Haberler

Giresun'daki Öğrencilerden Muş'a Yardım

Giresun Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlarda kalan üniversite öğrencileri, Muş'ta köylerde eğitim gören 200 öğrenciye giyim, kırtasiye, kışlık ayakkabı ve mont gönderdi.

İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Kardeş Şehirler Projesi" kapsamında kente gelen Giresun KYK İl Müdürü Fethi Elmas'ın Muş KYK İl Müdürü Emrullah Güler ile görüştükten sonra ihtiyaç sahibi köy çocukları için başlattığı yardım kampanyası sürüyor.

Giresun'da KYK'ya bağlı yurtlarda kalan üniversite öğrencilerinin kampanya kapsamında gönderdiği yardımları teslim alan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, KYK Müdürü Güler ve üniversite öğrencileri, Aligedik ve Özkonak köy okulundaki öğrencilere dağıttı.

KYK İl Müdürü Güler, yaptığı açıklamada, yurtlarda sadece barınma hizmetinin verilmediğini aynı zamanda öğrencilere yönelik eğitsel, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerin de düzenlendiğini hatırlattı.

Bu tür etkinliklerin öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlandığını ifade eden Güler, şöyle konuştu:

"Giresun'daki üniversite öğrencileri Muş'taki 200 öğrenciye özel paketlerle hediye gönderdi. Hediyeleri alan öğrenciler çok mutlu oldu. Yüzlerindeki tebessüm ve gözlerindeki ışıltı gönül bağının ne kadar güçlü olduğunun en somut göstergesiydi. Bu projeye öncülük eden Giresun KYK İl Müdürü Fethi Elmas'a teşekkür ediyorum."

Alparslan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Şeyma Sarıkaya da hediyeleri gönderen Giresun'daki öğrencilere teşekkür etti.

Sarıkaya, "Güzel bir çalışma olmuş. Gönderilen hediyeleri köydeki öğrencilerimize ulaştırdık. Hüzün hikayelerini çok okuyoruz, bugün öğrencilerin yüzündeki mutluluk hikayesini okumak için buraya geldik" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Yurtlar Kurumu Metin İlci Giresun Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title