Haberler

Hayatını kaybeden Zekeriya Beyaz'dan geriye tartışma yaratan çıkışları kaldı

Güncelleme:

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında hayatını kaybetti. Bir döneme damga vuran isimlerin başında gelen Zekeriya Beyaz, "Kurban etiyle rakı içilir, öpüşmek orucu bozmaz, cinsel ilişkiyle oruç açılabilir, kızlık zarını diktirmek günah değildir" şeklindeki çıkışlarıyla gündem olmuştu.

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, 18 Mart'ta Esenler'deki özel bir hastanede aspirasyon pnömonisi nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı. O tarihten beri hastanede tedavisi devam eden Beyaz, bugün hayatını kaybetti.

BİR DÖNEME DAMGA VURDU

Halk arasında '28 Şubat Hocası', 'Sosyete Hocası' gibi isimlerle de anılan Beyaz, 90'lı yıllarda yaptığı birçok açıklamayla hem eleştirilerin hedefi oldu hem de popülerliği nedeniyle televizyonlara çıkmaya devam etti.

İşte hayatını kaybeden Zekeriya Beyaz'dan geriye kalan o çıkışlar;

- Kurban etiyle rakı içilir.

- Kurban Bayramı'nda dana kesmek yerine ayakkabı dağıtabilirsiniz.

- Oruçluyken tokluk veren haplardan içebilirsiniz.

- Şekersiz sakız orucu bozmaz.

- Öpüşmek orucu bozmaz, cinsel ilişkiyle oruç açılabilir.

- İslam'a göre helal olmayan bir kadınla oyun oynamak günah değil. Ben oynadım, günah olmadı.

- Kur'an'ı Kerim'de başörtüsü yok. Bu insanların dileğine bırakılmıştır. Uydurma hadislerle günümüze gelmiştir.

- Yabancı ve zararlı siteler hacklenebilir. İslâm dinine ve Türk milletine zararlı olanlara yapılabilir, sevap olur.

- Kızlık zarını diktirmek günah değildir.

- Referanduma evet diyenler Allah katında en büyük cezaya çarptırılırlar.

ZEKERİYA BEYAZ KİMDİR?

1972 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında, 14 yıl imam-hatiplik, vaizlik ve müftülük görevlerinde bulunduktan sonra 3 Mart 1977 tarihinde Diyanetteki görevinden istifa ederek ayrıldı. 10 yıl kadar serbest yazarlık gazete köşe yazarlığı yaptı. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden "İslam Hukuku ve Türk Medeni Hukukuna göre Evlenme" konulu teziyle Yüksek Lisans mezunu oldu.

1991 YILINDA DOÇENT OLDU

1987 yılında aynı Enstitüden İslam Hukukuna Ve Türk Medeni Hukukuna Göre Aile Hayatı konulu teziyle doktora diploması aldı. 20 Şubat 1987 tarihinde İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde okutman olarak Devlet Memurluğu görevine yeniden başladı. 23 Nisan 1991 tarihinde Sosyoloji Doçenti oldu

2005 YILINDA EMEKLİ OLDU

14 Ocak 1999 tarihinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi profesörlüğü kadrosuna atandı. 1 Aralık 2000 - 1 Aralık 2003 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevini yaptı.4 Aralık 2003 tarihinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki eski görevine döndü. 2005 Yılı Şubat ayı başında 1 Mart 2005 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yaş haddinden emekli oldu. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Zekeriya Beyaz Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

ali can:

ee hoca efendi geldi bunların gerçek cevaplarını öğrenmeye

164
21
yanıtYanıtla
Hops Dediks:

İşte o dönemde yapılan böyle abuk subuk açıklamalar yüzünden millet AKP ye tamah etti. O dönem TV ler AKP iktidar olsun diye böyle adamların söylemlerini yayınladı.

47
111
yanıtYanıtla
Fatih :

kafaya bak!

yanıt21
yanıt7
Mahmut Demir Demir:

Bu ülkede akpnin yaptığını 90 yılda kimse yapmadı.Ya çok fanatiksin ya da cahili cühelasın

yanıt0
yanıt0
Ünal Ünal:

Saçmalamışsın. Ak Partinin 20 yıllık iktidarını bağladığın şeye bak

yanıt0
yanıt0
Hamit Gündoğdu:

Uçuk söylemleride vardı, gerçek olan söylemleride vardı. Şimdi sofu geçinip yalan soyleyenlere ve yaşantısını sözlerinde uygulamayanlara ne demeli. Ben buyum dedi ve gitti. Yanlış ve doğruyu en iyi Allah bilir zira hesap ona verilecek.

77
50
yanıtYanıtla
Hasan Karacan:

Yanlış yorum Hamit'cim .Uçuk değil islami akayite aykırı söylemleri vardı. Sofu geçinmedi , müslüman öldüğü bile süpheli.

yanıt10
yanıt4
Başka Murat:

İslami akayit dediğin kaynaklar Kur'an dışı kaynaklar. Beyaz ın söylediklerinin yanlış olduğunu hangi Kur'an ayetiyle destekliyorsan buyur yaz. İçki hariç ki o konu da bilindiğinden farklıdır da şimdi burada onu açmaya gerek yok. Dinin tek kaynağı Kur'an dır. Uydurma hadisler değildir

yanıt5
yanıt22
Hamit Gündoğdu:

Hasan kardeşim ben herkesin anlayabileceği lisanla yazıyorum tek sorun bu olsun.

yanıt1
yanıt2
Meryem Ünal:

Hapı yuttun şimdi sana gösterecekler ne nasılmış diye

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title