Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Diyarbakır'da

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sur'daki operasyona ilişkin, "Biz Sur içinde artık bu çatışmanın bitmesini istiyoruz.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sur'daki operasyona ilişkin, "Biz Sur içinde artık bu çatışmanın bitmesini istiyoruz. Biteceği şekli, yolu, kanalı da açmış durumdayız" dedi.

Beraberinde DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK eşbaşkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak ile Sur ilçesindeki Dicle Fırat Sanat Kültür Derneği'nde basın toplantısı düzenleyen Demirtaş, çatışmanın büyümemesi ve ölümlerin artmaması için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bugüne kadar Sur'da yaşlı, genç ve güvenlik görevlileri dahil yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini ileri süren Demirtaş, "Maalesef bunları önleyemedik, durduramadık" ifadesini kullandı.

Demirtaş, Sur'daki sokağa çıkma yasağının kaldırılması için çağrıda bulunduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bugün sokağa çıkma yasağı kalksa, yarın artık barikat, hendek, çatışma olmayacağına dair görüşmelerimiz sonucunda belli bir noktaya geldik. Bu operasyon yapılırken onlarca, yüzlerce güvenlik görevlisi de yaşamını yitirecek. Dolayısıyla savaşın, çatışmanın acı sonuçları, faturası hepimize çıkmaya devam edecek. Biz bu gidişata dair asla hiçbir zaman rıza göstermedik. Diyarbakır halkı da İstanbul'dan Avrupa'ya dünyanın birçok yerinde yaşayan halkımız da asla rıza göstermedi."

-"Herkes Sur'a doğru yürümelidir"

Somut bir planlama ve öneriyle halka çarşamba günü saat 16.00'da bulunduğu yerden Sur'a doğru yürümeleri çağrısında bulunan Demirtaş, "Bu demokratik bir haktır, Anayasa'nın halkımıza tanıdığı bir haktır. Tek bir insanın canına, malına zarar vermeden, zarar gelmesine müsamaha etmeden demokratik hakkımızı kullanacağız. Çarşamba günü saat 4'e kadar her yerde bütün mahallelerde, halkımız kendini hazırlamalı. 'Benim gözümün önünde, benim burnumun dibinde bir katliam yapılmasına izin vermeyeceğim, şehrimin bu şekilde yakılıp, yıkılmasına izin vermeyeceğim.' demeli ve herkes Sur'a doğru yürümelidir" diye konuştu.

Demirtaş, konuyla ilgili bütün sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, sendikalar, işveren, işçi, esnaf, çiftçi örgütleri, kentteki bütün derneklere çağrıda bulunduklarına işaret ederek, "Biz Sur içinde artık bu çatışmanın bitmesini istiyoruz. Biteceği şekli, yolu, kanalı da açmış durumdayız" değerlendirmesinde bulundu.

Gazetecilerin operasyona ilişkin sorularını yanıtlayan Demirtaş, konunun gurur meselesi yapılmamasını isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ablukanın, yasağın kaldırılması kimseye bir şey kaybettirmez. Sırf güvenlik penceresinden bakılmamalıdır. Yarın, öbür gün, daha sonrası şeyler düşünülmeli, toplumun geleceği düşünülmeli. Tek bir güvenlik gücü de yaşamını yitirmesin. Bizim bulduğumuz çözüm, getirebildiğimiz nokta budur. Bunun ciddiyetle sağduyuyla değerlendirilmesini bekliyoruz. Çok insan ve güvenlik personeli de yaşamını yitirdi. Hepsi can, hepsi insandır."

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Kamuran Yüksek Hatip Dicle Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title