Haberler

Hayırseverlerden, Sağlığa Katkı

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) hayırsever Özkaya ailesi tarafından yaptırılan Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi'nde hastalara hizmet verilmeye başlandı.

ErciyesÜniversitesi'nde (ERÜ) hayırsever Özkaya ailesi tarafından yaptırılan Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi'nde hastalara hizmet verilmeye başlandı.

Gerek büyüklüğü, gerekse donanımı bakımından Türkiye'nin en gelişmiş gündüz tedavi yeri Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi'nde sadece Kayseri değil, çevre illerden gelen hastalara da en modern sağlık hizmeti sunuluyor. ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr. Kudret Doğru, bulunduğu bölgenin sağlık kampusu konumundaki hastanelerindeki gelişmelerin hızla devam ettiğini belirtti. Başhekim Doğru, özellikle kanser tedavisi ile kemik iliği nakli ve kök hücre tedavisinde adından sıkça söz ettiren hastanelerinin, Kayserili hayırsever Özkaya ailesi tarafından yaptırılan ve Türkiye'nin en gelişmiş gündüz tedavi merkezi Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Günlük Tedavi Merkezi ile daha da güçlendiğini kaydetti. Doğru, şöyle dedi:

"Hematoloji ve onkoloji hastalarına 1998 yılından itibaren Mehmet Kemal Dedeman Hematoloji-Onkoloji Hastanesi'nde hizmet vermekteyiz. Hematoloji ve Onkoloji hastalarına günlük ayaktan tedavi hizmetini aynı hastanede sunuyorduk. Fakat hasta sayısının her geçen gün artması ile ünitemiz yetersiz hale gelmişti. Biz de bu durumu göz önünde bulundurarak Hematoloji-Onkoloji Hastanesi bünyesinde faaliyet gösterecek büyük ve modern bir ayaktan tedavi merkezi yapılması için proje hazırlattık ve hayırsever arayışına giriştik. Daha öncede üniversitemize büyük katkısı olan hayırsever Özkaya ailesi teklifimizi kabul etti ve en modern şekilde gündüz tedavi merkezini inşa ettirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Erciyes Üniversitesi Hastanelerimize bugüne kadar katkısı olan tüm hayırseverlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde hastanemiz Türkiye'nin sayılı üniversite hastaneleri arasına girdi."

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Medikal Onkoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Halit Karaca ise, Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezinin iç donanımıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Bu ünite 3 katta toplam 2 bin 500 metre kare kullanım alanına sahip. Ünitede 70 hasta tedavi koltuğu, 10 özel oda, hastalar için 3 eğitim odası, 1 eczane ve son teknoloji ile donatılmış kemoterapi ilaç hazırlama merkezi mevcut. Merkezimizde Medikal Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Hematoloji ve Pediatrik Hematoloji-Onkoloji hastaları ilaç hazırlama ve kemoterapi uygulama hizmeti yer alıyor. Gerek ünite içerisinde hastalar için, gerekse hasta yakınlarının bekleme alanlarında geçirdikleri süreyi konforlu kılmak amacıyla 16 LCD ekranla uydu yayını yapılmakta, merkezi ses ve müzik sistemi bulunmakta. Güncel olaylardan uzak kalmamaları için günlük gazeteleri temin ediliyor. Ayrıca hastalar için sosyal faaliyetlerin yürütüleceği alanlar mevcut. Ayaktan Tedavi Merkezimizde 1 onkoloji yan dal asistanı uzman doktor, 2 iç hastalıkları asistanı, 3 eğitim hemşiresi, 12 kemoterapi uygulama hemşiresi, 1 diyetisyen, 1 psikolog ve kemoterapi hazırlama ünitesinde 9 biyolog görev yapıyor." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

kudret doğru Kayseri türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title