Haberler

Halka Ücretsiz Obezite Danışma Birimi

Güncelleme:

Dikili toplum Sağlığı Merkezi Obezite danışma birimi törenle hizmetine açıldı.

Obezite Danışma Birimi Dikili'de Halka Ücretsiz Hizmet verecek

Bölgenin en büyük Yardım sever firması Koza Altın A.Ş'nin katkılarıyla Dikili toplum Sağlığı Merkezi Obezite Danışma Birimi dün gerçekleşen törenle, hizmete açıldı. Yaklaşık 50 bin TL'ye mal edilen Sağlık tedavi merkezinin halka ücretiz hizmet vereceği açıklandı.

Açılış törenini Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Aslan, Garnizon Komutanı Mehmet Aslan, ayrıca Koza Altın Genel Müdür Yardımcısı Cemalaettin Çetin, Halkla ilişkiler Müdürü Sadiye Çidem, Bergama BERTO Başkanı Melih Kahraman ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Dikili Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Müdürü Mehmet Gündüz açılış konuşmasında Obeziteyle mücadele konusunda görüşlerini şöyle açıkladı" Obezite genç-yaşlı, kadın-erkek, çocuk ya da yetişkin herkeste görülmektedir. Toplum sağlığını koruma konusunda bize çok büyük görevler düşmektedir. Ama bunu tek başına başarmak mümkün değildir. Başta kaymakamımız olmak üzere, duyarlı işadamlarımız, Bergama Berto Başkanı Melih Kahraman'ın, Koza Altın Genel Müdür Yardımcısı Cemalettin Çetin'in ve halkımızın destekleriyle obezite birimimizi hizmete açtık. Fiziksel olarak tüm eksikliklerimizi tamamladık.

Başta Koza altın Genel Müdür Yardımcısı Cemalettin Çetin'in hediye ettiği 10 bin TL değerindeki denge ölçüm cihazıyla büyük bir eksiğimiz tamamlanmış oldu. Birimimizde 2 doktor, 2 sağlık memuru, diyetisyen ve psikolog görev yapmaktadır. Danışmanlık hizmeti de veren birim, randevu sistemiyle psikolog ve diyetisyenlerle 15 kişilik guruplar halinde beden eğitimi öğretmeni tarafından egzersiz dersleri verilmektedir. Ayrıca ileriki zamanlarda ilköğretim öğrencileri için de uygulamalar yapmak istiyoruz. Bizden desteklerini eksik etmeyen, yardımcı olan ve törene katılan herkese teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, " Obeziteden kurtulmak isteyen biri olarak bu birimin açılmasına çok seviniyorum. Biz manevi olarak birime desteğimizi eksik etmedik. Belediye olarak da sağlık hizmetlerinin her zaman olmasını istiyoruz" dedi.

Dağdelen "Sağlık'ta Büyük bir Devrim Yaşıyoruz"

Eski zamanlarda yaşanan sağlık sorunlarına da değinen Çandarlı Belde Belediye Başkanı Dağdelen, " "Bugün sağlıkta daha iyi yerlerdeyiz. Helikopter ambulansımız var. Herkesin şartsız hastaneye girebildiği bir dönem de yaşıyoruz. 5-10 kişilik koğuş hastane değil, 1-2 kişilik özel odalar var. Ama bunlar yetmez. Bu millet daha iyilerine layık. Büyüklerimiz hep derdi, can boğazdan gelir, ye diye. Biz de galiba hep böyle yapmışsız" diyerek esprili bir anlatımı gülüşmelere neden oldu. "Belediye olarak Çandarlı'ya da daha kaliteli ve standardı yüksek hizmetler getireceklerini de ifade eden Ahmet Dağdelen, Obezite danışma biriminin her zaman yanında olacağını, destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Dikili Belediye Başkan vekili Yusuf Altıparmak ise konuşmasında, " İlçemizde sağlık hizmetleri günden güne gelişerek artıyor. Gerek eğitim gerekse sağlık alanında Dikili belediyesi olarak herkesin yanında, arkasında ve tüm yetkililerin yanındayız. Yeni açılan bu sağlık merkezinin herkes hayırlı olmasın diliyorum" dedi.

Hastalanmamak için çabalayın

Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Bedia Türkyılmaz ise yaptığı konuşmasında hastalanmamak için çabalayın diyerek, obezite biriminin önemini anlattı. "Hastaneler hasta olduktan sonra vardır ama bizler hasta olmamak için çaba sarf etmeliyiz. Biz halk sağlığı olarak bunu yapıyoruz" diyerek sözlerine şöyle devam etti. "Obeziteyle mücadelede en çok İzmir örnek gösterilir. Dikili ise hem İzmir'e hem Türkiye'ye örnektir" diyen Türkyılmaz, Dikili cennetten bir parça. Sadece talimatlarla olacak bir şey değildi, birlikle ve emekle obezite birimini açtık" dedi. Obezite danışma merkezinin nasıl çalışacağını söyleyen Türkyılmaz, " Burada hızlı kilo verdiren paket programlar olmayacak.

Sağlıklı yaşamayı alışkanlık haline getirecek, hareketi yaşamımıza katmaya yardımcı olacak hizmetler verilecek" dedi.

Dikili kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, ise " İbn-i Sina bütün sağlık sorunlarımız midemizi dinlendirmediğimiz içindir. Çünkü sıhhat hazımdadır, der. Biz ise insan olarak bunu çok önemsemiyoruz. Bu birim, sağlıklı yaşamı hayatımıza geçirmek için bize yardımcı olacak. Bir yaz yeri olan Dikili'de hizmetlerin daha da artmasını istiyoruz. Şu an yeterli olmayan hastanemiz için çalışmalarımız da başladı. Bu birim için özellikle denge ölçüm cihazını hediye eden Koza Altın Genel Müdür Yardımcısı Cemalettin Çetin'e, Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman'a ve Bayburt (Agrobay) grubuna çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra sağlıklı beslenmek için gayret sarf edeceğiz. Bu merkezden de olabildiğince istifade edeceğiz. Herkese hayırlı olsun" dedi.

Konuşma programının ardında yapılan plaket töreninde, Koza altın Genel Müdür yarımcısı Cemalettin Çetin'e plaketini Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Aslan, Agrobay Seracılığın sahibi Ahmet Şentürk'e ise plaketini Belediye Başkan vekili Yusuf altıparmak, Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman'a plaketini ise Garnizon Komutanı Mehmet Aslan taktim etti.

Plaket töreninden sonra birimin açılışı için kurdele katılımcılar tarafından kesildi.Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Dikili Belediye Başkan vekili Yusuf Altıparmak ve Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen açılış sonrasında Koza A.Ş tarafından hediye edilen Denge ölçüm cihazı üzerinde durarak yetkililerden bilgi aldılar. Tören kokteyl sunumu ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yusuf Altıparmak Ahmet Dağdelen Çandarlı Dikili Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title