Haberler

Giresun Üniversitesi'nde "Toplumsal Duyarlılık ve Aileleri Destek Eğitimi Konferansı

Engellilerin "Saime Annesi" olarak bilinen TBMM eski Başkanı Koksal Toptan'ın eşi ve Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan bir dizi etkinliğe katılmak üzere Giresun'a geldi.

Engellilerin "Saime Annesi" olarak bilinen TBMM eski Başkanı Koksal Toptan'ın eşi ve Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan bir dizi etkinliğe katılmak üzere Giresun'a geldi.

Bugün ÖZEV tarafından Giresun Üniversitesi'nde düzenlenen "Toplumsal Duyarlılık ve Aileleri Destek Eğitimi" Konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Saime Toptan, "Kentlerimizde henüz kamu binalarının, özel binaların ve yolların henüz engelliler için uygun olmadığını hepimiz biliyoruz" dedi. Toptan, "Biz Allah'ın izniyle bunların düzeldiğini ve herkesin rahatça kullanabilir hale geldiğini görürsek, sorumluluğunu yerine getiren yöneticileri takdir ederiz. Aksi takdirde yasalar hangi yolları gösterirse o yollardan hak arayışı devam eder. Bir hukuk devletinde yasal sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin sonuçlarına katlandığını halkın bilmesi ve görmesi gerekir. Böylesine önemlidir hukuk alanı. Eğer bu alanda bazı kayırmalar, bazı gecikmeler olursa o zaman işte insanlar anarşiye girer. O anarşinin çözümlenmesi çok daha zor olur" diye konuştu.

"Bütün uygulamalar şunu göstermektedir ki, eğer bir engelli çocuk engelsiz arkadaşlarıyla aynı mekanı paylaşmakta ise o onlara önemli bir modeldir" diyen Saime Toptan, "Eğitimin amacı sadece öğretmek değildir. Eğitimin asıl amacı iyi insan yetiştirmektir ki, çocuklarımız iyi insan olacaksa iyi modellerle bir arada olmalıdır. İşte engelli çocuklarımız da çocuklarımız için çok iyi modellerdir" ifadelerini kullandı.

Günün anısına Saime Toptan'a Giresun Valisi Dursun Ali Şahin tarafından teşekkür plaketi verildi. Konferans öncesi Giresun Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri, Yeşilgiresun İlköğretim Okulu öğrencileri ve Özel Eğitim Merkezi öğrencileri şiir dinletileri sundu.

Konferansa, Vali Dursun Ali Şahin ve eşi Melahat Şahin, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Vali Yardımcısı Bekir Ergök, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, bazı kaymakamlar, daire amirleri, öğretim görevlileri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve öğrenciler katıldı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Giresun Üniversitesi Dursun Ali Şahin Saime Toptan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title