Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı: Kimse Devletin Yerine Kendini Koymasın

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı siyasi partilere, işyerlerine, gazete ve televizyonlara yapılan saldırıları kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, "İnsanlar belki Güneydoğu'da askerimiz ve polisimiz şehit ediliyor buna karşılık olsun diye düşünebilir.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı siyasi partilere, işyerlerine, gazete ve televizyonlara yapılan saldırıları kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, "İnsanlar belki Güneydoğu'da askerimiz ve polisimiz şehit ediliyor buna karşılık olsun diye düşünebilir. Ama devlet varken kimse devletin yerine kendini koymasın" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Bolu Valiliği'ni ziyaret etti. Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, Bakan Aşçı'yı valiliğin önünde karşıladılar. Valinin makamına geçen Aşçı, gazetecilerin sorularını cevapladı. Ülkenin büyük bir sınavdan geçtiğini belirten Aşçı, "Bin yıldır süren kardeşliği bozmak isteyen hainler var. Ama biz bin yıldır mücadele vermişiz. Bunun adı zamanında Haçlıymış, Haşhaşiymiş, Moğollarmış. 1'inci Dünya Savaşı'nda bütün dünyaymış, 1980 öncesi sağ sol çatışması bugün ise PKK, DHKPC, FETÖ fark etmez ama amaç aynı. Biz bin yıldır buraları kutsal toprak bildik. Biz yine bu kardeşlik ruhu içerisinde kardeşliğimizi devam ettirerek bunun üstesinden geleceğiz. Biz 1915'de Çanakkale'de bu destanı yazarken ki o halimizle şimdikini karşılaştırırsak elhamdülillah daha güçlü bir ülkeyiz. Türk ordusu, Türk emniyeti diğer orduların cesaret edemeyeceği bir ordu ve emniyet teşkilatıdır. Böyle ordu ve emniyet teşkilatına 3-5 kilo bombayla, birkaç silahla birileri bir şey yapamaz. Artık terör örgütünün beli kırıldı ve inşallah da kırılacak. Bu mücadele son terörist bitene kadar devam edecek" dedi.

SALDIRILARI KINIYORUM

Bakan Aşçı, Kırşehir'de yaşananların sorulması üzerine, "Yaratılmışların en yücesi insandır. İnsan hakkı olarak da en üstte yaşam hakkı var. Yaşam hakkı olmadığı sürece bunları konuşmanın bir esprisi yok. Önce bunları konuşacağız. İnsan fikirlerini eyleme geçirmeksizin özgürce ifade edebilecekler. Zaten siyasi partiler de bunun için var. Bir partimiz Diyarbakır'da örgütlendiği gibi Bolu'da da Kırşehir'de de, İstanbul'da da örgütlenme hakkı vardır. Bu ülkedeki 78 milyon insanın buna hakkı var. Bunun Diyarbakırlı, Bolulu ya da Edirneli ile farkı yok ki. Ben Diyarbakır'da gidip işyeri açabilir miyim? Açabilirim. Siz gidip Diyarbakır'da gazetecilik yapabilir misiniz? Yapabilirsiniz. Yapılan saldırıları kınıyorum" diye konuştu.

Kimsenin devletin yerine kendisini koymamasını isteyen Bakan Aşçı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özellikle siyasi partilere yapılanları kabul etmemiz asla mümkün değil. Gazete ve televizyonlara yapılan saldırıların da olmaması gerekir. Biz hükümet olarak bunları engellemeye çalışıyoruz ama zaman zaman taşkınlıklar olabiliyor. Bazı insanların işyerlerine saldırmasını asla kabul edemeyiz. Bunlar kardeşliği ve ülkenin huzurunu bozmaya yönelik hareketlerdir. İnsanlar belki Güneydoğu'da askerimiz ve polisimiz şehit ediliyor buna karşılık olsun diye düşünebilir. Ama devlet varken, kimse devletin yerine kendini koymasın. Kimse asker değil, kimse polis değil, kimse mahkeme değil, kadı değil. Yapılmış hareketleri kabul etmemiz asla mümkün değil. Tasvip etmiyoruz, kınıyoruz ve arkadaşlarımızı sağduyuya davet ediyoruz. Kimse bu tezgaha ve oyuna gelmesin."

TEK PARTİ İKTİDARINI ARZULUYORUZ

1 Kasım seçimlerinden sonra terör olaylarında artışlar yaşanacağı şeklindeki iddiaların sorulması ise Bakan Aşçı, seçimlerden sonra bu tür olaylar beklemediklerini vurgulayarak, "Tek parti iktidarını arzuluyoruz. Bu A partisi B partisi demiyoruz. Biz zaten bunu söyleyemeyiz. Bu vatandaşımızın iradesine, temiz vicdanına kalmış" dedi. Aşçı, 1 kasım sonrası için de kimsenin vehme kapılmamasını istedi. Aşçı daha sonra Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türker Yılmaz Diyarbakır Aydın Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title