Haberler

Bu hafta sonu kısıtlama var mı, kaçta başlayacak? İşte tüm detaylar

Güncelleme:

Koronavirüsle mücadelede artan vaka sayılarını durdurabilmek amacıyla geçen hafta uygulamaya konulan sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta da geçerli. Saat 10.00 ila 20.00 saatleri dışında uygulanacak olan kısıtlama, yarın 20.00'de başlayacak.

Koronavirüs vakalarında görülen artış nedeniyle alınan yedi tedbirler kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması tekrardan başladı. İçişleri Bakanlığı, koronavirüse karşı alınan tedbirlerle ilgili yayımlamış olduğu genelgede sokağa çıkma yasağının ayrıntılarını açıkladı.

YENİ BİR KARARA KADAR HER HAFTA SONU UYGULANACAK

Geçen haftada olduğu gibi bu hafta sonu saat 10.00 ila 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Yeni bir karar alınana kadar her hafta sonu bu uygulama devam edecek.

28 KASIM CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı tarih ve zaman vatandaşın en çok merak ettiği konulardan biri oldu. Buna göre kısıtlama saatleri şöyle:

  • 28 Kasım Cumartesi günü 20.00'den 29 Kasım Pazar günü saat 10:00'a kadar
  • 29 Kasım Pazar günü saat 20:00'den 30 Kasım Pazartesi sabah saat 05.00'e kadar

65 YAŞ VE ÜSTÜ 10.00-13.00 SAATLERİ ARASINDA ÇIKABİLECEK

Tüm kentlerimizde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız gün içerisinde 10:00 ile 13:00 saatleri, (işyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç), arasında çıkabilecekler.

20 yaş altı vatandaşlarımız (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) ise gün içerisinde 13:00 ile 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler.

AVM VE MARKETLER 10.00'DA AÇILACAK

Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece saat 10:00 ile 20:00 arasında vatandaşlarımıza hizmet verebilecekler.

AÇIK OLACAK DİĞER KURUMLAR

İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri, Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri, Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri,

Acil Çağrı Merkezleri, AFAD Birimleri afetle ilgili çalışma yürüten kurum/kuruluşlar, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, PTT vb.), Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi), Yurt içi ve dışı taşımacılık (ihracat/ithalat/transit geçişler dâhil) ve lojistiğini yapan firmalar,

Oteller ve konaklama yerleri, Sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik acil inşaat, donanım vb. faaliyetleri yürüten işletme/firmalar, Hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri, Üretim ve imalat tesisleri,

Gazete, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları ve gazete dağıtıcıları, Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50.000 nüfusa bir adet ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 km için bir adet olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi (Bu madde kapsamında açık olacak akaryakıt istasyonları ile lastik tamircileri kura yöntemi ile belirlenecektir), Sebze/meyve toptancı halleri.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İçişleri Bakanlığı Koronavirüs Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

ÖMER:

sıkı tedbirler gelmese çok zor , zaten hafta sonu saat 10 kadar millet ya uyuyorlar yada o saat ten sonra millet sokağa çıkıyor saat 18-20 evine dönüyor istesen de saat 20:00 den sonra istesen de soğukta kimse dışarı çıkmaz yani bu kısıtlamanın çok ta faydası yok tam kapanma olursa faydası olur.

32
4
yanıtYanıtla
Erzurumlu:

10 gündür anlatıyorlar hala Kafası karışık olanlar varmış. sanırım bunlar malın önde gideni. . .

7
19
yanıtYanıtla
keser döner sap döner angelir laf döner:

mal sensin

yanıt6
yanıt2
okan:

hafta sonu 10 ile 20 saatleri arasında kısıtlama var diyor ama 28 kasım cumartesi 20 de başlayacak diyor yani cumartesi sabah 10a kadar kısıtlama var demiyor hala aynı terane. yani cumartesi hafta sonu olmuıyor mu neden saat 20 de başlayacak diyor.

yanıt11
yanıt1
vatandaş:

muz cumhuriyeti en modern toplum kalır yanımızda. . . Rezalet. Hepimiz ölsek umurlarında değil. Tek bildikleri yalan ve satmak.

12
9
yanıtYanıtla
BRO:

Haftasonları tüm gün yasaklanmalı. Gerekirse haftaiçi yasakları da getirilmeli. Yoksa bu iş bitmez.

16
5
yanıtYanıtla
KORENA:

Günlük vaka sayılarında Avrupa''da birinci olduk. Gerçek ölüm sayıları da açıklanırsa bilemiyorum artık.

14
6
yanıtYanıtla
adanalı:

haftanın altı günü korona tatil yapıyor bitek pazar günü çalışıyor haksızlık bu biz ise haftanın altı günü çalışıp bi günüde yasakla geçiriyoruz oh ne ala.

16
3
yanıtYanıtla
Samet:

Saçma yasaktan vaz geçin artık hiç bir işe yaramıyor neyin kafası bu yasak getirin düzgün

15
3
yanıtYanıtla
esnaf:

Esnafı bitirdiniz ya tamamen kapatın yada vazgeçin şu şaçma sapan uygulamadan

10
8
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title