Haberler

HSK'dan Yeni Karar! Hakim ve Savcıların Staj Süresi 12 Aya İndirildi

Güncelleme:

Hâkimler Savcılar Kurulu'nun kararı ile bir yıllık staj süresini tamamlayan adli yargı hâkim ve savcı adayları, mesleğe başlayabilecek.

Adalet Bakanlığı, Hâkim ve Savcı Adaylarının Meslek Öncesi Eğitimlerine İlişkin Yönetmelik'te değişikliğe gitti. Yönetmeliğe 2 yeni geçici madde eklendi. Buna göre, 23 Temmuz 2021'e kadar bakanlığın teklifi ve Hâkimler Savcılar Kurulu'nun (HSK) kararı ile bir yıllık staj süresini tamamlayan adli yargı hâkim ve savcı adayları, mesleğe başlayabilecek. Staj ve meslek öncesi eğitim süresi daha önce 24 aydı.

YENİ İSTİNAFLAR GELİYOR

Bu kişiler; yapılan yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olmaları ve HSK tarafından mesleğe kabul edilmeleri halinde hâkimlik ve savcılık mesleğine atanabilecekler.

ÖNCEDEN 24 AYDI

Staj ve meslek öncesi eğitim süresi daha önce 24 aydı. Kısıtlama kararının alınmasında yeni kurulacak istinaf mahkemelerinin etkili olduğu belirtildi. Halen 9 ilde bölge adliye mahkemeleri (istinaf) bulunuyor. Kuruluş aşamasında bu sayının 15 olması planlanırken, bazı yerlerde bina inşaatları da tamamlanmıştı. Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yargı teşkilatında yaşanan personel açığı nedeniyle istinaflar 9 ilde faaliyete geçirildi.

STAJ SÜRESİ KISALTILAN HAKİM VE SAVCILAR TAYİN EDİLECEK

HSK'nın, artan iş yükü nedeniyle Sakarya, Konya, Trabzon ve Diyarbakır'da yeni bölge adliye mahkemeleri kuracağı belirtiliyor. Yeni kurulacak istinaflarda kıdemli hâkim ve savcılar görevlendirilecek. Adli yargı ilk derece mahkeme ve savcılıklarında boşluk oluşmaması için, istinaf mahkemelerine atanan isimlerin yerlerine staj süreleri kısaltılan hâkim ve savcılar tayin edilecek.

3 BİN 700 ADAYI İLGİLENDİRİYOR

Yargı teşkilatında halen 17 bin 400 dolayında hâkim ve savcı görev yapıyor. 3 bin 700 dolayında hâkim ve savcı adayının Adalet Akademisi'ndeki eğitimleri devam ediyor. Yeni düzenleme, eğitimleri halen devam eden 3 bin 700 hakim ve savcı adayını yakından ilgilendiriyor.

STAJIN BAŞINDA TERCİHLERİNİ BELİRTECEKLER

Değişiklikle; hakim ve savcı adayları artık stajlarının başında hâkimlik ya da savcılık tercihini belirtebilecek. Bu sayede savcılık tercihini yapanlar hukuk mahkemeleri gibi ceza yargısının dışında kalan alanlarda staj yapmayacak. Adaylar daha önce stajlarının sonunda bu tercihi yapabiliyordu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Adalet Bakanlığı Fevzi Çakır Habertürk 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

HASAN AL:

sparişle iş yaptıktn sonra hukuk fakültelerine de gerek yok

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title