Haberler

HDP'li AB Bakanı Konca Başmüzakereci Olmayacak

Güncelleme:

HDP'li AB Bakanı Ali Haydar Konca, başmüzakereci olmayacak. Daha önce kurulan kabinede görev bu bakanlığa verilmişti ancak yeni kabinede bu görevlendirme yapılmadı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun davetini kabul ederek kabineye giren ve Avrupa Birliği bakanı olan Ali Haydar Konca başmüzakereci görevini yapamayacak.

Daha önceki kurulan kabinede Başmüzakereci görevi AB Bakanı'na verilmişti ve açık açık belirtilmişti. Ancak yeni kurulan kabinede bu görevlendirme belirtilmedi.

FORMÜL BULUNDU

AK Parti, seçim sürecinde HDP'li iki bakanın kendisine zorluk çıkaran söylem ve eylemlerde bulunmaları durumunda ne yapacağı konusunda formül buldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da söylediği gibi HDP'li bakanların "çizgiyi aştıkları" belirlenirse, anayasanın 109. maddesindeki bakanların azledilmesi yetkisi kullanılacak.

Bu yöntem özellikle Güneydoğu'da alınacak önlemlere karşı çıkmaları ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik HDP'nin sert üslubuna katılmaları durumunda uygulanacak.

ÖNEMLİ DETAY

Görevlendirmede önemli bir detay dikkat çekti. Daha önceki görevlendirmelerde AB ile müzakereleri yürütecek başmüzakerecinin hangi bakan olduğu ayrıca belirtiliyordu. Ancak dünkü görevlendirmede böyle bir ayrıntıya yer verilmedi.

İLK KEZ BELİRTİLMEDİ

60. Hükümet dönemindeki görevlendirmede, "Başmüzakereci görevini Dışişleri Bakanı Ali Babacan yürütecek" ifadesi yer almıştı. 61. Hükümet görevlendirmesinde ise "Müzakere heyeti başkanlığı ve başmüzakereci görevi AB Bakanı'na verilmiştir" denilmişti. 62. Hükümet'e ilişkin görevlendirme genelgesinde de AB ile üyelik müzakerelerinde "müzakere heyeti başkanlığı" ve "başmüzakereci" görevini AB Bakanı'nın üstleneceği bildirilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ali Haydar Konca Ahmet Davutoğlu Avrupa Birliği Egemen Bağış Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
500

Yorumlar (16)

DOĞRU SÖZ:

YAZIKLAR OLSUN KOSKOCA ÜLKEYİ AKP DEVLETİNE DÖNÜŞTÜRDÜLER

26
5
yanıtYanıtla
..Waka.....:

HDP Geliyor. HDP fakirin , yoksulun , Mazlumun , umudu.

8
11
yanıtYanıtla
3535:

bırakın çalışsın enazından icratlarını görelim nekadar kıskanç bir akp var herşey ben yeri geldimide mili irade

16
1
yanıtYanıtla
mali maliMobil-IOS:

oylar hdp ye

10
7
yanıtYanıtla
wanlı:

siz adeletiniz budur iştee. . hırslar seçim boyunca iş başında olacakk herkes namusuna şerefine sahip cıksın . . . oy namustur. şereftir

10
0
yanıtYanıtla
Asil Kürt:

neye dönüşseydi hdpkk devletine mi dönüşseydi

3
6
yanıtYanıtla
Rakka -Musul:

AKP, HDP''li vekile AB bakanlığını verirken herşeyi hesap etmiş!AB bakanı ''Ermeni Soykırımı'' ifadesini kullanan ilk TC bakanı oldu!

8
1
yanıtYanıtla
Duzgun:

Kopek akp, Katiller partisi

5
3
yanıtYanıtla
...Mobil-ANDROID:

Bunlara bakanlık da vermiycen gayet iyi olmuş

1
5
yanıtYanıtla
mutlu:

Bu akp ye halen oy veren kisiler kendilerinden utanmali. Ben bu lanet partiyi tek bir kisi icin hic donmemek uzere bosadim bu adamin tek derdi saltanati. Kacak sarayin cirkin krali.

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title