Haberler

Gümüşhane gündem haberleri: Gümüşhane'de Arap tavşanı görüntülendi

Güncelleme:

Gümüşhane gündem haberine göre Gümüşhane'de Arap tavşanı görüntülendi Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliğinin Kırmızı Tehdit Altındaki Türler Listesi içinde En Az Endişe Veren olarak listelenen ve nesli tükenme tehdidi altında olan Arap tavşanı, Gümüşhane'nin Torul ilçesinde görüntülendi.

Gümüşhane'de Arap tavşanı görüntülendi

GÜMÜŞHANE - Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliğinin Kırmızı Tehdit Altındaki Türler Listesi içinde En Az Endişe Veren olarak listelenen ve nesli tükenme tehdidi altında olan Arap tavşanı, Gümüşhane'nin Torul ilçesinde görüntülendi.

Kanguruyu andıran uzun bacakları, tavşanı andıran uzun kulakları ve fareye benzeyen gövdesi ve vücudunun iki misli uzunluğundaki kuyruğuyla memeliler dünyasında boyuna göre sıçrama şampiyonu olan Arap tavşanı, ilçeye bağlı Altınpınar köyünde Osman Yılmazer tarafından görüntülendi.

Aracıyla yolda ilerlerken zıplayan bir hayvan gören ve 20-30 metre ilerledikten sonra geri dönen Yılmazer, nesli tükenmek üzere olan Arap tavşanı'nı cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Kendisinden kaçmayan Arap tavşanını uzun süre görüntüleyen Yılmazer, "Köyüm Altınpınar'dan Gümüşhane'ye dönerken yine yolun kenarında Arap Tavşanıyla karşılaştım. Daha önceden Arap Tavşanını yerel basında görerek internetten araştırmıştım. Araçla 20-30 metre geçtikten sonra eşime ben galiba Arap Tavşanı gördüm diyerek aracımla geri geldim. Tahminim yavru olduğu için benden kaçmadı, bende görüntülemek istedim. Arabada ismini dahi ilk defa duyduğu eşim ve çocuğum içinde unutulmaz bir an oldu. 30 yaşındayım, köyümüzün doğasını gözlemlemeyi, dağlarında vakit geçirmeyi, yürüyüş yapmayı çok seviyorum. Bulunduğumuz köyde bildiğimiz birçok hayvanla uzaktan da olsa karşılaşmışızdır ya da duymuşuzdur ama Arap tavşanını ilk defa görüyorum, duyuyorum. Haberlerde daha önce görmemiş olsam galiba fare der geçerdim. Kulakları tavşana, gövdesi fareye, ayaklarını kanguruya, kuyruğunun ucunu sincaba benzettik. İnşallah köyümüz böyle nesli tükenmekte olan birçok canlıyı doğasında barındırmaya devam eder, bizde arada karşılaşarak mutlu oluruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Altınpınar Gümüşhane Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title