Haberler

Gezinomi Turizmde Teknoloji Devrimini Başlatıyor

Güncelleme:

Turizm sektörünün yenilikçi firması Gezinomi 'turizmde teknoloji devrimi'ni başlatıyor.

GEZİNOMİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ÖZGÜR YILDIZ: TEKNOLOJİK YENİLİKLERİ ve SOSYAL MECRALARI KULLANARAK TURİZM SEKTÖRÜNE YENİLİKÇİ BİR YAKLAŞIM GETİRDİK!

Teknolojinin sunduğu avantajları ve pazarlama stratejilerini turizm sektörüne entegre etme konusunda iddialı çalışmaları bulunan 'Gezinomi' sektördeki eskimiş kuralları ve gereksiz önyargıları yıkmayı hedefliyor.

Gezinomi Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yıldız; firmanın teknoloji alanında geliştirdiği uygulamaları ve sektöre getirdiği yenilikleri anlattı.

"TEKNOLOJİNİN KULLANIMI KONUSUNDA EN YENİLİKÇİ FİRMAYIZ"

· Gezinomi olarak; teknolojinin sunduğu avantajları ve pazarlama stratejilerini turizm sektörüne çok hızlı şekilde entegre eden en yenilikçi firmayız. Bu sayede sektöre çok daha şeffaf bir yapı getirdik. Rezervasyonlar online olarak gerçekleştirilerek tüm bilgiler eş zamanlı olarak ilgili tüm taraflara (müşteri, otel, banka, uçak firmaları, sigorta, araç kiralama firmaları) anında ulaştırılıyor.

· Gezinomi, müşterinin yönlendirildiği anlayış yerine, müşterinin yönettiği bir sistem bilincini sektöre kazandırdı.

"İNTERNET SİTELERİ ARTIK KATALOG GİBİ KULLANILMAMALI"

· Sektöre hâkim olan "internet sitesi alternatif bir satış kanalıdır ve katalog gibi ürünlerin gösterildiği bir mecradır" anlayışını hızla değiştiren Gezinomi, teknolojik altyapısı ile öncü konuma geldi. İnternet alternatif bir satış kanalı değil, satışı kolaylaştıran ve her sektöre olduğu gibi turizm sektörüne de dinamizm getiren teknolojik bir gelişimdir. Web siteleri ise sadece ürünlerin gösterildiği bir mecra değil, müşterilerinizle, satış ağınızla, tedarikçi ve partnerlerinizle interaktif olarak iletişim kurduğunuz yepyeni bir platformdur.

· Birçok sektörde internetin getirmiş olduğu değişim hızla yaşanırken, turizm sektörü Türkiye'de bu anlamda henüz hak ettiği seviyeye ulaşamadı. Sektöre hâkim olan firmalar, bu değişimin baskısını yaşıyor ancak mevcut yapılarını değiştirmekten çekiniyor. Bu değişim ancak Gezinomi gibi öncü ve yenilikçi firmalar tarafından gerçekleşecek.

"NE SATMAK İSTEDİĞİMİZ DEĞİL, MÜŞTERİNİN NE İSTEDİĞİ ÖNEMLİ"

· Gezinomi olarak; dünyanın neresine gitmek isterseniz isteyin, hep yanınızda olacak ve size hizmet verecek bir yapıyı hedefliyoruz. Önemli olan bizim ne satmak istediğimiz değil, müşterilerimizin neye ihtiyacı olduğudur. Tüm ürün geliştirme çalışmalarımızı bu çerçevede gerçekleştiriyoruz. Acente sistemimizde kullanılmakta olan ve Türkiye'de ilk kez bizim geliştirdiğimiz Dinamik Paket Sistemi'ni tüm kullanıcılarımıza açacağız.

· Yine çok yakında hizmete alacağımız yeni özellikler sayesinde müşterilerimiz geçmiş deneyimlerini birbirleri ile paylaşabilecek. Dahası otellerle direkt iletişime geçebilecek. Sektördeki eskimiş kuralları ve gereksiz korkuları yıkmaya devam edeceğiz. Tüm ihtiyaçlarınıza ve bilgilerinize internete bağlandığınız her türlü araç üzerinden ulaşabileceksiniz.

"SOSYAL MECRALAR SAYESİNDE HİZMET KALİTESİ ARTIYOR"

· Sosyal mecralar; anlık olarak kullanıcıların deneyimlerini paylaştıkları, her konuda çok fazla bilginin bulunduğu, birçok ürün veya hizmet hakkında karşılaştırma yapılabilen ve karar aşamasında internet kullanıcılarının en sık başvurdukları sosyal paylaşım siteleri, forumlar, bloglar ve mikro bloglardan oluşuyor. Diğer sektörlerde olduğu gibi, turizm sektöründe de sosyal mecralar markalara kendilerini anlatma, kullanıcılarıyla ve potansiyel müşterileriyle iletişim kurma imkânı sağlıyor.

· Tüketici deneyimlerinin bu kadar çok, anlık ve kontrolsüz bir şekilde paylaşıldığı ve hızla yayıldığı sosyal mecralarda; oteller, seyahat acenteleri, hava yolu şirketleri gibi turizm sektörüne hizmet eden kurumların, müşterilerinden gelen taleplere ve şikâyetlere kayıtsız kalmaları imkânsız hale geliyor. Bu da beraberinde ürün ve hizmet kalitesi, şeffaflık ve samimiyet gibi kavramların gelişmesini, iyileştirilmesini getiriyor. Bu sürece ayak uyduramayan, müşterisini dinlemeyen, duymayan kurumlar için krizler ve bu krizlerin büyümesi kaçınılmaz oluyor.

"SOSYAL ORTAMLAR TURİZMDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ANAHTARI"

· Günümüzde, turizm sektöründe de markaların sürdürülebilirliğinin yolu, sosyal ortamlarda müşterilerle kurulan ilişkilerin doğru yönetilmesinden geçiyor.

· İnternet; yapısı gereği, kullanıcılara ihtiyaç duydukları ürün veya hizmete kolaylıkla ulaşabilme imkânı sağlıyor, internet kullanıcıları birbirlerinden deneyimledikleri ürün veya hizmetler hakkında fikir alışverişinde bulunabiliyorlar. Birçok alternatif arasından baskı altında kalmadan kendi iradeleriyle kararlarını verip tercihlerini yapabiliyorlar.

"GEZİNOMİ.COM TÜKETİCİYE ÖZGÜR TERCİH ŞANSI VERİYOR"

· Gezinomi, internetin tüketiciye sağladığı faydaları, güçlü ve güvenilir altyapısıyla birleştirerek özgür bir tercih ortamı yaratabilmek için üyelerinin deneyimlerini internet kullanıcılarının karar verme sürecine dâhil etmeyi hedefliyor.

· Gezinomi üyeleri yaşamış oldukları deneyimleri, kendi çektikleri fotoğrafları, yaptıkları olumlu ve olumsuz yorumları paylaşarak diğer müşterilerimizin gerçek bilgilerle tatil kararlarını vermelerine yardımcı oluyor. Dünyanın neresinde olursa olsun kullanıcılarının yanında olacak ve hizmet verecek bir yapıyı hedefleyen Gezinomi, bu özelliğiyle sadece bir tatil alışveriş sitesi olmanın yanında, gerek online'da gerekse mobilde, kullanıcıların karar verme sürecine yardımcı olacak sosyal bir platform görevi görecek.

"GEZİNOMİ.COM'DA SAHTE YORUMLARA YER YOK"

· Gezinomi üzerinde gördüğünüz tüm yorumlar, tatillerini bizden alan kullanıcıların verdikleri yorumlar. Gezinomi üzerinden tatil almamış müşterilerimizin yorumları yayınlanmakla birlikte puan sistemine bir etkisi olmuyor. Böylece sahte yorumların önüne geçilebiliyor ve kullanıcılar, kendi aralarındaki tatil deneyimlerini gerçek ve eşzamanlı olarak paylaşabiliyor.

Çalıştığımız otellerin özel çekimlerinin yanı sıra, müşterilerimizin çekmiş olduğu fotoğraflara da yer veriyoruz. Böylece en güncel fotoğraflara müşterilerimizin gözünden ulaşabiliyorsunuz. Tatile gittiğinizde farklı bir görüntü ile karşılaşma olasılığınız ortadan kalkıyor ve müşteriler gerçekliği sitemize girdikleri zaman net bir şekilde görebiliyorlar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Özgür Yıldız Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title