoğan ile ilgili açılan dava dosyası daha önce yaptığı konuşma ve katıldığı etkinliklerin birleştirilmesi sonucu açılmıştır. Bugün en dikkat verici boyut mahkemenin çok çok acele ederek kararı vermek istemesiydi. Şu anda iktidar yeni bir tezgah peşinde. Alelacele dosyaları karara çıkararak, milletvekilliklerinin düşürülmesinin yolunu açmaya çalışıyor. Bu çok ciddi, çok önemli, Türkiye'nin gelecek günlerini, parlemento bileşimini doğrudan etkileyecek bir karar türüdür. Mahkemeler bütün talepleri reddediyor. Savunmaya ilişkin bütün argümanları reddediyor. Bu tephlikeli bir gidişattır. Adil yargılamanın hiç bir unsuru yoktur. Kendilerine gelen karar doğrultusunda yargılama yapıyorlar." - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meral Danış Beştaş Nursel Aydoğan Diyarbakır Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title