Haberler

Gül:"İstişare Etmeden Karar Vermedik."

Güncelleme:

AKTİSAD salonunda yüze yakın genç işadamına hitaben konuşan Gül, hayata dair kazanımlarını ve tecrübelerini paylaştı.

Tecrübelerini anlatmak üzere Genç AKTİSAD'ın konuğu olan Mevlana Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Konyalı İşadamı M. Yaşar Gül, gençlere altın değerinde öğütler verdi.

Konya Organize Sanayi Bölgesinde hidrolik pompa üzerine faaliyet gösterdiklerini ve yakın zaman da yine aynı sektörle ilgili Hindistan'a fabrika kurduklarını dile getiren Gül, bugünlere kolay gelinmediğini, sabır ve çile dolu bir yolculuğun neticesi olduğunu söyledi.

Daha yolun başında olan gençlerin, acele etmemesini ama çok çalışması gerektiğini sözlerine ekleyen Gül, bu işlere ortaokul dönemlerinde çırak olarak, sıfırdan başladığına dikkatleri çekti.

Gül sözlerinin devamında şunları söyledi "Bugünleri hayal bile edemezdik. Çalıştığımız yerde yatardık. Babamla birlikte yokluk içinde başladık desem yeri vardır. Şu anda eski sanayi dediğimiz mevkide küçük bir torna atölyemiz vardı. CNC Tezgâhları çok sonradan gördük. Yavaş yavaş işlerimizi geliştirdik. Acele etmedik ama çok çalıştık.

Organize bölgeye çok sonradan taşındık. İhracat yapmaya başladık. Kendimizi yenileyerek, eksiklerimizi görerek büyümeye çalıştık. Arkamızda kötü bir izlenim bırakmak istemiyorduk.

Kaliteye çok önem verdik. İtibarımız en önemli kredimiz oldu. Sattığınız ürünlülerin arkanızda olmanız lazım. Eğer marka olmak istiyorsanız sattığınız ürünün büyüklüğü ya da küçüklüğü çok önemli değil. Sattığınız ürüne güvenmeniz lazım.

Büyümek istiyorsanız büyük düşüneceksiniz. Danışmanlarınız olacak. Ekip çalışması çok önemli.

Dış ticaret elamanlarınız olacak. İstişareye çok önem verdik. Büyüklerimize sormadan adım atmadık.

Şirketi Amerikalılara satmak istedik. İstişare ettik. Sonradan doğru bir karar olmadığını gördük ve vazgeçtik. Daha sonra Avrupa'da çok ciddi krizler oldu ve bizden daha büyük firmalar ortaklık teklifi ile geldiler yanımıza.

Hindistan'a yatırım yapma meselesi gündemi geldi. Bizde yine aynı şekilde istişare sonucu aldığımız karara riayet ettik ve Hindistan'a 2007 yılında fabrika kurduk.

Ortakla girelim dedik yine istişare ettik. Daha sonra bu fikrin de doğru bir karar olmadığını gördük. Ortaklık kurmadan tek başımıza kurduk. İyi ki de böyle yaptık diyoruz şimdi.

Yani hayatımızda almış olduğumuz kararları tek başımıza almadık kısaca. Bu kısım önemli. Bence sizlerde büyüklerinize, sizden daha tecrübeli kimselere danışmadan karar vermeyin".

Kendisini sabırla dinledikleri için gençlere teşekkür eden M. Yaşar Gül, daha sonra sorulan sorulara cevap vererek konuşmasını sonlandırdı.

Programın sonunda Genç AKTİSAD Başkanı M.Sami Demirel, M. Yaşar Gül Bey'e gecenin anısına plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yaşar Gül Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title