Haberler

Hatay'da koronavirüs vakaları arttı, esnaf sokağa çıkma yasağı istedi

Güncelleme:

HATAY'da artan koronavirüs vakalarının ardından kent merkezindeki birçok noktada, sıkı denetim uygulanmaya başlandı.

HATAY'da artan koronavirüs vakalarının ardından kent merkezindeki birçok noktada, sıkı denetim uygulanmaya başlandı. Kentteki Tarihi Uzun Çarşı esnafı, vakaların azalması için bir süre sokağa çıkma yasağı getirilmesini istedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, koronavirüs salgınında artışın kritik olduğu 15 il arasında Hatay'ın da bulunduğunu açıklamasının ardından kent genelinde tedbirlerin denetlenmesi amacıyla Hatay İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hem devriye hem de bazı noktalara sabit ekipler görevlendirildi.

Son hafta içinde yüzde 50'nin üzerinde vaka artışı olan iller arasında olan Hatay merkezinde görev yapan polis ekipleri, vatandaşları tedbirlere uymaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Maske, mesafe ve tedbirler kapsamında kapatılan yeme-içme yerlerinde denetim yapan ekipler, kent merkezinde etkin rol oynuyor.

Öte yandan, artan vakalara karşın bazı vatandaşların maske takmadığı gözlendi.

'SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANSIN'

Artan vakaların kendilerini tedirgin ettiğini söyleyen Antakya'nın Tarihi Uzun Çarşı esnafı, kent genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanmasını istedi.

Alınan tedbirler kapsamında işletmesinde sadece paket servisi yaptıklarını söyleyen Muharrem Çayırcı, "15 günlük bir karantina uygulansın. Bu işi belki durduramayız ama yavaşlatabiliriz. Günden güne daha kötüye gidiyor. Hastanelerdeki doluluk oranının her geçen gün arttığını duyuyoruz. Bu da bizi tedirgin ediyor" dedi.

Koronavirüs nedeniyle eş, dost ve akrabalarının hayatlarını kaybettiğini söyleyen esnaf Yusuf Çelik ise "Hatay Valiliği'nden ricamız, bir haftalık sokağa çıkma yasağı uygulanırsa, Hatay'da vaka sayılarının düşeceğine inanıyoruz. Bizler esnaf olarak buna razıyız" ifadelerine yer verdi.

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına gerektiğini uymayanların olduğunu söyleyen çarşı esnafı Erol Arı da bir haftalık sokağa çıkma yasağının uygulanması gerektiğini belirtti.

Hayatını kaybedenlerin sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Mehmet Deviren ise özellikle yaşlıların ve kronik hastaların dışarı çıkmaması gerektiğini hatırlattı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sokağa Çıkma Yasağı Koronavirüs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title