Haberler

Hasip Kaplan : Türkiye'de Dinleme Bekçi Düzeyindedir

Güncelleme:

BDP'li Hasip Kaplan, 7 bin kişinin dinlendiği iddiaları üzerine Türkiye'de dinlemelerin bekçi düzeyinde olduğunu söyledi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 7 bin kişinin dinlendiği iddiaları üzerine açıklamalarda bulundu. Kaplan, " Türkiye'de dinlemeler bekçi düzeyinde" dedi.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve İnsan Hakları Derneği (İHD) eski Başkanı Akın Birdal, İHD Başkanı Öztürk Türkdoğan ve sanatçı Suavi'nin de aralarında bulunduğu İnsan Hakları Derneği üyeleri, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaretlerinin ardından TBMM'de birlikte basın toplantısı düzenledi.

"TÜRKİYE'DE DİNLEMELER BEKÇİ DÜZEYİNDE"

Gazetecilerin dinlemelerle ilgili sorularını cevaplayan Hasip Kaplan, şunları söyledi:

"Hep dinlendik biz. Bu dinlemeler önceden de yapılıyordu. Türkiye'de gizli dinlemelerin yüzde 85'ini kamu görevlileri yapıyor. Türkiye'de dinleme bekçi düzeyindedir. Herkes dinleniyor. Burada idari, yargısal ve siyasal denetimin konulması hukuk devletinin gereğidir, Başbakan neden seyrediyor o zaman. Suç bunlar, savcılar neden seyrediyor. Bunlar hepsini gıdasını TMK'dan alıyor. Gereğini yapsınlar."

KÖŞKE ÇIKACAKLAR

Cezaevlerindeki hasta tutsaklara özgürlük istediklerini belirten Akın Birdal, "Hasta tutsaklara özgürlük istiyoruz. Cezaevleri bir isyan biriktiriyor, cezaevlerinde uygulanan kötü muameleler, hasta tutsakların durumu, insanlar şuanda susuyorlar. Genel bir açlık grevi, peş peşe cenazelerin çıkartılması tehlikesi var. Bu tehlikeye dikkat çekmek için geldik" dedi. Cumhurbaşkanı ile görüşmek için randevu talebinde bulunduklarını ve bugüne kadar yanıt alamadıklarını söyleyen Birdal, dosyayı kendilerine sunulmak üzere Çankaya Köşkü'ne götüreceklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akın Birdal Türkiye Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title