Haberler

Gazeteci Merdan Yanardağ'ın Abdullah Öcalan açıklamaları tepki çekti! RTÜK inceleme başlattı

Güncelleme:

Gazeteci Merdan Yanardağ, bir televizyon programında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'la ilgili "Serbest kalması gerekiyor. Uygulanan tecritin hukukta yeri yok. Kendisi içeride okumaktan filozof oldu, çok zeki birisi" ifadelerini kullandı. Bu sözler tepki çekerken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, söz konusu konuşmanın yayınlandığı Tele 1 hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Gazeteci Merdan Yanardağ'ın bir televizyon kanalında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'la ilgili sarf ettiği, "70 yaşını geçmiş bir Öcalan 25 yıldır kesintisiz hapiste. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. Kendisi içeride okumaktan filozof oldu, çok zeki birisi" sözleri tepki çekti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise Yanardağ'ın açıklamalarıyla ilgili olarak, "Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır." açıklamasını yaptı.

"UYGULANAN TECRİTİN HUKUKTA BİR YERİ YOK"

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Merdan Yanardağ, TELE 1 ekranlarında yaptığı bir konuşmada söylediği sözlerle gündem yarattı. Yanardağ tepki çeken açıklamasında, "İmralı'ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz" dedi.

"REHİN OLARAK TUTMUŞSUN"

Yanardağ sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir."

RTÜK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Bu açıklamaların ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından kanal hakkında inceleme başlatıldığını söyledi. Şahin, "Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Merdan Yanardağ'ın Abdullah Öcalan açıklamaları tepki çekti! RTÜK inceleme başlattı

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Abdullah Öcalan Merdan Yanardağ Ebubekir Şahin İnceleme Yanardağ Sözler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

Poyraz Karayel:

bu tür adamlar gazeteci müsvettesi

15
3
yanıtYanıtla
BUĞRA EMRECİKSİN:

Sayın savcılar ve hakimler eminim ki sevenleri birbirine kavuşturacaktır, Merdan isimli şahsın terörist başına olan sevgisi aşikar olmuştur, Apo'yu öve, öve bitirememiştir. Apo ve Merdan İmralı adasında ki hücrede birbirlerine kavuşup aşklarını yaşamalıdırlar.

8
1
yanıtYanıtla
Muzaffer Rttuo:

Suçu ve suçluyu övmek... Vatan hainliği... Savcılık ilgilenecektir.

7
1
yanıtYanıtla
OsmanlıMuhafızı1453:

Meşrulaştırma çabası hakkı idam

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title