Haberler

Hdp Kocaeli Milletvekili Konca - Hdp İl Örgütü Binasının Camlarının Kırılması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca'nın basın açıklaması detaylar Kocaeli'deki teröre tepki yürüyüşü- HDP Kocaeli Milletvekili Konca: - "(HDP il örgütü binasının camlarının kırılması) Bu son olay, önlenebilir bir olaydır, önlenmemiştir" HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, Kocaeli'deki teröre tepki yürüyüşünde HDP il örgütü binasının camlarının kırılıp, binaya Türk bayrağı asılmasına ilişkin, "Bu son olay, önlenebilir bir olaydır, önlenmemiştir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca'nın basın açıklaması detaylar Kocaeli'deki teröre tepki yürüyüşü- HDP Kocaeli Milletvekili Konca: - "(HDP il örgütü binasının camlarının kırılması) Bu son olay, önlenebilir bir olaydır, önlenmemiştir" HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, Kocaeli'deki teröre tepki yürüyüşünde HDP il örgütü binasının camlarının kırılıp, binaya Türk bayrağı asılmasına ilişkin, "Bu son olay, önlenebilir bir olaydır, önlenmemiştir" dedi.Partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Konca, bütün olumsuz koşullara rağmen seçimlerde centilmence, demokrasi, barış içerisinde yarışmak istediklerini belirterek, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçiminin olaysız geçmesi dolayısıyla yetkililere teşekkür etti.Kocaeli'deki teröre tepki yürüyüşünde HDP il örgütü binasının camlarının kırıldığını anımsatan Konca, HDP'ye yönelik bir provokasyon gerçekleşeceği önceden bildiklerini, sosyal medyaya yansıdığı için gerekli tedbirleri aldıklarını savundu.Emniyet yetkilileriyle görüşmelerinde önlem alınmasını istediklerini öne süren Konca, şunları kaydetti: "Burası istense korunabilir, 150 kişiyi dağıtmayan bir kamu gücü... O zaman biz kime güveneceğiz? Seçimleri hangi ortamda, kime güvenerek, nasıl yapacağız? Biz kendi güvenliğimizi kendimiz sağlayalım mı peki? Bu kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Yüzlerce konuşmada partililerimin, arkadaşlarımın sakin ve soğukkanlı olmalarını kamu gücünün mutlaka devreye gireceğini söyledim."HDP İl Başkanı Mehmet Akgün de parti yöneticilerinin aldığı tedbirler nedeniyle olası provokasyonun önüne geçildiğini öne sürerek, " Emniyet güçlerinin itfaiye aracını getirerek parti binamızın önündeki flamaları indirmeleri, demokrasi adına büyük bir skandaldır. Partilerin demokratik çalışmalarının ve parti binalarının güvenliğini almak, emniyet yetkililerinin öncelikli görevidir" dedi.Dün, İzmit ilçesinde düzenlenen teröre tepki yürüyüşü sırasında, HDP Kocaeli il örgütü binası önüne gelen vatandaşlar parti bayraklarının kaldırılmasını istemiş, binanın çatısına çıkan bir grup ise Türk bayrağı asarak HDP il örgütünün camlarını kırmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ali Haydar Konca Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

nursuzlar:

nefret edıyorum lan sızden nursuzlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title